«ذبیح الله مجاهد» عصر یکشنبه در گفت وگوی اختصاصی با خبرنگار خبرگزاری ایرانپرس در کابل، درباره اینکه تلاشها تاکنون برای تشکیل حکومت جدید در افغانستان به کجا رسیده است؟ اظهار کرد، تلاش میشود حکومت جدید افغانستان بهزودی اعلام شود و همه شمول باشد و قومیتهای مختلف در آن حضور داشته باشند.
مجاهد درباره اینکه گفته میشود قرار است طالبان با ایجاد شورایی در افغانستان حکومت کند تاکید کرد، هنوز درباره حکومت شورایی در افغانستان تصمیمگیری نشده اما گزینههای مختلفی مطرح است.
سخنگوی طالبان در پاسخ به این سوال که این گروه برای جلب اعتماد کامل مردم افغانستان چه برنامههایی دارد؟ تصریح کرد، اولا باید تبلیغات منفی که در 20 سال گذشته ضد طالبان بود، کاهش یابد و از بین برود.
مجاهد اظهار کرد، دوم اینکه شاید مردم افغانستان در کابل و شهرهای دیگر با حضور نیروهای طالبان، تفاوتهایی را دیده باشند و برخورد اکثریت نیروهای طالبان با مردم افغانستان خوب است.
سخنگوی طالبان در پاسخ به این سوال چرا همزمان با حضور طالبان، مردم افغانستان در حال فرار از کشورشان هستند؟ اظهار کرد، دو موضوع در این مساله دخیل است؛ اولا اثرگذاری تبلیغات منفی ضد طالبان بوده که مردم را از طالبان ترسانده است.
مجاهد گفت، علت دوم چرایی تلاش بخشی از مردم افغانستان برای خروج از این کشور، سیاست آمریکا بوده که به مردم افغانستان قول داد، آنان را به آمریکا و اروپا میبرد که نوعی سردرگمی به وجود آورده است.
سخنگوی طالبان همچنین درباره نگاه طالبان به پیمان امنیتی امضاء شده بین آمریکا و افغانستان در زمان «محمد اشرفغنی» اظهار کرد، این نوع پیمانها عملا به نفع مصلحت و منافع ملت افغانستان نیست و به آمریکا هشدار داده شده است که حملهای در خاک افغانستان نداشته باشد.
مجاهد درباره برنامههای طالبان برای توسعه اقتصادی افغانستان هم گفت، اکنون جنگ در این کشور تمام شده است و زمانی که ناامنی نباشد، زمینه خوبی برای رشد اقتصادی است و مشکلات فعلی به زودی رفع خواهد شد.
سخنگوی طالبان درباره اینکه اگر آمریکا و حامیانش حکومت طالبان را به رسمیت نشناسند نیز اظهار کرد، جهان امروز، دنیای 20 سال پیش نیست که هر چه آمریکا میگفت، همان از سوی دیگر کشورها عمل میشد و امروز بیشتر دولتها با طالبان روابط خوب دارند.
مجاهد ابراز امیدواری کرد، مساله به رسمیت شناخته شدن حکومت طالبان حل شود، چرا که اگر این اتفاق رخ ندهد، به نفع طالبان و دیگران نیست، چرا که مشکلات باقی میماند و برای رفع چالشها، کشورها و طالبان باید با هم تعامل داشته باشند.
سخنگوی طالبان درباره اهمیت تعامل با همسایگان افغانستان به ویژه ایران تاکید کرد، حکومت جدید در افغانستان میخواهد با همه کشورها تعامل داشته باشد و به ویژه با جهان اسلام روبط بسیار فوقالعاده خوب و حسنه برقرار کند.
مجاهد اظهار کرد، طالبان میخواهد با همسایگانی که مرز طولانی با افغانستان دارند، مانند ایران، روابط بسیار قابل اعتماد و برادرانه داشته باشد تا منافع مشترک و همچنین حقوق مردم افغانستان تامین شود و از لحاظ اقتصادی هم روابط فوقالعاده داشته باشند.
سخنگوی طالبان درباره رویکرد این گروه درقبال نگرانی و دغدغههای ایران در زمنیه رشد تولید موادمخدر و حضور داعش در افغانستان تاکید کرد، زمانی که حکومت جدید در افغانستان برقرار شود، دغدغههای ایران از بین خواهد رفت، چرا که طالبان طرفدار تولید و تجارت مواد مخدر نیست.
مجاهد خاطرنشان کرد، پس از اشغال افغانستان توسط آمریکا تولید مواد مخدر در افغانستان افزایش یافت و تلاش میشود تنوع درآمدی مردم این کشور فراهم شود تا افغانها به سمت تولید مواد مخدر نروند و تولید آن به صفر خواهد رسید.
سخنگوی طالبان اظهار کرد، داعش پدیدهای افغانستانی نیست و از بیرون وارد خاک افغانستان شده است و زمانی که دولت اسلامی در این کشور برقرار شود، زمینه برای فعالیت داعش از بین میرود و نگرانی همسایگان هم رفع خواهد شد.
سخنگوی طالبان همچنین درباره جایگاه زنان در حکومت جدید افغانستان اظهار کرد، زنان موقعیت خوبی در دوران سیاسی جدید در افغانستان خواهند داشت و در عرصههایی که نیاز باشد، زنان درچارچوب شریعت اسلامی حضور خواهند داشت.
117