به گزارش خبرگزاری ایران پرس، سید محمد حسینی معاون پارلمانی رئیس جمهوری در خصوص اهمیت نقش آفرینی سازمان شانگهای در معادلات امروز جهان، افزود: پذیرش ایران به عنوان عضو دائم این سازمان نشانگر این است که دیگر تهدیدهای آمریکا تاثیری ندارد و می توانیم بگوییم پایان دوران یکجانبه گرایی است چرا که کشورهای عضو این سازمان یک چهارم مساحت خشکی های جهان و ۴۳ درصد جمعیت جهان را در بردارند یعنی بیش از ۳ میلیارد جمعیت دارند که این ظرفیت بالایی است.
معاون پارلمانی رئیس جمهوری ادامه داد: زمانی که غرب تحریمها را گسترش داد اگر ما تسلیم میشدیم آنها به اهداف خودشان میرسیدند ولی ما ایستادیم، مردم مقاومت کردند و سختیهای فراوانی را تحمل کردند و در عین حال توانستیم در منطقه قدرت نمایی کنیم.
حسینی در ادامه با بیان اینکه غربیها از این شرایط امروز ایران ناراحت هستند، افزود: همین طور که شرق از ایران استقبال میکند و همکاری میکند غربیها ناراحت هستند ولی این واقعیتی است که باید بپذیرند.
معاون پارلمانی رئیس جمهوری اسلامی ایران در ادامه با بیان اینکه ایران اشتراک های فرهنگی بسیاری با تاجیکستان دارد و فرهنگ میتواند روابط کشورها را تلطیف و فرصتی برای فعالیتهای اقتصادی و تجاری فراهم کند، گفت: باید حتماً از این ظرفیتها بیشتر استفاده کنیم و فعالیتهای اقتصادی را هم توسعه دهیم.
سازمان همکاری شانگهای، سازمان بین المللی بین دولتی است که ژوئن 2001 در شانگهای چین از سوی قزاقستان، چین، قرقیزستان، روسیه، تاجیکستان و ازبکستان تاسیس شد و در ژوئن 2017 هند و پاکستان نیز به این سازمان پیوستند.
جمهوری اسلامی ایران در بیست و یکمین اجلاس سازمان همکاری شانگهای روز (جمعه) به طور رسمی به عضویت کامل این سازمان درآمد.
112
بیشتر بخوانید:
عضویت کامل و دایم ایران در سازمان همکاری شانگهای
برگزاری نشست مشترک سران پیمان امنیت جمعی و سازمان همکاری شانگهای
امیرعبداللهیان: عضویت ایران در شانگهای تاثیر مهمی بر روند همکاریهای همه جانبه دارد