به نوشته رونامه مصری الیوم السابع، 'هشام مجدی' مشاور امور آفریقای پارلمان مصر گفت: دوحه موضع خصمانه علیه مصر و مصالح منطقه ای آن در پیش گرفته است.
وی در بیان سیاست های خصمانه دوحه نسبت به قاهره افزود: قطر از گروه های تروریستی در سینای مصر حمایت می کند.
مشاور امور آفریقای پارلمان مصر تصریح کرد: قاهره بنا به مصالح خود در قاره آفریقا عمل می کند و این کشور بنا به مصالح کشورهای حوضه نیل قصد همکاری و مبادلات با آنها را دارد.
مجدی گفت: ما به گفت وگوهای مصر با اتیوپی در خصوص سد النهضه اطمینان داریم و دولت مصر با حق کشورهای حاشیه رود نیل برای رشد و توسعه بدون نقض سهم مصر از آب نیل موافق است.
'محمد بن عبد الرحمن' وزیر خارجه قطر روز دوشنبه از اتیوپی برای نخستین بار پس از سرگیری روابط در سال 2012 و قطع رابطه 4 ساله دیدار کرد.
مصر پیش تر از سفر 'احمد الخطیب' مشاور پادشاه عربستان به اتیوپی و دیدار از سد 'النهضة' نیز ابراز خشم و نارضایتی کرده و تحلیلگران این کشور این اقدام را زیرپا گذاشتن خطوط قرمز از سوی ریاض توصیف کردند.
سد النهضه یا سد هزاره بزرگ سدی می باشد که قرار است از سوی اتیوپی در نیل آبی در نزدیکی مرزهای اتیوپی با سودان و در حدود 20 تا 40 کیلومتری آن احداث شود.
در صورتی که این سد احداث شود بزرگترین سد آبی-برقی در قاره آفریقا و دهمین سد بزرگ جهان در زمینه سدها برای تولید برق به شمار خواهد رفت.
هزینه احداث این سد از مرز چهار میلیارد دلار فراتر خواهد رفت و یکی از سه سدی است که به منظور تولید برق آبی در اتیوپی احداث می شود، که نگرانی هایی را نزد کارشناسان مصری درباره تاثیر آن بر آبهای نیل و سهم مصر از آن ایجاد کرده است.
کشورهای حوزه نیل در سابق مستعمر های کشورهای خارجی بودند که پس از مدتی به استقلال رسیدند. اولین توافقات درباره تقسیم آبهای نیل به سال های 1902، 1906 و1929 باز می گردد.
در سال 1959 مصر و سودان ضمن صحه گذاشتن بر مفاد توافقنامه سال 1929 بر مفاد آن اصلاحاتی اعمال نمودند.
این توافقنامه به مصر اجازه می دهد که 87 درصد از جریان 84 میلیارد متر مکعبی آب نیل را مورد استفاده قرار دهد.
این توافق نامه ها حق و سهم مصر از آب نیل را محفوظ می داشت و مصر در صورت ایجاد طرح های جدید بر رود نیل و شعبه های آن حق اعتراض داشت.