سازمان کات که در زمینه مبارزه با تجارت سلاح فعالیت میکند، در گزارشی دولت بریتانیا را متهم کرد در ازای امضای قراردادهای فروش سلاح به بحرین، نقض حقوق بشر در این کشور را نادیده میگیرد.
این سازمان افزود بریتانیا درحالی نظام سرکوبگر آل خلیفه در بحرین را به نمایشگاه تسلیحاتی دعوت کرده است که لندن با تلاش در جهت امضای قراردادهای تسلیحاتی بیشتر با این رژیم، نقض شدید حقوق بشر توسط آل خلیفه را نادیده میگیرد. بحرین از ۱۴ فوریه سال ۲۰۱۱ صحنۀ خیزش مردمی و اعتراضات مسالمتآمیز علیه رژیم استبدادی آلخلیفه است.
این در حالی است که رژیم آل خلیفه با همدستی برخی از کشورهای عربی همچون عربستان سعودی و امارات و حمایت دولتهای غربی ازجمله بریتانیا به سرکوب جنبش مردم بحرین پرداخته و فعالان مدنی و سیاسی را به حبسهای طولانی مدت محکوم و یا آنان را از حق تابعیت محروم میکند. این درحالی است که دولت بریتانیا به بهانههای مختلف با تقویت سیستم قضایی و امنیتی رژیم استبدادی بحرین با سیاستهای سرکوبگرانه آل خلیفه همراهی کاملی را نشان داده است. در چنین شرایطی دولت بریتانیا درخصوص برنامه چند میلیون پوندی حمایت از نظام قضایی و امنیتی بحرین، با پرسشهای تازهای روبهرو شده است.
روزنامه گاردین نوشت، اطلاعاتی که بر اساس «قانون آزادی اطلاعات» ارائه شده است نشان میدهد مقامات بحرین در سالهای اخیر میلیونها پوند دیگر از بریتانیا دریافت کردهاند که این تامین بودجهها، خطر همدستی لندن در موارد نقض حقوق بشر یا دست داشتن در از بین بردن شواهد این تخلفات را افزایش میدهد. معارض بحرینی و عضو جنبش حق بحرین گفت رژیم آل خلیفه به دستور بریتانیا، قیام مردم بحرین را سرکوب میکند.
«عبدالستار الحسینی»، معارض بحرینی وعضو جنبش آزادیها و دموکراسی بحرین گفت، تعرض به ساحت علمای دین و حمله به اعتراضات مردمی توسط رژیم آل خلیفه در بحرین به سفارش سرویس اطلاعات بریتانیا برای سرکوب شعله انقلاب مردم بحرین صورت میگیرد. دولتهای غربی که داعیه حمایت از دموکراسی را دارند درچارچوب منافع خود جهت سیطره بر کشورهای عربی حوزه خلیج فارس بهجای انتقاد از نقض گسترده حقوق بشر به حمایتهای سیاسی نظامی و دیپلماتیک از حکام عرب بویژه رژیم ال خلیفه در بحرین ادامه میدهند.
منامه و لندن از گسترش مناسبات نظامی که منجر به تثبیت موقعیت نظامی بریتانیا در حاشیه جنوبی خلیج فارس میشود، اهداف خاص خود را دارند. درحال حاضر که رژیم آل خلیفه با موجی از اعتراضهای ضد دولتی روبهروست، منامه میخواهد از نیروهای بریتانیایی در جهت مهار انقلاب مردمی بحرین استفاده کند. در این زمینه روزنامه بریتانیایی دیلیمیل نیز در پایگاه اینترنتی خود نوشت لندن همچنان به آموزش نیروهای نظامی و امنیتی بحرین میپردازد. در این زمینه؛ روزنامه بریتانیایی ایندیپندنت؛ احداث پایگاه نظامی دائمی بریتانیا را پاداشی درقبال سکوت این کشور مقابل نقض حقوق بشر در کشور بحرین دانست. اما لندن نیز درباره امضای پیمان نظامی با بحرین، چشمداشتهایی داشته است.
بریتانیا هنوز دوران حضور استعماری گذشته خود در کشورهای عربی حاشیه خلیج فارس را فراموش نکرده است و درصدد تثبیت موقعیت خود در بحرین است. نکته مهمتر آن است که بریتانیا هم مانند دیگر کشورهای غربی تولید کننده سلاح، دنبال فروش بیشتر تسلیحات خود است و اساسا حقوق بشر هیچ جایگاهی در نزد این مدعیان حقوق بشر ندارد و به این مقوله دیدگاه ابزاری دارند. 120/140
نویسنده: بیژن نجفی
بیشتر بخوانید:
جمعیت اسلامی الوفاق بحرین: آمریکا و انگلیس مسئول ناآرامیهای بحرین است
پیامدهای افتتاح پایگاه نظامی بریتانیا در بحرین/تحلیل
مشارکت رژیم آل خلیفه و اسرائیل در سرکوب مردم بحرین
کمک های هنگفت عربستان و امارات برای سرکوب مردم بحرین
لغو تابعیت مخالفان در بحرین نماد سرکوبگری رژیم آلخلیفه