تحلیل:

ایران پرس: کشورهای فرانسه، بلژیک و اسلوونی در اقدامی کم سابقه حمایت خود را از تصمیم دادگاه بین‌المللی کیفری (ICC) برای صدور قرار بازداشت «بنیامین نتانیاهو» نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی به دلیل ارتکاب جنایات جنگی و نسل کشی فلسطینی ها، اعلام کردند.

وزارت خارجه فرانسه در بیانیه‌ای با حمایت از تصمیم دادگاه بین‌المللی کیفری (ICC) برای صدور قرار بازداشت نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی اعلام کرد: "عاملان جنایات در نوار غزه باید بدون توجه به مقام و موقعیت آنها محاکمه شوند."

وزرای خارجه بلژیک و اسلوونی هم در حساب های کاربری خود در رسانه اجتماعی ایکس (توئیتر سابق)، با حمایت کامل خود از استقلال دادگاه بین‌المللی کیفری تاکید کردند که جنایات ارتکابی در غزه باید بدون توجه به عاملان آن در بالاترین سطح مورد پیگرد قانونی قرار گیرد.

وزارت خارجه آلمان نیز پیش تر در بیانیه‌ای اعلام کرده بود که مانند سایر نهادهای بین المللی، برلین به استقلال و رویه‌های دادگاه لاهه احترام می‌گذارد.

«کریم احمد خان» دادستان دیوان بین‌المللی کیفری روز دوشنبه صدور حکم بازداشت بنیامین نتانیاهو نخست وزیر رژیم صهیونیستی و چند مقام ارشد دیگر این رژیم را ارائه کرده بود.

احمدخان در بیانیه‌ای که پس از بیش از هفت ماه جنگ در غزه صادر شد، گفت: "اسناد روشن نشان می‌دهد که نتانیاهو و دیگر مقام‌های ارشد اسرائیل به جنایت علیه بشریت متهم هستند."

با این حال «جو بایدن» رئیس جمهور آمریکا در واکنش به این تصمیم دیوان بین المللی کیفری آن را اقدامی نادرست دانست و بر حمایت واشنگتن از اسرائیل تاکید کرد. 

پیش ازاین، بنیامین نتانیاهو نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی از جو بایدن رئیس جمهور آمریکا خواسته بود تا از صدور حکم بازداشت وی در دیوان بین‌المللی کیفری جلوگیری کند.

براساس دیدگاه اکثریت تحلیلگران، اگر حمایت های نظامی و سیاسی آمریکا از اسرائیل نبود، دولت راستگرای نتانیاهو نمی توانست جنگ غزه را تا این زمان ادامه دهد.

همزمان با اقدام کم سابقه برخی کشورهای اروپایی در حمایت از محاکمه نخست وزیر اسرائیل در سوی دادگاه بین‌المللی کیفری (ICC) به دلیل ارتکاب جنایات جنگی و نسل کشی فلسطینی ها در غزه، رسانه‌های خبری گزارش دادند که کشورهای ایرلند و اسپانیا هم قصد دارند امروز (چهارشنبه) به طور همزمان کشور مستقل فلسطین را به رسمیت بشناسند.

کشورهای اسپانیا، ایرلند، مالت و اسلوونی، ۲۲ مارس در بیانیه مشترکی اعلام کرده بودند که در زمینه برداشتن اولین گام‌ها برای به رسمیت شناختن کشور مستقل فلسطین به توافق رسیده‌اند.

 

اسپانیا و ایرلند از دیرباز حامی حقوق فلسطینی‌ها بوده‌اند. تلاش‌ کشورهای اروپایی برای به رسمیت شناختن فلسطین همزمان با افزایش آمار تلفات در غزه به دلیل حملات بی رحمانه رژیم صهیونیستی انجام می‌شود.

رژیم صهیونیستی از 15 مهر - هفتم اکتبر ۲۰۲۳ به بهانه نابودی گروههای مقاومت فلسطین، کشتار گسترده‌ای را در باریکه غزه و کرانه باختری ضد مردم فلسطین به راه‌ انداخته که براثر آن تاکنون حداقل ۳۵ هزار و ۵۶۲ فلسطینی به شهادت رسیده‌ و ۷۹ هزار و ۶۵۲ نفر دیگر زخمی شده‌اند.

درچنین شرایطی دیوان کیفری بین‌المللی روز دوشنبه (۲۰مه) اعلام کرد: پس از تحقیق و بررسی های دقیق و میدانی خود، برای بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل و وزیر جنگ او به اتهام جنایات جنگی، حکم بازداشت صادر کرده است.

این تصمیم کم سابقه و تاریخی با مخالف و اعتراض رژِیم صهیونیستی و مهمترین حامی آن یعنی آمریکا روبرو شد، زیرا این نخستین بار بود که دیوان کیفری بین‌المللی، رهبر یکی از نزدیک‌ترین متحدان آمریکا را هدف قرار داده است.

این تصمیم کم سابقه درحالی اتخاذ شذ که کمتر از دوهفته پیش نیز مجمع عمومی سازمان ملل پس از سالها کارشکنی آمریکا، قطعنامه‌ ارتقای «حقوق و امتیازات» فلسطین را در این نهاد تصویب کرده بود.

در واقع جامعه جهانی بویژه اروپایی ها در این برهه حساس با عبور از آمریکا به دلیل حمایتهای ناعادلانه اش از رژیم جنایتکار اسرائیل، سعی دارند ضمن شناسایی و ارتقای جایگاه فلسطین در سازمان ملل و  پیگیری موضوع جنایات جنگی رهبران این رژیم در محاکم بین المللی، کوتاهی تاریخی خود در قبال حقوق ملت فلسطین را جبران کنند که درصورت تحقق این امر انتظار می رود در آینده نه چندان دور، ملت فلسطین نیز مانند سایر کشورها از حقوق کامل خود در همه زمینه ها برخوردار شود.

نویسنده: علی محمدی

117

بیشتر بخوانید:

ادامه حمایت ها از درخواست برای صدور قرار بازداشت نتانیاهو

نروژ برای بازداشت نتانیاهو اعلام آمادگی کرد