تهران- ایران پرس: معاون وزیر کشور و رئیس سازمان مدیریت بحران گفت: برای داشتن یک جامعه پیشرفته و موثر نیاز به استفاده دقیق از ژئوماتیک است.

به گزارش خبرگزاری ایران پرس، سرتیپ «محمدحسن نامی»  معاون وزیر کشور و رئیس سازمان مدیریت بحران روز دوشنبه در بیست و هفتمین همایش و نمایشگاه ملی مهندسی نقشه برداری و اطلاعات مکانی بیان کرد: از 42 سانحه طبیعی 31 مورد آن در کشور ایران رخ می‌دهد که مهمترین آن شامل سیل، زلزله، خشکسالی، سرمازدگی، رانش زمین، فرونشست، آفت گیاهی و طوفان است.

رئیس سازمان مدیریت بحران کشور گفت: برای پیشگیری از بحران و مقابله با آن، باید اکثر نهادها، و سازمان ها به صورت فعال باهم همکاری کنند.

سرتیپ نامی يكی از مهم­ترين بخش‌های مديريت بحران را فعاليت‌های مرتبط با پيشگيری و كاهش خطرپذيری دانست و تاکید کرد: باید مصالح و سازه های را تولید کنیم که در مقابل زلزله مقاوم باشند.

«بهزاد وثوقی» دبیر علمی بیست و هفتمین همایش و نمایشگاه ملی مهندسی نقشه برداری و اطلاعات مکانی نیز در سخنانی با بیان اینکه 95 مقاله در محورهای همایش ارزیابی شدند، ادامه داد: محورهای همایش از تخصص‌های نقشه‌برداری مرتبط با مسائل روز چون شرکت‌های دانش‌بنیان، تصاویر ماهواره‌ای، پهپادها و فتوگرامتری انتخاب شده است.

وی برگزاری کارگاه‌های آموزشی را از برنامه‌های همایش و نمایشگاه ژئودینامیک دانست و گفت: دستورالعمل پایش تراز آب دریای خزر، موقعیت کنونی و آتی زیر ساخت‌های اطلاعات مکانی در کشور، تهیه نقشه‌های فرونشست با تصاویر راداری، آموزش نرم‌افزار پردازش ماهواره‌ای، تفسیر عکس‌های هوایی سنواتی، استفاده از سیستم تصمیم یار مکانی در اکتشافات منابع هیدروکربوری با استفاده از آنالیز داده‌های ژئو شیمیایی از عناوین این کارگاه‌ها است.

«حسن سالاریه» معاون وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات و رئیس سازمان فضایی ایران هم گفت: با تکیه بر دانش بومی، طراحی و ساخت ماهواره های ایران امسال برای اولین بار، در حال پیگیری انعقاد قرارداد برای ساخت ماهواره با دقت چهار متر  با بخش خصوصی هستیم

حسن سالاریه، صنعت فضایی ایران را دارای قدمت 20 ساله دانست و یادآور شد: در اواخر دهه 70 که صنعت فضایی در کشور شکل گرفت، عمده چالش ما مانند همانند حوزه های های تک، تحریم بود و امکان استفاده از داده های فضایی با دقت بالا برای ما فراهم نبود.

وی اضافه کرد: بر این اساس لازم بود تا صنعت فضایی را با تکیه بر دانش بومی در کشور توسعه دهیم و اولین قرارداد ماهواره سنجشی و پرتاب آن را در اوایل دهه 80 با همکاری دانشگاه هایی چون شریف، مالک اشتر، علم و صنعت و امیرکبیر منعقد شد و این انعقاد قرداد آغاز طراحی و ساخت ماهواره های سنجشی در کشور بوده است.

فعالسازی سکوهای آبنگاری ساحلی و فراساحلی در خلیج فارس

«علی جاودانه» رئیس سازمان نقشه برداری خبر از فعالسازی سکوهای آبنگاری ساحلی و فراساحلی در خلیج فارس داد و گفت: امروزه در تمامی پهنه های خلیج فارس امکان آبنگاری مهیا شده است.

علی جاودانه تاکید کرد: ما می‌توانیم با حداقل توجه، ضریب توانمندی‌های کشور را ارتقا دهیم بر این اساس با تعاملاتی که با سازمان جغرافیایی نیروهای مسلح داشتیم از ظرفیت پهپادها در حوزه‌های نقشه برداری استفاده کردیم.

جاودانه با اشاره به همکاری این سازمان با سازمان فضایی گفت: در این همکاری از تصاویر ماهواره خیام بهره در راستای ماموریت های سازمان نقشه برداری بهرداری خواهیم کرد.او از انجام هیدروگرافی کامل خلیج فارس خبر داد و گفت: در این طرح داده برداری هیدروگرافی خلیج فارس بر اساس استانداردها به طور کامل اجرا شده است.

بیست و هفتمین همایش و نمایشگاه ملی مهندسی نقشه برداری و اطلاعات مکانی با حضور «حسن سالاریه» رئیس سازمان فضایی و «علیرضا شهیدی» رئیس سازمان زمین شناسی برگزار شد.

117