دونالد ترامپ در سفر به شهر آشوبزده کنوشا در ایالت ویسکانسین در توصیف اعتراضات به رفتار پلیس در هفت بار شلیک به یک مرد سیاه پوست از پشت، گفت: این اقدامات، تظاهرات مسالمتآمیز نیست بلکه تروریسم داخلی است.
ترامپ در حالی معترضان در شهر کنوشا را تروریستهای داخلی خطاب کرد که طی روزهای اخیر به کرات از محکوم کردن اقدام یک نوجوان 17 ساله در شلیک به سمت سه معترض ضدنژادپرستی در شهر پورتلند ایالت اورگان خودداری کرده است. این نوجوان که از حامیان ترامپ است، دو تَن را کشته و قصد داشته است فرد سوم را نیز به قتل برساند. با این حال، رئیس جمهوری امریکا در اظهارنظری مناقشهبرانگیز گفته است که شاید این جوان قصد دفاع از خود را داشته است.
در هفتههای اخیر و با نزدیکتر شدن به زمان برگزاری انتخابات در آمریکا، خشونتها در سطح این کشور شدت گرفته است. از یک سو، دولت فدرال به ریاست ترامپ از نیروهای پلیس و گارد ملی خواسته است اعتراضات مردمی را با شدیدترین شکل ممکن سرکوب کنند. از سوی دیگر نیز معترضانِ به خشم آمده از نابرابریهای ساختاری در آمریکا و رفتار خشونتآمیز پلیس، به اعتراضات خشن خود شدت بخشیدهاند.
حرکت آمریکا به سمت جنگ نژادی در آستانه انتخابات ریاست جمهوری
به همین دلیل نیز هر روز خبر جدیدی از کشته شدن معترضان و سیاه پوستان توسط ماموران امنیتی و به آتش کشیده شدن شهرها از سوی معترضان، در آمریکا منتشر می شود. این وضعیت، آمریکا را در آستانه ورود به جنگهای نژادی قرار داده است.
میورل بوسر، شهردار واشنگتن دی سی، پایتخت آمریکا میگوید: «چیزی که مرا نگران می کند، این است که آمریکا به سمت یک جنگ نژادی در حرکت است».
مخالفان ترامپ معتقدند رئیس جمهوری آمریکا عامدانه به خشونتها در این کشور دامن می زند تا در انتخابات پیش رو پیروز شود.
آدام شیف، رئیس کمیته اطلاعاتی مجلس نمایندگان آمریکا میگوید: «ترامپ باور دارد، خشونت علیه معترضان در تظاهرات ضدنژادپرستی به او در انتخابات کمک می کند و این واقعیتی غم انگیز و فاجعه بار درباره ریاست جمهوری اوست».
همین اتهام نیز از سوی ترامپ و حامیانش به جو بایدن، نامزد دموکرات انتخابات ریاست جمهوری سال جاری آمریکا زده می شود.
ترامپ پیش از سفر به شهر کنوشا گفت: «برای ماهها بایدن این دروغ بزرگ را تکرار کرده است که این اعتراضات، مسالمتآمیز است. این طور نیست، این هرج و مرج است. این آتش افروزی، غارتگری و شورش است نه اعتراض مسالمتآمیز».
به هر حال، فارغ از این که در آشوبهای کنونی در آمریکا چه حزب و جریانی نقش پررنگتری دارد و کدام نامزد انتخاباتی از اوضاع کنونی بهره برداری سیاسی می کند، آنچه مسلم است این که آمریکا روز به روز به لبه پرتگاه جنگهای نژادی و فرقهای نزدیکتر میشود. ناتوانی مقامات آمریکایی از حل بحرانی که هم اکنون نیز به شدت عمیق و خطرناک شده است، میتواند تاثیرات هولناکی بر ثبات اجتماعی و امنیت داخلی این کشور برجای گذارد. 113
نویسنده: امیرعلی ابوالفتح
بیشتر بخوانید:
انتقاد سازمان ملل از نژادپرستی ساختاری در آمریکا
بایدن: ترامپ خشونت را در آمریکا تشدید میکند