تحلیل:

ایران پرس: با شکست مذاکرات آتش بس از سوی «بنیامین نتانیاهو» نخست وزیر رژیم اسرائیل، نظامیان صهیونیست قتل عام های خونین را در غزه ازسرگرفته اما در عین حال پاسخ های دردناک در کرانه باختری دریافت کرده است.​​​​​​​

ثبت جنایت خونین دیگر در کارنامه سیاه رژیم صهیونیستی در نوار غزه و هدف قرار گرفتن اشغالگران در کرانه باختری از جدیدترین اخبار مربوط به فلسطین است.

گزارش‌های رسانه‌ای از برجای ماندن بیش از صد شهید و زخمی در حملات جنگنده‌های رژیم صهیونیستی علیه چادرهای آوارگان در نوار غزه حکایت دارد. نظامیان رژیم صهیونیستی آوارگان فلسطینی را در مناطقی در خان یونس هدف قرار دادند که پیشتر ادعا کرده بودند این مناطق امن هستند.

مدیر سازمان امداد و نجات نوار غزه اعلام کرد که تاکنون بیش از ۴۰ شهید و ۶۰ زخمی بر اثر این حملات برجای مانده‌اند. نظامیان صهیونیست همچنین خودروهای امدادی را هدف قرار دادند که این مسأله روند امداد و نجات را در جنوب نوار غزه با مشکل رو به رو کرد.

این نخستین باری نیست که رژیم صهیونیستی چادرهای آوارگان فلسطینی را در نوار غزه هدف قرار می‌دهد، اما این بار تعداد قربانیان این حملات وحشیانه و حجم بمب‌های استفاده شده در آن باعث به راه افتادن حمام خون در این باریکه شده است.

 

وزارت بهداشت فلسطین در نوار غزه اعلام کرد: شمار قربانیان تجاوز رژیم صهیونیستی به این باریکه از ۱۱ ماه پیش تاکنون به ۴۰ هزار و ۹۸۸ شهید و ۹۴ هزار و ۸۲۵ زخمی، افزایش یافته است.

«آنتونیو گوترش» دبیرکل سازمان ملل نیز در گفت وگو با آسوشیتدپرس تاکید کرد: "از زمانی که به عنوان دبیرکل این سازمان انتخاب شده تاکنون هیچ‌گاه این سطح از مرگ و ویرانی که در غزه شاهد است، را ندیده است."

سازمان دیده‌بان حقوق بشر هم در بیانیه‌ای اعلام کرد: "استفاده رژیم صهیونیستی از تکنولوژی هوش مصنوعی در غزه نگرانی‌های اخلاقی و حقوقی خطرناکی را ایجاد کرده است."

همچنین، وزارت بهداشت فلسطین با صدور بیانیه ای تاکید کرد: "سیستم بهداشتی در غزه در معرض یک جنگ سیستماتیک و ویرانگری بزرگ قرار دارد."

در این راستا، کمیته بین المللی صلیب سرخ در اکتبر گذشته اعلام کرد: "بیش از هشت هزار و ۷۰۰ فلسطینی مفقود شده‌اند که بیشتر آنها از نوار غزه هستند، این در حالیست که مقامات اشغالگر ارائه هرگونه اطلاعاتی درباره آنها یا اجازه به صلیب سرخ برای دیدار با آنها را رد می‌کند.

رژیم اسرائیل از هفتم اکتبر۲۰۲۳ (۱۵ مهر ۱۴۰۲) جنگ ویرانگری را علیه نوار غزه آغاز کرده است. طی این مدت ۷۰ درصد از منازل و زیرساخت‌های نوار غزه به شدت آسیب دیده‌اند و محاصره رقت بار و بحران انسانی شدید در کنار قحطی و گرسنگی بی‌سابقه، جان ساکنان این منطقه را تهدید می‌کند.

دفتر اطلاع رسانی دولت فلسطین اعلام کرد: اشغالگران اسرائیل ۱۲۰ مدرسه و دانشگاه را به کلی تخریب کردند و به ۳۴۰ دانشگاه و مدرسه دیگر نیز خسارت وارد شده است.

