احمد عطاف امروز (شنبه) در محل وزارت امور خارجه مورد استقبال حسین امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران قرار گرفت و پس از دیدار و گفتوگو در نشست خبری مشترک حضور یافت.
نکتهای که در اظهارات وزیر خارجه الجزایر جلب توجه میکرد، صمیمیت وی و احترام کشورش به ایران بود.
عطاف بارها از ایران به عنوان کشور دوست و برادر یاد کرد و ضمن ابراز خرسندی از حضور در جمهوری اسلامی ایران و استقبال گرم به عمل آمده از وی و هیأت همراهش، اظهار داشت: "انگار در کشور خودمان حضور داریم."
عطاف همچنین روابط ایران و الجزایر را بسیار خوب توصیف و بر اراده قوی روسای جمهور دو کشور برای توسعه روابط تاکید کرد.
وجوه مشترک متعددی در سیاست خارجی ایران و الجزایر وجود دارد:
هر دو کشور از حامیان جدی و واقعی فلسطین هستند و الجزایر با عضویت ناظر رژیم صهیونیستی در اتحادیه آفریقا مخالفت کرد.
هر دو کشور در سالهای گذشته بر لزوم احترام به حاکمیت سوریه تاکید داشتند و الجزایر نیز مانند ایران از احیای روابط کشورهای عربی با سوریه و بازگشت دمشق به اتحادیه عرب حمایت کرد.
در همین راستا، حسین امیرعبداللهیان در نشست خبری با همتای الجزایری خود گفت: "امروز در خصوص مسائل منطقهای گفتوگو داشتیم، الجزایر اجازه نداد عضویت ناظر رژیم صهیونیستی در اتحادیه آفریقا انجام شود؛ این کشور همواره از فلسطین حمایت کرده و در خصوص بازگشت سوریه به اتحادیه عرب نیز نقش مهمی داشته است."
موضوع مهم دیگر در روابط ایران و الجزایر، همکاری مشترک دو کشور در نهادهای منطقهای و جهانی است که از جمله میتوان به حمایت ایران از الجزایر برای عضویت در شورای امنیت و تلاش های مشترک دو کشور برای عضویت در بریکس اشاره کرد.
نکته مهم دیگر مربوط به روابط دوجانبه دو کشور در حوزه هایی غیر از سیاست خارجی است. علی رغم اینکه دو کشور روابط سیاسی قوی دارند اما حجم تجاری اندکی بین دو کشور برقرار است.
صادرات الجزایر به ایران ناچیز است و صادرات ایران به الجزایر نیز در سال گذشته حدود 100 میلیون دلار بود. طی دو دهه اخیر محصولاتی به صورت سنتی همانند خشکبار (کشمش و پسته) از ایران به الجزایر صادر شده است، اما در سالهای اخیر فولاد ایران هم به الجزایر صادر شد.
در سفر احمد عطاف به تهران بر لزوم توسعه روابط اقتصادی تاکید شد. امیرعبداللهیان در این خصوص اظهار کرد: "امروز توافق کردیم در حوزههای علمی، فناوری، شرکتهای دانش بنیان، کشاورزی، دارو و تجهیزات پزشکی، صنعت و همچنین معدن به همکاری های دو طرف شتاب بیشتری داده شود. لغو روادید سیاسی میان دو کشور که امروز توافق شد میتواند زمینه ای برای گسترش روابط اقتصادی الجزایر و ایران نیز باشد."
نویسنده: سیدرضی عمادی
117