«سعید خطیبزاده» روز دوشنبه در نشست خبری هفتگی خود در پاسخ به سوال خبرگزاری ایرانپرس درباره بیانیه سران گروه هفت ضد برنامه موشکی ایران تصریح کرد، موشکهای با طراحی بالستیک و کلاهک هستهای جز برنامه ایران نیست و اینگونه قرائتهای غیرواقعی سبب از بین رفتن اعتبار ادعاکنندگان میشود.
سخنگوی وزارت خارجه تاکید کرد، بهتر است کشورهای عضو گروه 7 به تعهدهای برجامی خود عمل کنند.
خطیب زاده به سران کشورهای گروه 7 توصیه کرد، به دخالت در کشورهای منطقه پایان دهند و در یک رابطه احترامآمیز به صلح و امنیت منطقه کمک کنند.
وی همچنین درباره پایان عمر سیاسی «بنیامین نتانیاهو» پس از «دونالد ترامپ» هم تاکید کرد، برجامستیزان به این دو شخصیت منفور نظام بینالملل محدود نمیشود.
سخنگوی دستگاه دیپلماسی کشورمان اظهار کرد، مهملگویی میراث مشترک سران رژیم اشغالگر قدس است اما آنچه قطعی و روشن است، تمام بدخواهان ایران میروند و جمهوی اسلامی سرافراز باقی میماند.
234 شعبه در خارج از کشور برای اخذ رای پیشبینی شده است
خطیب زاده با بیان اینکه سه و نیم میلیون نفر از شهروندان ایرانی مقیم کشورهای خارجی، واجد شرایط رای دادن هستند، گفت: 234 شعبه در خارج از کشور کار اخذ رای را انجام می دهند.
وی در مورد اقدامات دستگاه دیپلماسی در مورد انتخابات ریاست جمهوری تصریح کرد: براساس قوانین، تمام ایرانیان باید برای رای دادن دسترسی داشته باشند. در همین چارچوب، انتخابات ریاست جمهوری علاوه بر ایران، در تمامی دنیا برگزار شده و مسئول برگزاری انتخابات در خارج از کشور براساس قانون، وزارت امور خارجه است.
سخنگوی وزارت خارجه با اشاره به تشکیل ستاد انتخاباتی در معاونت کنسولی وزارت امور خارجه خاطرنشان کرد: این فرایند از شش ماه قبل آغاز شد و در آذر ماه گذشته، به کلیه نمایندگیها طی نامهای دستورالعملی صادر کردیم و از آنها خواستیم تمامی واجدین شرایط را برای اخذ رای احصا کرده و به مرکز اعلام کنند؛ براساس برآوردهای غیررسمی سه میلیون و نیم نفر واجد شرایط در خارج از کشور داریم.
خطیب زاده با بیان اینکه در ماه فروردین تمامی اقلامی و ملزومات احصا و برای تامینآن تلاش شد، گفت: تاکنون بیش از 600 هزار برگه تعرفه به نمایندگیها ارسال شده است.
وی با بیان اینکه مدیرکل کنسولی وزارت امور خارجه با امضای وزیر امور خارجه به عنوان رییس ستاد انتخابات ریاست جمهوری در خارج از کشور تعیین شده است، ابراز داشت: به غیر از هیاتهای اجرایی در کلیه صندوقهای رای، بیش از 200 نفر به عنوان ناظر شورای نگهبان با هماهنگی این شورا تعیین و به نمایندگیها معرفی شدند.
امکان برگزاری انتخابات در کانادا را نداریم
سخنگوی دستگاه دیپلماسی با بیان اینکه تقریبا در تمامی کشورها صندوق رای داریم، عنوان کرد: در سه کشور این مسئله میسر نشده است که مهمترین آن، کانادا است. این کشور در دوره قبل نیز همکاری لازم را نداشت. نمایندگی ایران در نیویورک با همتای خود در این رابطه رایزنی کرده و نامه رسمی نیز داده شده ولی دولت کانادا از همکاری امتناع کرده است بنابراین امکان برگزاری انتخابات در کانادا را نداریم .
خطیب زاده با انتقاد از رویکرد دولت کانادا یادآور شد: این مسئله نشان میدهد دولت کانادا نه تنها مسئله انتخابات و... همکاری نداشته و نگاه دوگانه دارد بلکه در راه حقوق شهروندان ایرانی نیز سنگاندازی میکند.
وی با بیان اینکه در 24 ایالت آمریکا صندوق رای تعبیه شده است، در عین حال گفت: دولت ایران تلاش کرده که زمینه رای دادن ایرانیان مقیم کانادا را فراهم کند لذا در نقاط مرزی تلاش شده صندوقهای رای قطعی شود.
بیش از 160 ویزای خبرنگاری با هماهنگی وزارت ارشاد صادر شده است
سخنگوی وزارت امور خارجه با بیان اینکه یکی از پرتلاشترین دورهها برای برگزاری انتخابات ریاست جمهوری در خارج از کشور در این دوره بوده است، گفت: بیش از 160 ویزای خبرنگاری با هماهنگی وزارت ارشاد صادر شده است. ستاد اطلاعرسانی در وزارت امور خارجه نیز شکل گرفته است. همه مقدمات فراهم شده و امیدواریم انتخابات پرشوری نیز شاهد باشیم.
روند مذاکرات وین ربطی به نتایح انتخابات و تحولات داخلی ایران ندارد
خطیب زاده در بخش دیگری از سخنان خود در پاسخ به این سوال که آیا طرفهای مذاکرهکننده در وین منتظر نتایج انتخابات هستند، گفت: آنچه در وین در حال انجام است، ربطی به انتخابات و تحولات داخلی ایران ندارد. گفتوگوها نیز فرسایشی نشده و فکر میکنم زمان برای موضوعات باقی مانده کم است. باید در مورد این موضوعات تصمیم سیاسی در پایتختها گرفته شود، که اگر گرفته شود، بازگشت به برجام ممکن است.
وی در مذاکرات وین و توافق ایران و آژانس اظهار داشت: توافق ما فنی است و از زمان اجرایی شدن مصوبه مجلس، دسترسی فراپادمانی به آنها ندادیم. اینکه در یک ماه به نتیجه برسیم، بدبین نیستم. اگر هم نرسیدیم، ادامه شرایط و پاک کردن یا نکردن دوربینها تصمیم داخلی است.
ظرایفی در مذاکرات باقی مانده که به اندازه موضوعات اصلی مهم هستند
سخنگوی دستگاه دیپلماسی در پاسخ به سوال دیگری مبنی بر اینکه مشکل مذاکرات وین کجاست و چه چیزی موجب عدم توافق تا این لحظه شده است، اظهار داشت: مذاکرات در فضای عمومی پیگیری نمیشود. در برخی از موضوعات ظرایف فنی، حقوقی، اجرایی و... باقی مانده است که این ظرایف به اندازه موضوعات اصلی مهم هستند. البته در مورد چند موضوع اصلی گفتوگوها هم در جریان است.
خطیب زاده با بیان اینکه آمریکاییها باید تضمینهایی بدهند که اتقاقات دوران ترامپ تکرار نمیشود، تصریح کرد: چگونگی اجرای تعهدات آمریکا و چگونگی توقف اقدامات جبرانی ایران در گفتوگوها در جریان است. هیچ بنبستی وجود ندارد. گفتوگوها در مسیر خود جلو میرود و طرفها با جدیت در حال رایزنی هستند. با همین روند میتوان به یک متن رسید. هیاتها به پایتحتها برمیگردند و آنگاه میتوان گفت دور بعد میتواند دور پایانی باشد یا خیر.
117