به گزارش خبرگزاری ایران پرس، «سعید خطیب زاده» روز یکشنبه در پاسخ به پرسش خبرنگاران درباره انتشار خبری در ارتباط با پرداخت حق عضویت ایران در سازمان ملل متحد افزود: جمهوری اسلامی ایران در سالهای اخیر علیرغم محدودیتهای ناشی از تحریمهای یکجانبه آمریکا، همواره با استفاده از معدود کانالهای انتقال مالی، حق عضویت خود به سازمان ملل را پرداخت کرده است.
خطیبزاده گفت: ایران در سال جاری نیز با توجه به مسدود شدن کانالهای انتقال منابع مالی از سوی دولت آمریکا، از مدتها پیش با خزانهداری سازمان ملل متحد در مورد معرفی یک کانال امن توسط سازمان مذکور در حال مذاکره بوده است.
سخنگوی وزارت امورخارجه ایران تصریح کرد: آخرین پیشنهاد ایران درباره انتقال حق عضویت تادیه (پرداختن) این بدهی از طریق استفاده از منابع مسدود شده در کره جنوبی توسط سازمان ملل متحد با مجوز بانک مرکزی بوده که توسط دبیرخانه سازمان ملل در حال مذاکره و هماهنگیهای لازم است.
سخنگوی دستگاه دیپلماسی ایران تاکید کرد: جمهوری اسلامی ایران اصرار دارد به خاطر تعدیات قبلی آمریکا به دارائیهای بینالمللی ایران، سازمان ملل متحد برای انتقال حق عضویت ایران از طریق "بانک واسطه" آمریکایی استفاده نکرده و یا این سازمان امنیت مسیر انتقال را تضمین کند.
آنتونی گوترش، دبیرکل سازمان ملل متحد در نامهای به «ولکان بوزکر»، رئیس هفتاد و پنجمین مجمع عمومی سازمان ملل متحد خواستار اجرای ماده ۱۹ منشور ملل متحد در مورد کشورهای جمهوری آفریقای مرکزی، کومور، کنگو، ایران، لیبی، نیجر، سومالی، سودان جنوبی، زیمباوه و سائوتومه و پرنسیپ شد.
طبق ماده ۱۹ منشور ملل متحد، هر کشور عضو در صورتی که حق عضویت خود را برای مدت بیش از دو سال پرداخت نکند، حق رای خود را در مجمع عمومی سازمان ملل از دست میدهد.
كشورهای عضو در صورتی که بتوانند ثابت کنند که به دلیل وقوع رخدادهای خارج از کنترل توان پرداخت بدهی خود را ندارند، میتوانند مشمول معافیت موقت از اجرای ماده ۱۹ شوند.// 114