ایران پرس - نیروی دریایی راهبردی ارتش جمهوری اسلامی ایران از اعزام ناو گروه برای نخستین‌بار به قزاقستان خبر داد.

این ناوگروه، متشکل از ناوشکن دماوند و ناو موشک ‌انداز پیکان، روز شنبه با ابلاغ پیام صلح و دوستی برای نخستین بار عازم قزاقستان شد.

همزمان؛ ناوگروه نیروی دریایی ارتش ایران برای اجرای رزمایش مشترک امداد و نجات دریایی با نیروی دریایی عمان به این کشور اعزام شده است.

 این رزمایش به میزبانی کشور عمان خواهد بود که در حوزه دریای جنوب و شمال اقیانوس هند به مدت یک هفته انجام می شود. گروه نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران  همچنین با پیام دوستی، روز شنبه با ورود به بندر کراچی پاکستان - از سوی فرماندهان عالی رتبه نیروی دریایی این کشور به گرمی مورد استقبال قرار گرفت. 

ناو گروه ارتش رزمایش مشترکی در بندر کراچی پاکستان انجام می دهد

 

هدف از حضور این ناوگروه  در بندر کراچی پاکستان گسترش  همکارها در حوزه نیروی دریایی و تقویت امنیت آبهای منطقه است. پیش از این  چهار سفر ناوگروه نیروی دریایی ارتش ایران به کشورهای روسیه، جمهوری آذربایجان و جمهوری داغستان نیز انجام شده است.

با توجه به جایگاه دریای جنوب و اقیانوس هند در عرصه اقتصاد دریایی و گستردگی تردد کشتی‌های تجاری و نفتکش، در این دریاها؛ تامین امنیت  یک ضرورت است و این امنیت باید با مشارکت خود کشورهای منطقه محقق شود.

بدیهی است کشورهای مثل ایران، عمان و پاکستان که بدون واسطه به اقیانوس راه دارند می بایست بیشترین نقش را در این زمینه ایفا کنند. در واقع مجاورت با دریای عمان و اقیانوس هند،  از جنبه‌های اقتصادی، سیاسی، دفاعی و امنیتی یک موقعیت ویژه  محسوب می شود و ازمواردی است که به همکاری  مشترک نیازمند است.

ازاینرو ایران بارها و در عالیترین سطح اعلام کرده که معتقد به اصل همگرایی برای حفظ امنیت  در منطقه است.

بر این اساس در برنامه اعزام ناو گروه‌های نیروی دریایی ایران به آبهای  منطقه و بین المللی، علاوه بر موضوع تأمین امنیت جمعی،  انتقال تجربیات و استفاده از ظرفیت های بنادر در کشورهای همسایه مورد تاکید است.  

جمهوری اسلامی ایران ‌ درچارچوب این اهداف  مشترک و الزامات دفاعی گام‌های بلندی برداشته، زیرا در محیط پیرامونی خود با تهدیدهای گسترده‌ای مواجه است.

امریکا  مرتب  در حال برگزاری مانورهای مشترک با  اهداف  تهاجمی  در منطقه است.  امروز شاید برخی رژیم های وابسته  نظیر حکام سعودی تصور کنند که امنیت منطقه با وعده ها و ماجراجویی‌های  آمریکا تحقق می یاید؛ اما این توهمی بیش نیست. امروز نیروهای فرامنطقه‌ای که با وعده تغییرات در عراق و افغانستان دست به ماجراجویی زدند، با چالش‌های جدی روبرو هستند. با توجه به این تحرکات، راهبرد دفاعی ایران در راستای تقویت ثبات و امنیت منطقه و همکاری با کشورهای منطقه است. 

نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران به لحاظ تجربیات هشت سال دفاع مقدس و با داشتن ظرفیت بالای قدرت بازدارندگی ، اکنون  در جایگاه نیرویی راهبردی است.

این نیرو با حضوری  مقتدرانه  در مناطق دارای اهمیت  ژئواستراتژیک دریایی، درحفظ امنیت از کرانه‌های خلیج فارس و دریای عمان تا اقیانوس هند، نقش کلیدی دارد.

مقابله نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران با دزدان دریایی

 

ایران با داشتن سواحلی  طولانی در امتداد خلیج فارس و دریای عمان و در دریای خزر بر ضرورت  تامین امنیت این پهنه  های دریایی  با مشارکت کشورهای منطقه تاکید دارد.

اعزام ناو گروه‌های نیروی دریایی ایران  به  آبهای کشورهای همسایه  در حوزه آبهای جنوب  و در دریای خزر با همین رویکرد است. ایران معتقد است که  برای مقابله با تهدید مشترک و تقویت ثبات و امنیت جمعی  باید  ظرفیت‌های موجود را به اشتراک گذاشت تا امنیت  واقعی و پایدار در منطقه برقرار شود.113/111

بیشتربخوانید:

پهلو گرفتن ناوگروه نیروی دریایی ارتش ایران در بندر باکو

حرکت ناوگروه 43 نیروی دریایی ارتش به اقیانوس اطلس

پهلوگیری ناوگروه 42 نیروی دریایی ارتش

 خودکفایی نیروی دریایی ارتش ایران در ساخت تجهیزات دریایی

ناو گروه ارتش رزمایش مشترکی در بندر کراچی پاکستان انجام می دهد
مقابله نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران با دزدان دریایی