ایران پرس- در پی انتشار گزارش هایی مبنی بر اینکه ترکیه در عملیات نظامی در منطقه عفرین در شمال سوریه از تانک های لئوپارد آلمانی استفاده می کند؛ اپوزیسیون آلمان و مخالفان تسلیحات، خواستار توقف صادرات تسلیحاتی به این کشور شدند.

در این راستا حزب سبز آلمان خواهان موضع گیری آشکار دولت آلمان درقبال ترکیه و توقف صادرات سلاح به این کشور شده است.

«کلایدیا رات» از مقامات بلند پایه حزب سبز و معاون پارلمان آلمان با انتقاد شدید از عملیات نظامی ترکیه در سوریه، اظهار داشت، آنکارا با این اقدام خود نفت در آتش تنش های منطقه ای می ریزد و دولت آلمان باید سریعا همه صادرات تسلیحات به ترکیه را متوقف کند و همچنین توافق مربوط به پناهجویان با ترکیه را لغو کند.

سازمانهای مخالف تسلیحات نیز در این زمینه موضع گیری کرده اند، کما اینکه «جان گیلد مایستر» از مسئولین یک سازمان صلح در آلمان اظهار داشت که توقف صادرات تسلیحاتی به ترکیه ضرورت فوری دارد.

با این حال شواهد حاکی است که دولت آلمان که در ماههای اخیر تلاش آشکاری برای بهبود روابط با ترکیه را آغاز کرده است، تمایلی به توقف صدور تسلیحات به ترکیه و یا موضع گیری منفی در قبال حمله ترکیه به شمال سوریه ندارد.

به گفته «آگنیستکابروگر» از کارشناسان دفاعی حزب سبز آلمان:

"دولت آلمان نباید دوباره از دور نظاره گر ماجرا باشد و باید موضع آشکاری در برابر رئیس جمهوری ترکیه اتخاذ کند. توقف همه صادرات تسلیحات به ترکیه ضرورت دارد." 

با این حال «زیگمار گابریل» وزیر امور خارجه آلمان و «آنگلا مرکل» صدر اعظم این کشور از محکوم کردن حمله نظامی ترکیه به عفرین و یا اعلام ترکیه به عنوان شروع کننده جنگ خودداری کرده اند.

مرکل صدراعظم و گابریل وزیر خارجه المان

 

گابریل صرفا در تماس با همتای ترک خود در این باره ابراز نگرانی کرده و بر لزوم یک راه حل سیاسی تاکید کرده است.

ضمن اینکه وی اخیرا در راستای تلاش ها برای بهبود مناسبات با ترکیه، تقویت همکاری های تسلیحاتی با آنکارا را مد نظر قرار داده و قرار بود تا تانک های لئوپارد ترکیه توسط آلمانی ها مدرن سازی شوند.

افزایش فشارها به دولت آلمان برای تجدید نظر در سیاست های کنونی خود با ترکیه

اکنون با افزایش مخالفتهای داخلی در آلمان و نیز مخالفت اتحادیه اروپا با عملیات نظامی آنکارا در شمال سوریه، دولت مرکل تحت فشار فزاینده ای برای تجدید نظر در سیاست کنونی خود که مبتنی بر بهبود روابط با ترکیه است قرار خواهد گرفت.

روابط دو کشور از ژوئیه 2016 در پی کودتای نافرجام در ترکیه، اتهام آنکارا درباره حمایت برلین از مخالفان کرد و نیز مخالفت آلمان با اصلاحات قانون اساسی ترکیه دچار تنش  بوده است.

با توجه به اینکه مذاکرات برای تشکیل دولت ائتلافی جدید در آلمان پس از اعلام موافقت حزب سوسیال دموکرات برای مشارکت در دولت ائتلافی در مرحله حساسی قرار دارد، مرکل ناگزیر است برای جلوگیری از ایجاد تنش سیاسی داخلی، ملاحظات و خواسته های احزاب مخالف را مد نظر قرار دهد.

با این حال اجابت خواسته مخالفان و قطع صادرات تسلیحاتی به ترکیه موجب خشم آنکارا و برهم خوردن روند بهبود روابط کنونی بین دو کشور خواهد شد. 

نویسنده: سیدرضا میرطاهر

116/110

بیشتر بخوانید:

سازمان ملل: با حمله ترکیه به عفرین سوریه 5هزار نفر آواره شدند

گزارش: تهاجم ترکیه به عفرین

مرکل صدراعظم و گابریل وزیر خارجه المان