به گزارش ایران پرس به نقل از نوشته پایگاه اطلاع رسانی آفریکا تایم، «آنتونیو گوترش» در آخرین گزارش خود درباره وضعیت مرکز آفریقا، ظهور گروه تروریستی بوکوحرام را علت اصلی مشکلات مردم مناطق حاشیه نشین در زمینه های سیاسی، اجتماعی و اقتصادی عنوان کرد.
دبیرکل سازمان ملل، همچنین خواستار رسیدگی فوری و قانونی به وضعیت اعضای سابق گروه تروریستی بوکو حرام در زندان شد.
بنا بر اعلام آنتونیو گوترش، به رغم موفقیت های نظامی نیروهای چند ملیتی مشترک متشکل از نیجر، نیجریه، کامرون و چاد، کشورهای منطقه دریاچه چاد، همچنان با حملات گروه تروریستی بوکوحرام مواجه اند.
دبیرکل سازمان ملل تاکید کرد، گروه تروریستی بوکوحرام همچنان تهدید جدی برای صلح و امنیت این منطقه محسوب می شود و حملات این گروه، اثرات مخربی بر وضعیت سیاسی، اجتماعی، اقتصادی و امور بشردوستانه و حقوق بشر در حوزه دریاچه چاد خواهد گذاشت.
گوترش، کشورهای حوزه دریاچه چاد را به تداوم تلاش ها با هدف پایان دادن به بحران ناشی از فعالیت بوکوحرام در منطقه براساس حقوق بین الملل، حقوق بشر و حقوق پناهندگان فراخواند.
دبیر کل سازمان ملل ضمن استقبال از امضای توافق نامه سه جانبه بین دولت های نیجر و کامرون با کمیساریای عالی سازمان ملل در امور پناهندگان، در باره اظهارات مطرح شده در خصوص اخراج متقاضیان نیجری پناهندگی در کامرون ابراز نگرانی کرد.
آنتونیو گوترش همچنین برای همکاری با دولت های نیجر و کامرون در زمینه بازگرداندن داوطلبانه پناهجویان نیجری به کشورشان، اعلام آمادگی کرد.
مقر اصلی گروه تروریستی بوکوحرام در شمال شرقی نیجریه در اطراف شهر میادوگوری است. این گروه که در نیجر، چاد و شمال کامرون نیز فعال است؛ در سال ۲۰۰۲ تأسیس شده و پیشتر با شبکه القاعده ارتباط داشت اما در مارس ۲۰۱۵ با داعش اعلام بیعت کرد.
در فوریه ۲۰۱۵ پنج کشور درگیر جنگ با گروه تروریستی بوکوحرام (نیجریه، چاد، کامرون، نیجر و بنین) در بیانیه پایانی نشست مشترک خود متعهد شدند برای مبارزه با این گروه تروریستی ۸ هزار و ۷۰۰ تن نیرو تشکیل دهند.
این گروه افراط گرای تروریستی، موجی از درگیری ها در افریقا به راه انداخته که در ترسیم چهرهای خشن و غیرواقعی از اسلام، به رسانه های غربی و اسلام ستیز، کمک شایانی کرده است.
جنایات بوکوحرام در نیجریه، کامرون، نیجر و چاد
طی این سال ها بیش از 15 هزار نفر در نیجریه، کامرون، نیجر و چاد کشته و بیش از دو میلیون نفر آواره شده اند.
این گروه سال هاست با انجام عملیات های تروریستی امنیت و ثبات را به ویژه در مناطق شمالی نیجریه مختل کرده و تهدید های خود را به دیگر کشورهای همجوار در منطقه نیز گسترش داده است. از جمله مناطق مهم در این منطقه حوزه دریاچه چاد است.
بسیاری از پناهجویان از ترس حملات گروه بوکوحرام به این منطقه و مناطق اطراف آن پناه آورده اند. عملیات تروریستی بوکوحرام در این مناطق نیزسبب کشته و زخمی شدن بسیاری شده است.
برخی از این مناطق به علت ترس از این حملات اکنون خالی از سکنه است.
110
بیشتر بخوانید:
تهدید بوکوحرام به بمبگذاری در نیجریه+ ویدئو
آزادی 82 دختر نیجریه ای از چنگال بوکوحرام
آزادی صدها اسیر نیجریه ای از اسارت تروریست های بوکوحرام
تسلیم 130 نفر از عناصر بوکوحرام به مقامات نیجر
سازمان ملل برای مقابله با تهدید بوکوحرام در افریقا تلاش می کند