به گزارش پارستودی؛ اسحاق جهانگيري ظهر روز سهشنبه در جريان سفر به استان اصفهان در مراسم بهره برداري از طرح توسعه فولاد سازي و نورد پيوسته سبا، اظهار داشت: استان اصفهان در همه بخشهاي كشور پيشتاز بوده و هيج تحول سياسي، فرهنگي و اجتماعي در كشور وجود ندارد كه استان اصفهان در آن نقش اصلي ايفا نكرده باشد و هيچ پيشرفت مهم صنعتي و اقتصادي در كشور نبوده كه اصفهان كانون اصلي آن نبوده باشد.
معاون اول رييس جمهور استان اصفهان را از استانهاي مهم صنعتي كشور برشمرد و گفت: استان اصفهان پس از استان تهران بزرگترين و مهمترين استان صنعتي كشور است و اين استان در بخش هاي ديگر نظير خدمات، گردشگري و كشاورزي نيز از جايگاه ممتازي برخوردار است.
وي با اشاره به بهره برداري از طرح توسعه فولاد سبا، اظهار داشت: اين افتتاح در مقطع ويژهاي براي كشور رخ داده كه آمريكاييها بدنبال تحريم و فشار بر ايران هستند.
دكتر جهانگيري ادامه داد: ما با آمريكاييها و غربيها بر سر موضوعات مختلف اختلاف نظر داشته و داريم و برخي مواقع با آنها گفتگو و برخي مواقع نيز گفتگو نكردهايم كه يكي از مهمترين مواردي كه با آنها مذاكره كرده ايم مذاكره بر سر موضوع هسته اي بود كه با شش قدرت بزرگ دنيا به توافق برجام رسيديم و ايران بر مبناي اين توافق تعهدات خود را انجام داد اما آمريكا تعهدات را به طور كامل اجرا نكرد.
معاون اول رييس جمهور افزود: اتفاق بدتر آن بود كه آمريكا از برجام خارج شد و تحريم هاي جدي و جديدي را عليه ايران اعلام كرد. وي خاطر نشان كرد: ما بايد شرايط جديد كشور را بصورت صادقانه به مردم اعلام كنيم و در اين رابطه از نخبگان، صاحب نظران و انديشمندان كشور و بخصوص استان اصفهان انتظار داريم كه به دولت كمك كنند و راهكارهايي ارائه دهند تا بتوانيم اين دوران را با موفقيت پشت سر بگذاريم.
جهانگيري با يادآوري اينكه آمريكا تحريمهاي خود را در دو مقطع سه ماه و شش ماه اعمال خواهد كرد، تصريح كرد: آمريكا شروع تحريم هاي جديد عليه ايران را در مقطع نخست مرداد ماه و مقطع بعدي آبان ماه اعلام كرده است و ما در تلاش هستيم تا با ساير اعضاي گروه 1+5 مذاكرات را ادامه دهيم و اگر منافع ايران بر طبق برجام تامين شود به مذاكرات ادامه خواهيم داد.
معاون اول رييس جمهور اضافه كرد: برداشت ما اين است كه كشورهاي باقيمانده در برجام مصمم هستند به گونه اي عمل كنند كه نظرات ايران تامين شود اما بايد منتظر بمانيم و ببينيم كه در عمل چه اتفاقي رخ خواهد داد.
وي با اشاره به اينكه براساس اعلام آمريكا وزارت خزانه داري اين كشور به اتاق جنگ اقتصادي عليه ايران تبديل شده است، افزود: مهمترين هدف آمريكا اين است كه به اقتصاد ايران آسيب جدي وارد كرده و شرايط زندگي را بر مردم ايران تنگ كند تا دامنه نارضايتي هاي مردم گسترش يافته و آمريكايي ها بتوانند اهداف ديگر خود را نيز دنبال كنند.
دكتر جهانگيري ادامه داد: اين راهبردي است كه آمريكا با رژيم صهيونيستي و سعودي ها نيز هماهنگي كرده تا بتوانند از جهات مختلف به ايران فشار وارد كرده و راهبرد خود را عملي سازند.
معاون اول رييس جمهور با تاكيد بر اينكه همه ما بعنوان مسئولين كشور و ملت ايران بايد در مقابل راهبرد آمريكا، راهبرد مناسبي در پيش گيريم گفت: ما بايد با مقاومت، برنامه ريزي دقيق و دقت نظر در اجرا بتوانيم برنامه هاي آمريكا را با شكست مواجه كرده و اقتصاد ايران را سرپا نگه داشته و زندگي مردم را از آسيب مصون نگه داريم.
وي افزود: البته شرايط جديد و دشواري پيش روي كشور است و ما مي دانيم كه ديگر كشورها كه روي آنها حساب باز مي كرديم، در برابر فشارهاي آمريكا چقدر عاجز هستند. آمريكا با كشور چين نيز جنگ تجاري به راه انداخته و از پيمان هاي مختلف بين المللي خارج شده و سياست خاصي در مقطع فعلي در آمريكا دنبال مي شود.
دكتر جهانگيري با بيان اينكه آمريكا مي خواهد صادرات نفت بعنوان مهمترين درآمد ايران را تا آبان ماه به صفر برساند تصريح كرد: البته اين ادعايي واهي و بي حساب است و عملي شدن اين ادعا نيازمند آن است كه كشورهاي ديگر ناچيز بودن خود را در برابر آمريكا بپذيرند و تسليم شوند.
