«سعید خطیب زاده» امروز دوشنبه در نشست خبری هفتگی خود در پاسخ به سوال خبرنگار ایران پرس مبنی بر اینکه آمریکا چه اقداماتی را برای بازگشت به برجام باید انجام دهد، گفت: ایران منتظر اقدام آمریکا برای رفع تحریم موثر است و رفع تحریم موثر یعنی تحریمهایی که بعد از روی کار آمدن «دونالد ترامپ» با گردنکشی درخصوص معاهدات بینالمللی از جمله قطعنامه 2231 و برجام رخ داد، به شکل موثر لغو شوند.
سخنگوی دستگاه دیپلماسی اظهار داشت: باید سرمایه این ملت قابل دسترس باشد، نفت به راحتی فروخته شود و پول آن برگشت داده شود و بیمه انجام شود. هر وقت آنها این کار را انجام دادند، ما هم پاسخ میدهیم. برگشت به آمریکا به شکل اتوماتیک و با یک امضا نیست، واشنگتن با یک امضا از برجام خارج شد ولی با یک امضا نمیتواند به توافق هسته ای بازگردد.
نگرانی خود از وضعیت اقلیتها در میانمار را اعلام کردیم
خطیب زاده همچنین درباره کودتای ارتش میانمار بیان کرد: ایران در میانمار سفارت ندارد و مجاری اطلاعاتی مسدود است. ما نگرانیهای جدی خود را در مورد وضعیت اقلیتها در این کشور اعلام کردیم و اخبار ضد و نقیضی که درباره این شبه کودتا میشنویم امیدواریم منجر به بدتر شدن وضعیت آنها نشود؛ البته میدانیم قرن بیست و یکم قرن چنین اقداماتی نیست.
وی با اشاره به سفر منطقه ای وزیر امور خارجه کشورمان به جمهوری آذربایجان، ارمنستان، روسیه، گرجستان و ترکیه نیز تصریح کرد: در این سفر موضوعات مختلف از جمله همکاریهای منطقهای، چگونگی ایجاد صلح و ثبات دائمی، همکاریهای دوجانبه، فعال شدن سازوکار پیشنهادی ایران مبتنی بر 3+3 و... مورد بررسی قرار گرفت.
گفتوگوها با طالبان با اطلاع دولت افغانستان بوده است
سخنگوی وزارت امور خارجه درباره رایزنیهای اخیر گروه طالبان در تهران خاطرنشان کرد: طالبان بخشی از واقعیت افغانستان است، دفتر سیاسی طالبان در دوحه و پاکستان به صورت رسمی فعالیت میکند و به صورت رسمی با دولت افغانستان در حال مذاکره هستند؛ این سفر هم به اطلاع دولت افغانستان رسیده و تبادل نظر شده بود.
خطیب زاده افزود: درباره فعالیتهای این گروه، موضوع شهدای خودمان در مزار شریف فراموش نکردیم و همواره درباره عاملین آن گفت وگو کردیم.
وی با بیان اینکه این سفر در چارچوب گفت وگوهای طالبان با دولت افغانستان انجام شد، ابراز داشت: همواره اعلام کردیم از گفت وگوهای بینالافغانی حمایت میکنیم و از این سیاست حمایت میکنیم. دولت ایران با دولت مستقر افغانستان نه تنها رابطه رسمی دارد بلکه یکی از دو کشوری است که برخلاف کشورهای دیگر، از دستاوردهای آنها حمایت میکند. تمام گفت وگوهای انجام شده یا به خواست یا با اطلاع آنهاست.
تحولات درباره نفتکش توقیف شده در اندونزی مثبت است
سخنگوی وزارت خارجه درباره آخرین وضعیت نفتکش توقیف شده ایران در اندونزی ابراز داشت: گزارشهایی که دولت اندونزی داشته و همکاریهای خوبی که با ما داشته، حاکی از فنی بودن مسئله است.
خطیب زاده افزود: دسترسیهای کنسولی به خدمه کشتی داشتیم، کاپیتان و معاون وی روز گذشته به عرشه بازگشتند و امیدواریم این مسئله را با توجه به قوانین اندونزی به زودی حل کنیم. تحولات مثبت است.
اقدامات هسته ای ایران با اطلاع آژانس انجام می شود
وی درباره اظهارات اخیر مشاور امنیت رئیسجمهور آمریکا هم عنوان کرد: ما به گفتههای افراد تا اقدامی مشاهده نکنیم، اهمیت ویژهای قائل نخواهیم شد. چه آنهایی که مثبت گفته میشود و چه آنهایی که منفی است، از این دست صحبتها زیاد شنیدهایم ولی منتظریم اقدامات دولت آمریکا را مشاهده کنیم. اما ایران به دنبال سلاح هستهای نبوده و نیست که برخاسته از اعتقادات و فتوای رهبری ماست و هم مبتنی بر راستیآزماییهای آژانس است.
خطیب زاده درباره مصارف سوخت 20 درصدی ایران یادآور شد: استفادههای متنوعی از اورانیوم 20 درصد انجام میشود و راکتورهای ایران هم به این سوخت نیاز دارند. موضع ایران در این باره هم آن است که این اقدام با اطلاع قبلی آژانس و تحت نظارت آنها انجام میشود.
سخنگوی دستگاه دیپلماسی با بیان اینکه تمامی اقدامات زیر نظر آژانس انرژی اتمی و اطلاع آنها و راستیآزماییهای آنهاست، گفت: بهتر است مقامات آمریکا دست از فرافکنی بردارند. آمریکا چهار سال سراسر شرم را پشت سر گذاشته است. اظهاراتی از جنس آنها موثر نیست. توصیه ما به دولت جدید آمریکا این است که از مقاومت ایران و شکست حداکثری «دونالد ترامپ» ترامپ درس گرفته و به مسیر تعامل با ملت ایران برگردند.
117
بیشتر بخوانید:
تاکید خطیب زاده بر ادامه گفتوگوهای بین الافغانی
واکنش خطیبزاده به توقیف نفتکش: منتظر اطلاعات بیشتر از طرف اندونزی