مهاجم با چاقو بدون هدف مشخص به رهگذران حمله کرد که طی آن دو نفر کشته و چند نفر زخمی شدند.
«امانوئل مکرون» رئیس جمهوری فرانسه در واکنش به این حمله تروریستی اظهار داشت که فرانسه یک بار دیگر تاوان مبارزه با تروریسم را پس داد.
فرانسه از سال 2015 تاکنون شاهد حملات تروریستی متعددی بوده است که به شهرت این کشور به عنوان یکی از مقاصد اصلی گردشگری در جهان لطمه زده و احساس امنیت در بین شهروندان فرانسوی را نیز کاهش داده است.
حملات ژانویه و نوامبر 2015 در پاریس و حمله تروریستی ژوئیه 2016 در شهر ساحلی نیس و حمله آوریل 2017 در پاریس، دهها کشته و صدها مجروح بر جای گذاشت.
داعش؛ چالش امنیتی برای اروپا
اکنون معضل تروریسم تکفیری که نماد آن داعش است، به عنوان بزرگترین چالش امنیتی که کشورهای اروپایی از جمله فرانسه با آن مواجه هستند، مطرح است. اهمیت این تهدید با توجه به ادامه حملات تروریستی و نیز چشمانداز هراسآور بازگشت عناصر افراط گرا به کشورهای زادگاهشان در اروپا معنا پیدا می کند.
«فردریک پیشون» Frédéric Poisson، کارشناس مسائل خاور میانه و نویسنده کتاب «اشتباهات غرب در سوریه» معتقد است که فرانسه در کنار آمریکا مسئولیت ظهور داعش را برعهده دارد.
مقامات فرانسوی، اکنون با چشم اندازی تاریک یعنی، تشدید فعالیت تروریستهای تکفیری در این کشور مواجه هستند که میتواند زمینهساز انجام اقدامات تروریستی جدید توسط آنها باشد.
«سارا واگن کنشت» Sahra Wagenknecht رئیس فراکسیون حزب چپ پارلمان آلمان معتقد است که تروریسم افراط گرا محصول جنگهای آمریکا و متحدانش در خاورمیانه است.
وی پروژه جنگ علیه تروریسم غرب را، یک ریاکاری وحشتناک و باورنکردنی دانسته است. رویدادهای تروریستی باعث برقرار شدن وضعیت فوق العاده در فرانسه شد که البته مکرون در اول نوامبر 2017 به آن پایان داد.
اقدامات تروریستی پیامدهای متعددی ازجمله افزایش کنترل مرزها در اتحادیه اروپا، کاهش صنعت گردشگری و سختگیری بیشتر دول اروپایی درمورد پذیرش پناهجویان را به همراه داشته است.
فرانسه در کنار بریتانیا و آمریکا و متحدان عرب آنها، نقش مهم و تعیین کنندهای در ایجاد و تقویت گروههای تروریستی از جمله داعش ایفا کردند، اما ثمرات اقدامات آنها به خودشان بازگشته است.
نخستین پیامد این حمایتها از گروههای تروریستی، مهاجرت در مقیاس میلیونی مردمی است که بر اثر اقدامات وحشیانه تروریستها از کشورهایی مانند سوریه، عراق، افغانستان و برخی کشورهای آفریقایی بصورت موج گسترده پناهجویان رهسپار کشورهای اروپایی شدهاند و چالش بزرگی را برای آنها ایجاد کردهاند.
اما حاصل دیگر اقدامات غربیها ازجمله فرانسویها به شکل اقدامات تروریستی در اروپا با بازگشت عناصر تکفیری غربی به کشورهای خودو یا اقدامات تروریستی عناصر وفادار به داعش، ظاهر شده است.
اکنون مقامات امنیتی فرانسه از جدیتر شدن تهدیدات داعشیها سخن میگویند و این به معنای کاهش سطح امنیت در این کشور است.
عناصر تروریستی که در قالب «گرگهای تنها» عمل میکنند، ابتکار عمل را درحملات تروریستی در اختیار دارند، لذا میتوانند زمان و نحوه انجام حملات را برنامهریزی کنند و همین مساله باعث شده تا علیرغم اتخاذ تدابیر امنیتی متعدد، دستگاههای امنیتی و پلیس این کشورها خود را مقابل عمل انجام شده ببینند.
نویسنده: سید رضامیرطاهر
133/120