به گزارش ایران پرس، «حسین جابری انصاری» روز جمعه با تاکید بر این که روند رویارویی با تروریسم و افراط گرایی در سوریه به ویژه در یکسال گذشته موفق بوده است خاطر نشان کرد بخش زیادی از مناطق تحت اشغال گروه های تروریستی در این کشور آزاد شده است.
تاکنون هفت دور مذاکرات سطح عالی در آستانه (پایتخت قزاقستان)، با حضور هیات های دولت سوریه، معارضان مسلح پذیرنده پیمان آتش بس فراگیر و کشورهای ایران، روسیه و ترکیه به عنوان تضمین کنندگان صلح در سوریه برگزار شده است.
این مذاکرات در چارچوب راهبرد حل سیاسی بحران سوریه، با پیگیری و پشتیبانی روسیه، ایران و ترکیه بر اساس توافق نشست سه جانبه وزرای خارجه ایران، روسیه و ترکیه در نشست 20 دسامبر 2016 در مسکو دنبال می شود.
نتیجه اصلی این مذاکرات ایجاد مناطق کاهش تنش در سوریه بوده است.
این مذاکرات با ابتکار جمهوری اسلامی ایران و همکاری روسیه و ترکیه، با هدف برقراری صلح در سوریه برگزار شده است.
بحران سوریه از سال 2011 با تهاجم گسترده گروههای تروریستی مورد حمایت عربستان، آمریکا و متحدانشان از جمله ترکیه برای تغییر معادلات منطقه به نفع رژیم صهیونیستی آغاز شده است.
نیروهای سوری به کمک نیروهای محور مقاومت در ماه های اخیر توانسته اند ضربات سختی به تروریست ها وارد کنند.
مذاکرات آستانه و اهمیت آن
این مذاکرات، از سه جنبه حائز اهمیت است:
جنبه نخست این مذاکرات تقویت دیپلماسی منطقه ای است که به موازات مبارزه قاطع با تروریسم و پس از آزاد سازی مناطق استراتژیک تحت کنترل سوریه بویژه شهر «رقه» زمینه مذاکراتی فراگیر برای حل بحران سوریه را فراهم ساخته است.
جنبه دوم اهمیت این مذاکرات پیوستن گروه های حائز شرایط مذاکره با دولت سوریه به روند مذاکرات آستانه است.
اما جنبه سوم اهمیت این مذاکرات همسویی ترکیه با مذاکرات استانه و تکمیل شدن حلقه دیپلماسی منطقه ای برای کمک به حل بحران سوریه است.
116/112
بیشتر بخوانید:
پایان دور هفتم مذاکرات صلح سوریه در آستانه قزاقستان
مذاکرات «آستانه»، گام های تازه بری حل بحران سوریه/تحلیل