معاون اول رييس جمهور اظهار داشت: تلاش و برنامه ريزي ما بايد در نقطه مقابل اقدامات آمريكا باشد و بايد تلاش كنيم نفت مورد نياز كشور را توليد و مازاد آن را صادر كنيم. وي افزود: هدف ديگر آمريكا اين است كه از صادرات كالاهاي مهم صنعتي ايران جلوگيري كند و از صادرات 45 ميليارد دلاري كالاي غيرنفتي كشور نظير فولاد، مس و صنايع پتروشيمي ممانعت بعمل آورد.
دكتر جهانگيري گفت: در اين ميان صنعتگران فولاد بايد خط اصلي و خط مقدم توليد و صادرات كشور باشند چرا كه مديران صنعت فولاد كشور در مقاطع مختلف شايستگي هاي زيادي از خود نشان دادند و شايستگي مديران صنايع مختلف كشور بايد اين باشد كه در شرايطي كه آمريكا قصد ممانعت از صادرات ما را دارد، نسبت به سال گذشته توليد و صادرات خود را افزايش دهند و اين انتظاري است كه دولت و ملت ايران از مديران صنايع كشور دارند.
معاون اول رييس جمهور با اشاره به فشارهاي آمريكا تصريح كرد: اگر موفق به صادرات شويم هدف بعدي آمريكا اين است كه اجازه ندهد به منابع مالي حاصل از صادرات خود دست پيدا كنيم و در اين راستا نظام بانك جهاني را تحت فشار قرار دهد تا جابجايي پول براي ايران غيرممكن باشد كه البته ما براي اين مشكل نيز راهكارهايي پيدا كرده ايم كه با كشورهاي اروپايي، چين و روسيه مذاكراتي انجام داده ايم تا بتوانيم جابجايي پول را به خوبي به انجام برسانيم.
وي هدف ديگرآمريكا از فشار بر ايران را جلوگيري از واردات ايران دانست و اظهار داشت: آمريكا كشتيراني و بنادر ايران را تحريم كرده است تا مانع از واردات كالا به كشور شود و در اين شرايط مقابله با اين جنگ ناخواسته ظالمانه كه عليه ملت ايران به راه افتاده نيازمند عزم و اراده جدي است.
جهانگيري افزود: در دوره گذشته كه ايران را تحريم مي كردند مي گفتند كه هدف ما از تحريم اين است كه ايران را پاي ميز مذاكره بياوريم. حالا كه ايران مذاكره هم انجام داد پس چرا دوباره تحريم مي كنيد. هدف اصلي آنها نابودي ايران در درجه اول و در مرحله بعد نظام جمهوري اسلامي است كه البته آمريكا هنوز اين موضوع را مانند رژيم صهيونيستي به صراحت اعلام نمي كند.
معاون اول رييس جمهور با تاكيد بر اينكه بايد در مقابل فشار دشمنان محكم بايستيم، خاطر نشان كرد: تحريم ها با سختي و فرصتهايي همراه است كه ما بايد فرصت ها را جدي بگيريم و يكي از مهمترين فرصت ها اين است كه به ظرفيت هاي داخلي و توليدات داخلي توجه كنيم و راهبرد خودكفايي را به عنوان يك راهكار مهم مورد توجه قرار دهيم چرا كه بسياري از كالاهاي وارداتي امكان توليد و تامين در داخل كشور را دارند.
وي با اشاره به ممنوعيت واردات كالاهايي كه در داخل كشور توليد مي شود و يا واردات آن غيرضروري است، تصريح كرد: اين فرصتي براي توليد كنندگان داخلي است تا با ارتقاء كيفيت بتوانند كالاي خود را با قيمت مناسب به فروش برسانند.
دكترجهانگيري با ابراز تاسف از كساني كه در اين شرايط به دنبال سودجويي هستند گفت: متاسف مي شويم وقتي كه ملت ايران در برابر دشمني غدار مثل آمريكا مبارزه مي كند، عده اي در داخل كشور به دنبال آن هستند كه چگونه مي توانند جيب ملت را غارت كنند كه البته با اين عده قليل هم به شكل مناسب برخورد خواهد شد.
در اين مراسم وزير صنعت، معدن و تجارت هم با بيان اينكه در سال 92 ظرفيت توليد فولاد خام كشور 23 ميليون تن بود، گفت: ظرفيت توليد فولاد خام امروز به 34 ميليون تن رسيده و با صنعت فولاد پويا و مقاوم كه در كشور داريم قادر خواهيم بود كشور را پيش ببريم. مديرعامل شركت فولاد مباركه اصفهان هم در اين مراسم گزارشي از ميزان اشتغال گروه فولاد مباركه ارائه كرد و به تشريح عملكرد توليد سال 96 و برنامه توليد سال 97 پرداخت.
با افتتاح رسمي طرح توسعه فولاد سازي و نورد پيوسته سبا، ظرفيت توليد از 750 هزار تن به یک ميليون و 600 هزار تن خواهد رسيد. توليدات اين كارخانه شامل كلاف نورد گرم، ورقهاي فولادي و ورق عاجدار ميشود و ميزان سرمايهگذاري انجام شده 146 ميليون يورو و 2536 ميليارد ريال و در مجموع 220 ميليون يورو است. با افتتاح اين طرح براي 150 نفر بصورت مستقيم اشتغالزايي شده است.
بیشتر بخوانید:
سفر جهانگیری به اصفهان برای افتتاح و رونمایی از چند پروژه عمرانی+ ویدئو