کنفرانس سران تغییرات آب و هوایی ملل متحد با حضور شماری از روسای جمهور، معاونین، نخست وزیران، وزرا و مقامات ارشد کشورهای عضو سازمان ملل متحد با شعار « تغییر با هم» در شهر «کاتوویتس» لهستان از روز دوشنبه (12آذر) آغاز بکار کرد.

به گزارش ایران پرس؛ در این نشست؛ مهم‌ترین مباحث در خصوص اجرایی شدن معاهده پاریس و کاهش گازهای گلخانه ای برای جلوگیری از گرم شدن کره زمین و آثار مخرب آن از جمله مهاجرتهای دسته جمعی و گسترش فقر، تهدید امنیت غذایی و تنش‌های اجتماعی و همچنین نحوه مشارکت عملی و مالی کشورهای توسعه یافته و انتقال تکنولوژی در کنار دیگر کشورها برای دست یابی به این هدف مورد بررسی قرار می گیرد. 

دبیر کل سازمان ملل متحد در سخنانی ضمن اعلام خطر جهانی تغییرات اقلیمی به وجوه مثبت تغییر به رویکرد اقتصاد کربن که مولد ۶۵ میلیون شغل جدید است اشاره کرد. از جمهوری اسلامی ایران یک هیات تخصصی به ریاست دکتر ناصر مقدسی، مشاور امور بین الملل رییس سازمان محیط زیست کشورمان در این نشست حضور دارند و در کمیته ها و جلسات فنی و کاری که از دو روز گذشته شروع شده و تا ۲۴ آذرماه ادامه خواهد داشت مشارکت فعال دارد. 

جمهوری اسلامی ایران همچنین ریاست کشورهای محور در حال توسعه تحت عنوان LMDC / گروه همفکر کشورهای در حال توسعه را هم برعهده دارد و تلاش دارد تا در همکاری نزدیک با دیگر گروهها جبهه قوی را در مقابل کشورهای صنعتی که مسئولیت تاریخی گرمایش جهانی را به عهده دارند ایجاد نماید.

نخست وزیر فیجی در ابتدای جلسه پس از سخنرانی در خصوص اهمیت توافقات زیست محیطی بین المللی ریاست کنفرانس را به آندژی دودا رییس جمهوری لهستان تحویل داد. 

علاوه بر رییس جمهورلهستان که میزبان اجلاس است، دبیرکل سازمان ملل متحد، رییس مجمع عمومی سازمان ملل متحد، وزیر محیط زیست لهستان، مدیرعامل بانک جهانی و معاون وزیر محیط زیست لهستان و رییس دبیرخانه کاپ ۲۴ سخنرانی و بر اهمیت اجرایی شدن معاهده پاریس و توجه جهانی به نگرانی های زیست محیطی تاکید و خواستار همراهی بین المللی شدند.

ناصر مقدسی مشاور رییس سازمان حفاظت از محیط زیست در امور بین الملل که ریاست هیئت ایران و مسئولیت گروه کشورهای همفکر در حال توسعه را در این اجلاس برعهده دارد گفت: دستور این اجلاس نهایی کردن برنامه اجرایی برای مفاد توافقنامه ایست که سال 2015 در پاریس به انجام رسید.

وی افزود: هیئت جمهوری اسلامی ایران به همراه سایر کشورهای همفکر در حال توسعه تلاش می کند تا حقوق این کشورها را در این برنامه اجرایی به نحو شایسته ای تامین کند.

رییس هیئت ایرانی در اجلاس کاتوویتس لهستان گفت: کشورهای صنعتی باید علاوه بر کاهش گازهای گلخانه ای، در زمینه انتقال فناوری برای صنایع نوین با کمترین میزان تولید کربن و بدون هیچ گونه مانعی نظیر تحریم ها اقدام کنند. 

مقدسی ادامه داد: از آنجا که بخش کشاورزی، آب و سایر موارد اشتغال زا در کشورهای در حال توسعه بر اثر تغییرات اقلیمی به شدت دستخوش تخریب شده است، کشورهای صنعتی موظفند جریان مناسب انتقال سرمایه را به کشورهای در حال توسعه داشته باشند.

ظرفیت سازی و همکاری های فنی و تکنیکی نیز از دیگر وظایف کشورهای صنعتی برای کشورهای در حال توسعه و فقیر است.

وی افزود: بر این اساس، باید این کشورها در هر سال یا پنج سال در گزارش های خود اعلام کنند که به چه میزان سرمایه و انتقال فناوری و ظرفیت سازی برای کشورهای در حال توسعه و فقیر انجام داده اند.

اجلاس کاتوویتس برای تعیین سهم کشورها در تولید گازهای گلخانه ای در بیست و چهارمین اجلاس جهانی تغییرات آب و هوا در شهر کاتوویتس لهستان نمایندگان 196 کشور جهان از 12 تا 23 آذربه گفتگو خواهند پرداخت.

اهمیت این گفتگوها در این است که انتشار گازهای گلخانه در هوا باعث گرم شدن زمین و تغییرات اقلیمی در مناطق مختلف جهان شده است به طوریکه اگر از این وضع جلوگیری نشود بر اساس پیش بینی ها تا سال 2030 میلادی گرمای کره زمین تا 3 درجه افزایش خواهد یافت و در آن صورت بسیاری از کشورها قدرت مقابله با پیامدهای این گرمایش را نخواهند داشت.

هم اکنون بیشترین میزان تولید گازهای گلخانه ای در جهان به چین با 28,21 درصد، آمریکا 15,99، هند 6,24، روسیه 4,53، ژاپن 3,67، و آلمان 2,23 درصد اختصاص دارد.

طرفداران محیط زیست از چند روز قبل و در آستانه برگزاری اجلاس تغییرات آب و هوایی در کشورهای مختلف از جمله بلژیک و آلمان در اعتراض به بی توجهی کشورهای صنعتی به گرما و آلودگی محیط زیست تظاهرات کردند.118

بیشتر بخوانید:

کنفرانس لهستان؛ نمایش مخالفت با رویکرد ترامپ ضد محیط‌ زیست

تظاهرات مردم بلژیک در اعتراض به سیاست‌های آب و هوایی