نشست خبری رئیس سازمان صدا و سیما با محوریت  نقش و کارکرد رسانه ملی در چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری ۲۰ خرداد ۱۴۰۳ در حال برگزاری است.

به گزارش خبرگزاری ایران پرس، پیمان جبلی، رئیس صداوسیما دراین نشست خبری اظهار داشت: به تصویر کشیدن حماسه بدرقه رئیس جمهور شهید آزمون بزرگی برای ما در صداوسیما بود. در نظرسنجی اخیر صداوسیما بیش از 87 درصد مردم برای انعکاس این بدرقه و پوشش اتفاقات مربوط به رئیس جمهور شهید ابراز رضایت کردند. پس از حماسه بدرقه رئیس جمهور شهید، حماسه تاریخی‌تری با عنوان چهاردهمین انتخابات ریاست جمهوری را پیش رو داریم.

رئیس صداوسیما ادامه داد: انتخابات مجلس، عملیات رسانه‌ای طوفان الاقصی، عملیات وعده صادق و شهادت دردناک رئیس جمهور شهید در طول سه چهار ماه پشت سر گذاشتیم. همه این آزمون‌ها ذیل سند تحول رسانه ملی را گذراندیم. در جریان انتخابات مجلس در فاصله‌ای کوتاه 200 کانال انتخاباتی را راه‌اندازی کردیم تا مردمی که در مناطق دوردست زندگی می‌کنند از این کانال‌ها برای انتخاب بهتر تصمیم گیری کنند.

 

تشریح برنامه‌های انتخاباتی

پیمان جبلی بیان کرد: در این دوره پنج برنامه مناظره در نظر گرفتیم که سه و نیم تا چهار ساعت خواهد بود. از ظرفیت کارشناسان برای طراحی سوالات کمک گرفتیم و زمانی هم برای جمع بندی در نظر گرفته شد.

وی یادآور شد: مناظره‌ها از بعد از مغرب شروع می‌شود و همانطور که گفته شد پیش بینی اولیه سه و نیم ساعت است و البته اینها متناسب با تعداد نامزدها خواهد بود که ما هم منتظر اعلام اسامی توسط شورای نگهبان هستیم. بعد از آن مراسم قرعه کشی برگزار می‌شود. محورهای مناظره و آنچه را که در مناظره‌ها مطرح می‌شود از قبل اعلام کرده ایم. همچنین مناظره‌ها از شبکه یک سیما پخش می‌شود.

پیمان جبلی  درباره مجری مناظره‌ها گفت: مجری مناظره در حال بررسی است. اسامی مطرح شده گمانه زنی است و طی روزهای آینده مجری اصلی اعلام خواهد شد. همچنین سه میزگرد طراحی شده که نامزدها می‌توانند با حضور حداکثر ۲ نفر از مشاوران خود در آن حضور پیدا کنند. این میزگردها در حوزه حکمرانی و سیاست خارجی و اقتصاد برگزار می‌شود. گفت‌وگوی ویژه خبری در برنامه‌های ما خواهد بود البته شیوه اجرا هنوز قطعی نشده است. هر نامزد در یک برنامه «بدون تعارف» هم شرکت می‌کند.

رئیس صداوسیما همچنین از در اختیار قرار دادن استودیو و کانال اختصاصی در تلوبیون به نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری خبر داد و تاکید کرد، تلوبیون با استفاده از امکاناتی که دارد می‌تواند نقش بسیار مهمی در تبلیغات نامزدها داشته باشد. در فضای مجازی سامانه تلوبیون با مخاطب چند ۱۰ میلیونی در اختیار نامزدهاست و هر نامزد می‌تواند یک کانال و یک استودیوی اختصاصی داشته باشد که با اینترنت رایگان برنامه‌های تبلیغاتی انتخاباتی تلوبیون در دسترس مردم قرار می‌گیرد. ساترا به عنوان نهاد قانونی تنظیم گر به سکوها و پایگاه های اینترنتی که می‌خواهند در این زمینه فعالیت کنند، کمک می‌کند. 

وی اظهار کرد: گفت‌وگوی ویژه خبری در برنامه‌های تبلیغاتی صداوسیما خواهد بود؛ البته شیوه اجرا هنوز قطعی نشده است و در این زمینه اطلاع‌رسانی خواهد شد. هر نامزد در یک برنامه «بدون تعارف» هم شرکت می‌کند. دو مستند رادیویی هم به نامزدها تعلق خواهد گرفت. یک برنامه «رو به دوربین» هم خواهیم داشت که نامزدها این امکان را دارند، ۳۱ برنامه به تعداد استان‌ها را ضبط و پخش داشته باشند. 

 

هر بگو مگو مصداق بداخلاقی و بی‌قانونی نیست

رئیس صداوسیما تاکید کرد: عدالت انتخاباتی و برابری رسانه‌ای جزو رویکردهای ما است؛ ما از مشارکت مردم، نخبگان و کارشناسان ارشد دانشگاهی و اجرایی برای تدوین مناظره‌ها و برنامه‌های انتخاباتی در این فرصت کوتاه توانستیم بهره‌مند شویم. مقابله با تخریب‌ها و لجن پراکنی و ترویج اخلاق حسنه از راهبردهای تبلیغی ما خواهد بود.

وی با اشاره به نزدیکی یکی از نامزدها به قائم مقام سازمان صداوسیما و تدابیر لازم برای دوری از تخلف بیان کرد: مصادیق تخلف انتخاباتی درباره مجریان برگزاری انتخابات که صداوسیما هم یکی از آنهاست، کاملاً مشخص شده است. هر آنچه رسانه ملی انجام دهد در مقابل چشم همگان است. ما هیچ رانتی نخواهیم داشت. همانطور که گفته شد نتایج نظرسنجی‌ها را هم به ستادها اعلام می‌کنیم و تلاش داریم هیچ حب و بغضی ایجاد نشود.

پیمان جبلی بار دیگر تاکید کرد، «انتظار ما این است که در این دوره با بداخلاقی‌های انتخاباتی کمتر مواجه شویم» و درباره برنامه‌های تبلیغاتی نامزدهای برای مخاطبان خارج از کشور گفت: شبکه‌های برون مرزی نقش مهمی در انعکاس برنامه‌های نامزدها به افراد خارج از کشور دارند. در میزگردها هم سوالات مهمی درخصوص سیاست خارجی خواهیم داشت.

رئیس صداوسیما اظهار داشت: تمام آنچه در صداوسیما انجام می‌دهیم براساس قانون انتخابات است. تکلیف نظارت بر برنامه‌های زنده مشخص است. ما نباید دخالت شخصی انجام دهیم که فکر کنیم سخنی، مصداق بداخلاقی است یا خیر. هر بگو مگو را نمی‌توان مصداق بداخلاقی و بی‌قانونی گذاشت. مرجع تشخیص این بداخلاقی‌ها کمیسیون تبلیغات است. شکل برگزاری مناظره‌ها گروهی است و چهارچوب‌های مختلفی در نظر گرفته شده تا جلوی این بداخلاقی‌ها گرفته شود.

116

بیشتر بخوانید:

پخش زنده نشست خبری رئیس سازمان صدا وسیما با موضوع چهاردهمین انتخابات ریاست جمهوری

جبلی: رسانه‌ملی برای اطلاع‌رسانی خدمات دولت و خادمان مردم تمام قد پای کار است