با وجود همه این جنایت‌ها، رژیم صهیونیستی اعتراف کرده است که پس از ۱۱ ماه جنگ، هنوز نتوانسته به اهداف خود از این جنگ یعنی نابود کردن جنبش حماس و بازگرداندن اسیران صهیونیست از نوار غزه برسد.

از دیگر سو اززمان آغاز جنگ در غزه، دست کم چهار هزار ۹۷۳ عملیات ضد صهیونیستی در کرانه باختری انجام شده و طی آن، ۳۸ شهرک نشین ، ۱۲ نظامی و سه پلیس کشته شده‌اند و ۲۸۵ تن دیگر مجروح شده‌اند.

عملیات تیراندازی جدید در گذرگاه الکرامه بیانگر شدت خشم و غضب شهروندان اردنی و اردنی‌های فلسطینی تبار از نسل کشی ارتش اشغالگر صهیونیست ضد اهالی غزه طی نزدیک به ۱۲ ماه از جنگ و خشونت علیه ساکنان فلسطینی در تحولات اخیر در کرانه باختری است.

مجری عملیات تیراندازی در گذرگاه الکرامه در مرز بین اردن و فلسطین اشغالی که به کشته شدن سه صهیونیست منجر شد، شهید «عبدالسلام خالد سلیم الزعبی» ۴۷ ساله از روستای الشجره در مجاورت الرمثا در شمال غرب اردن است.

وی حدود ساعت ۱۰ صبح وارد گذرگاه الکرامه در مرز اردن و فلسطین اشغالی شده و از فاصله صفر اقدام به تیراندازی به سمت صهیونیست‌ها در این گذرگاه کرده است. در این عملیات سه اسرائیلی کشته شدند و مجری عملیات هم به ضرب گلوله نیروهای امنیتی به شهادت رسید.

 

گفتنی است، اردنی‌ها پس از این عملیات شهادت طلبانه در گذرگاه میان این کشور با فلسطین اشغالی به وجد آمدند و شیرینی پخش کردند. ارتش اشغالگران پیشتر از نگرانی خود در خصوص گسترش دامنه تنش در کرانه باختری و شکل گیری انتفاضه دیگر همزمان با در راه بودن اعیاد یهودی در ماه آینده میلادی و یورش احتمالی شهرک نشینان افراطی به مسجد الاقصی برای ادای مناسک مذهبی خبر داده است.

بیانیه‌های سرویس‌های امنیتی اسرائیل از آغاز جنگ، این ادعا را تأیید کرده‌اند که شاباک و ارتش اسرائیل، با بیش از یک هزار و ۱۰۰ عملیات بزرگ در کرانه باختری مقابله کرده‌اند.

در گذشته عملیات‌های مقاومت، به جنین و اردوگاه آن و نیز مناطق محصور در شمال کرانه باختری محدود می‌شد؛ اما الان به جنوب کرانه باختری نیز کشیده شد نکتۀ مهم‌تر اینکه برخی عملیات‌های چریکی در کرانه باختری و داخل اسرائیل، به‌وسیلۀ جوانانی انجام می‌شود که به هیچ سازمانی تعلّق ندارند که البته به سبب نداشتن سازماندهیِ منسجم، کار را برای اسرائیل سخت‌تر از گذشته کرده است.

اسرائیل، کرانه باختری را نقطه‌ضعف اصلی خود و خطرناک‌ترین جبهه می‌داند؛ زیرا از نظر جغرافیایی به عمق اسرائیل متصل است.

با وجود اینکه رژیم صهیونیستی از تاکتیک‌های نظامی جدید در کرانه باختری علیه نیروهای مقاومت استفاده می کند اما موفق به مهار اوضاع نشده و دامنه حملات مقاومت بتدریج به داخل اردن کشیده می شود که بیش از 60 درصد جمعیت آن را آوارگان فلسطینی تشکیل می دهند.

نویسنده: احمد کاظم زاده

117