دبیرکل اتحادیه عرب، تشدید درگیری ها در طرابلس، پایتخت لیبی را محکوم کرد و توقف فوری خشونت را خواستار شد.

به گزارش ایران پرس، «احمد ابوالغیط» دبیرکل اتحادیه عرب روز یکشنبه در بیانیه ای، برقراری عملی آتش بس در طرابلس و پایبندی همه طرف ها را به آن خواستار شد.

در این بیانیه، از همه طرف های درگیری در طرابلس خواسته شده است؛ به شورای ریاستی دولت وفاق ملی لیبی برای تامین امنیت و کنترل طرابلس کمک کنند.

در بیانیه دبیرکل اتحادیه عرب آمده است، باید امنیت در لیبی برقرار شود تا بتوان انتخابات در آن برگزار کرد.

اعلام حالت فوق العاده در طرابلس

پس از یک هفته درگیری های شدید میان گروه های مسلح رقیب در مناطق جنوب شهر طرابلس که ده ها کشته و زخمی برجا گذاشت؛ شورای ریاستی دولت وفاق ملی لیبی یکشنبه در بیانیه ای اعلام کرد، حالت فوق العاده در طرابلس و مناطق حومه آن اجرا می شود.

شورای ریاستی دولت وفاق ملی لیبی تاکید کرد، حالت فوق العاده در طرابلس و حومه آن با توجه به اوضاع کنونی و با هدف حفظ منافع عمومی کشور اعلام شده است. این شورا هدف از اعلام حالت فوق العاده را حمایت و حفاظت از جان شهروندان، اموال شخصی و عمومی و مراکز و تاسیسات زیربنایی کشور اعلام کرد.

این شورا اعلام کرد، خشونت ها و درگیری های اخیر در چارچوب تلاش ها برای مانع تراشی در روند انتقال مسالمت آمیز قدرت سیاسی در لیبی و تضعیف تلاش های محلی و بین المللی برای برقراری ثبات و امنیت در کشور صورت می گیرد.

هشدار صلیب سرخ جهانی درباره وخامت اوضاع انسانی در طرابلس

درگیری ها در طرابلس از روز یکشنبه گذشته(26 اوت) آغاز شده است. 

این درگیری ها میان گردان موسوم به «انقلابی های طرابلس گردان 301» و گردان «تانک های ابوسلیم» از یک سو و تیپ هفتم پیاده در ترهونه معروف به «نیروهای کانیات» در گرفته است.

بر اساس تازه ترین آماری که وزارت بهداشت لیبی شامگاه جمعه منتشر کرد، این درگیری ها دست کم به کشته شدن چهل نفر و زخمی شدن بیش از یک صد نفر منجر شده است.

درگیری ها در حالی ادامه دارد که سازمان ملل و برخی طرف های منطقه ای تلاش می کنند انتخابات ریاست جمهوری و مجلس را 19 آذرماه(دهم دسامبر) امسال در این کشور برگزار کنند. 

اکنون دو دولت شامل دولت وفاق ملی به ریاست السراج در طرابلس که مورد حمایت جامعه جهانی است و دولت طبرق در شرق لیبی به ریاست عبدالله الثنی که از ژنرال «خلیفه حفتر» فرمانده نیروهای مسلح این کشور حمایت می کند، در این کشور وجود دارد.

لیبی از زمان مداخله نظامی سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) در سال 2011 که به سرنگونی حکومت معمر قذافی منجر شد، تاکنون صحنه ناآرامی و هرج و مرج بوده است.

این کشور به دو بخش غربی در طرابلس و شرقی در بنغازی تقسیم شده است و از خلاء سیاسی رنج می برد؛ این مساله سبب شده است تا گروه های مسلح و همچنین گروه تروریستی داعش در بخش هایی از لیبی فعالیت کنند.

133/110

بیشتر بخوانید:

پنج کشته در حمله هوایی به زندانی در جنوب لیبی 

هشدار سازمان ملل درباره بدرفتاری با زندانیان در لیبی/ تحلیل