جنگی که از آوریل 2023 در سودان ادامه دارد، به گفته اتحادیه آفریقا، به "بدترین بحران انسانی در جهان" منجر شده است. این درگیری‌ها باعث شده‌اند که صدها هزار کودک از سوء تغذیه شدید رنج ببرند و بیش از 12 میلیون نفر آواره شوند.

چرا مهم است:

این بحران نه تنها به علت تعداد بالای قربانیان و آوارگان، بلکه به علت تأثیرات عمیق آن بر سلامت و رفاه جمعیت‌های آسیب‌پذیر، به ویژه کودکان و زنان، اهمیت دارد. همچنین، این وضعیت می‌تواند به بی‌ثباتی بیشتر در منطقه و افزایش چالش‌های انسانی و اجتماعی منجر شود.

زمینه خبر:

درگیری‌ها بین نیروهای شبه‌نظامی "نیروهای پشتیبانی سریع" (FSR) و ارتش تحت فرماندهی ژنرال عبدالفتاح البرهان، دو متحد سابق که به رقبای یکدیگر تبدیل شده‌اند، منجر به کشته شدن ده‌ها هزار نفر و آوارگی بیش از 12 میلیون نفر شده است. در حالی که ارتش کنترل شرق و شمال سودان را در دست دارد، شبه‌نظامیان بر بخش عمده‌ای از دارفور، منطقه‌ای وسیع در غرب کشور، تسلط دارند.

نکات کلیدی:

  • در سال 2024، حدود 431,000 کودک به دلیل سوء تغذیه شدید در بیمارستان‌ها بستری شده‌اند که این رقم 44% نسبت به سال 2023 افزایش یافته است.
  •  پنج منطقه سودان، از جمله سه منطقه در دارفور شمالی، در حال حاضر با قحطی مواجه هستند و پیش‌بینی می‌شود که این وضعیت تا ماه مه به پنج منطقه دیگر نیز گسترش یابد.
  •  درگیری‌های مداوم دسترسی به کمک‌های انسانی را مختل کرده و کمبود غذا و افزایش گرسنگی را به همراه داشته است.

او چه می‌گوید:

محمد ابن چامباس، رئیس گروه عالی‌رتبه اتحادیه آفریقا در مورد سودان، تأکید کرد: "نبردهای مداوم در سودان از آغاز جنگ در 15 آوریل 2023، دسترسی به کمک‌های انسانی را مختل کرده و باعث افزایش گرسنگی شده است. کودکان و زنان به طور مداوم مورد سوء استفاده قرار می‌گیرند و افراد مسن و بیمار از خدمات پزشکی محروم هستند."

نگاه عمیق‌تر:

اتحادیه آفریقا بر این باور است که فقط یک گفت‌وگوی سیاسی بین سودانی‌ها، و نه گزینه نظامی، می‌تواند به این جنگ پایان دهد. این دیدگاه نشان‌دهنده نیاز به راه‌حل‌های دیپلماتیک و همکاری‌های بین‌المللی برای حل بحران‌های انسانی و سیاسی در سودان است. در شرایطی که بحران انسانی در حال گسترش است، توجه به نیازهای فوری و تلاش برای برقراری صلح و ثبات در این کشور ضروری به نظر می‌رسد.

 

412