به گزارش خبرگزاری ایران پرس، پنتاگون در هفتم آوریل بدون ذکر نام خریدار، قرارداد ۱.۱۷ میلیارد دلاری برای تولید ۴۰۰ موشک ضد کشتی هارپون تا پایان سال ۲۰۲۹ را اعلام کرد.
بلومبرگ ادعا میکند که خریدار این موشکها تایوان است.
پنتاگون از اظهار نظر مستقیم در مورد این توافق خودداری کرد، اما گفت: "آمریکا تجهیزات و خدمات دفاعی لازم را در اختیار تایوان قرار میدهد تا آن بتواند توانایی کافی برای دفاع از خود را داشته باشد. "
تایوان در سال ۲۰۲۰ اعلام کرده بود که قصد خرید موشکهای ضد کشتی هارپون ساخت شرکت بوئینگ را به عنوان بخشی از تلاشهای نوسازی نظامی خود دارد.
خرید این موشک ها در حالی است که وانگ ونبین سخنگوی وزارت خارجه چین در نشست خبری خود در روز سه شنبه درباره فروش هرگونه سلاح توسط آمریکا به تایوان و عوامل دیگر که امنیت تنگه تایوان را تهدید میکند هشدار داد.
«وانگ ونبین» تاکید کرد، برخی در امریکا به دنبال استفاده از تایوان برای مهار چین هستند اما باید بدانند این اقدامات بسیار خطرناک و نوعی بازی با آتش است. وی ازود پکن از واشنگتن میخواهد ضمن احترام به اصل چین واحد و سه بیانیه مشترک دیگر، به فروش سلاح و روابط خود با تایوان خاتمه دهد.
تنش بین آمریکا و چین از زمان سفر «نانسی پلوسی» رئیس سابق مجلس نمایندگان آمریکا به تایپه هر روز درحال افزایش است. علیرغم اعتراض و هشدارهای مکرر چین، چندین هیات دیگر آمریکایی شامل قانونگذاران و برخی فرمانداران ایالتی نیز از آن زمان به تایوان سفر کردهاند. دولت پکن این اقدامات را تحریک آمیز و مداخله در امور داخلی و حمایت از جدایی طلبان تایوانی خوانده است.
تایوان از سال 1949 توسط یک دولت محلی خودمختار اداره میشود اما پکن این جزیره را بخشی از سرزمین اصلی خود میداند.
تحریکات آمریکا درحالیست که این کشور اعلامیه چین را واحد را پذیرفته و تاکید کرده به این اصل پایبند است!
همزمان با تشدید تنش چین با جزیره تایوان و افزایش کمک نظامی آمریکا به این جزیره، گزارشها حاکی از آن است که ایالات متحده بیش از ۲۰۰ مربی نظامی را برای آموزش به نیروهای مسلح تایوان به این جزیره اعزام کرده است.125