ایران پرس- 10 اردیبهشت‌ماه به عنوان روز ملی خلیج‌فارس در تقویم ایران ثبت شده است. رهبر معظم انقلاب اسلامی درباره خلیج فارس عنوان کردند: "خانه ماست."

۱۰ اردیبهشت روز پایان اشغال ۱۱۷ ساله پرتغالی‌ها در خلیج فارس است. پرتغالی‌ها در سال ۱۵۰۸ میلادی به خاطر اهمیت خلیج فارس به این منطقه آمدند و تا ۱۶۲۲ در خلیج فارس بودند.اگرچه اشغالگران از خلیج فارس خارج شدند، اما همواره چشم طمع به این منطقه راهبردی داشته‌اند. دلیل این طمع بیش از همه ناشی از منابع انرژی هنگفت این منطقه و سرمایه هنگفتی است که در این منطقه وجود دارد.

  • راهبرد غرب در قبال خلیج فارس

راهبرد کلی قدرت‌های خارجی در قبال منطقه خلیج فارس، حضور در این منطقه با هدف کسب درآمدهای تسلیحاتی و ایجاد اختلاف میان کشورهای اسلامی در جهت تأمین امنیت رژیم صهیونیستی است.اگرچه قدرت‌های خارجی دلیل حضور نظامی خود در کشورهای منطقه خلیج فارس را تأمین امنیت منطقه و این کشورها عنوان می‌کنند، اما برونداد این حضور تأمین امنیت نبود.وضعیت عراق در 24 سال اخیر آشکارترین سند در این زمینه است که حضور قدرت‌های خارجی به خصوص آمریکا به تأمین امنیت منطقه و کشورهای حوزه خلیج فارس منجر نشده است.حمایت همه‌جانبه‌ای که آمریکا از رژیم اشغالگر قدس در نسل‌کشی کنونی در غزه انجام می‌دهد نیز سندی دال این است که حضور آمریکا در خلیج فارس عامل امنیت نبوده بلکه عامل اصلی ناامنی‌های گسترده در این منطقه است.

دریادار پاسدار علیرضا تنگسیری فرمانده نیروی دریایی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی امروز 10 اردیبهشت با بیان اینکه "این منطقه راهبردی و اقتصادی است و برای ما و همسایگان مهم است"، تصریح کرد: "این‌ها که از هزاران مایل دورتر به این منطقه می‌آیند، دنبال امنیت نیستند."ابراهیم رضایی، عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی نیز اظهار کرد: برای تامین امنیت خلیج فارس نه تنها حضور کشورهای بیگانه لازم نیست بلکه حضور آنها باعث ناامنی در منطقه می‌شود. وی افزود: علت اصلی جنگ‌های رخ داده در سال‌های اخیر در خلیج فارس نیز حضور بیگانگان در منطقه بوده است.هر چقدر بیگانگان در این منطقه حضور یافته و پایگاه زدند به همان میزان ناامنی و جنگ در منطقه افزایش داشته است.

  • راهبرد جمهوری اسلامی ایران در قبال خلیج فارس

در مقابل این راهبرد قدرت‌های غربی، جمهوری اسلامی ایران که به تعبیر رهبر معظم انقلاب خلیج فارس را "خانه" خود می‌داند، همواره بر لزوم صلح و دوستی در این منطقه و تأمین منافع کشورهای منطقه تأکید کرده است.عمیق‌ترین آب‌ها در ساحل خلیج‌فارس و بهترین آبراه‌ها در سمت ایران قرار دارد. ایران ۱۳۷۵ کیلومتر مرز ساحلی در خلیج فارس دارد. روزانه ۸۳ کشتی از تنگه هرمز عبور می‌کند.کمترین مورد ناامنی در مرزهای ساحلی جمهوری اسلامی ایران با کشورهای مجاور وجود ندارد. قدرت و قابلیت نظامی جمهوری اسلامی ایران نیز در جهت امنیت خلیج فارس به کار گرفته می‌شود کمااینکه با تهاجم تروریست‌های داعش به عراق، جمهوری اسلامی ایران اولین کشوری بود که به کمک این کشور همسایه در خلیج فارس آمد.بر همین اساس نیز دریادار پاسدار علیرضا تنگسیری فرمانده نیروی دریایی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی تأکید کرد: "ما پیام صلح، دوستی و برادری را به کشورهای مسلمان منطقه دادیم و بر منافع دوجانبه با کشورهای منطقه تأکید کردیم."

ناصر کنعانی، سخنگوی وزارت امور خارجه ایران نیز خلیج فارس را بخشی از هویت انکارناپذیر تاریخی و فرهنگی مشترک منطقه عنوان کرد و با بیان اینکه منطقه خلیج فارس بخش مهمی از سیاست همسایگی ایران است، اظهار کرد: تقویت روابط با همه کشورهای حوزه خلیج فارس را مهم‌ترین عامل ثبات و امنیت و آرامش در این منطقه راهبردی می‌دانیم.

نویسنده: سید رضی عمادی

/ 114

بیشتر بخوانید:

کنعانی: ایران همواره منادی تحکیم پیوندهای دوستی در منطقه خلیج فارس بوده است

وزیر ارشاد: خلیج فارس تا ابد خلیج فارس خواهد ماند

روز ملی خلیج فارس