«راسموس پالودان» رئیس حزب راست گرای افراطی «خط سخت» دانمارک که تابعیت دوگانه دانمارکی و سوئدی دارد، مجموعه اقداماتی را در چارچوب دستور کار ضد اسلامی و ضد مهاجرتی اش، طراحی و در سوئد اجرا میکند که یکی از مهمترین موارد آن آتش زدن قرآن کریم در انظار عمومی است که در واقع اقدامی نمادین در راستای اسلام ستیزی و مخالفت با حضور مسلمانان در اروپا است.
البته تلاش آخر راسموسن و دیگر راست گرایان افراطی در این زمینه به دلیل اعتراضات گسترده مسلمانان در شهر لینکوپینگ واقع در شرق سوئد ناکام ماند.
«سعید خطیب زاده» سخنگوی وزارت امور خارجه در نشست خبری هفتگی خود و در پاسخ به خبرنگار ایران پرس درباره موضع گیری تهران در این خصوص با بیان اینکه «آزادی» به بهانه ای برای توهین به مقدسات مسلمانان تبدیل شده است، افزود: در کنار بیانیه های صادره از سوی دولت و وزارت امور خارجه، این موارد در دستور کار مذاکرات و همکاری با دولت های دیگر هم قرار دارد.
سخنگوی وزارت امور خارجه تاکید کرد: اگرچه مقامات سوئد چنین اقداماتی را رد کردند، اما انتظار داریم در سایه آزادی از توهین به مقدسات مسلمانان جلوگیری شود.
وظیفه مرزداران ما جلوگیری از هرگونه تردد غیرقانونی از افغانستان است
خطیبزاده همچنین درباره اخبار منتشر شده در خصوص تنش بین ایران و افغانستان در مرز دوغارون اظهار داشت: مرزداران غیور ما در مرزهای ما با افغانستان به جهت اوضاع داخلی افغانستان و نا آشنایی احتمالی برخی از ماموران مرزی هیأت حاکمه سرپرستی افغانستان در مرزها مستقر کرده با خویشتنداری برخورد کرده است.
وی افزود: مرزداران ما مسئولیت دارند از هرگونه تردد غیرقانونی جلوگیری کنند و آمادگی داریم تعلیمات را به مرزبانان افغانستان بدهیم.
رفت و آمد دیپلماتها امری عادی است
سخنگوی دستگاه دیپلماسی در ادامه در خصوص اعزام یک دیپلمات از هیات حاکمه سرپرستی افغانستان به سفارت این کشور در ایران گفت: رفت و آمد دیپلماتها بین مرکز و سفارتخانهها امری عادی است که در دوره های سه، چهار و پنج ساله براساس تصمیم کشورهای فرستنده انجام می شود. این موضوع در کنوانسیونهای بینالمللی پیشبینی شده و امر جدیدی نبوده و ربطی به شناسایی و موضوعات دیگر ندارد.
خطیب زاده با بیان اینکه سفارتخانه افغانستان در تهران با آمار چند هزار مراجعهکننده روبرو است و تعداد زیادی کارمند به ویژه در بخش کنسولی لازم دارد، اضافه کرد: باید مساعدت کنیم کارهای این سفارتخانه بعد از پایان ماموریت کارکنانش متوقف نشود.
وی در پاسخ به سوالی درمورد حضور دیپلماتی از طالبان در محل سفارت افغانستان در تهران، گفت: ما سفارت را به هیچ دولتی که به رسمیت نشناختیم تحویل نمیدهیم. هیچ مقرراتی ناظر بر این نیست که مانع رفت و آمد دیپلمات ها شود. مسیر شناسایی مسیر دیگری است که باید مراحل خود را طی کند.
دور پنجم گفت وگوهای ایران و عربستان برگزار شد
سخنگوی وزارت امور خارجه در پاسخ به سوالی درمورد دور پنجم گفتوگوهای ایران و عربستان در بغداد، تصریح کرد: دوره پنجم گفت وگوهای ایران و عربستان سعودی با تلاشهایی که دولت عراق انجام داده بود و همچنین تمهیدات و مساعدتهایی که دولت عمان انجام داد در روز پنجشنبه هفته گذشته برگزار شد.
خطیب زاده اضافه کرد: گفتوگوها در چارچوبهایی که از قبل پیشبینی شده بود رو به جلو است. در این دیدار تمام موارد به صورت جدی مورد گفتوگوها قرار گرفت. میتوان گفت که اگر این گفتوگوها به سطح سیاسی درجه یک ارتقاء پیدا کند میتوان انتظار داشت که به سرعت شاهد پیشرفته جدی در حوزه های مختلف مورد گفتوگو در چارچوب این مذاکرات باشیم.