ایران پرس- چهل و یک گروه و سازمان مردم نهاد و مدنی فعال در میانمار و شرق آسیا با انتشار بیانیه ای خواستار تحقیق مستقل بین المللی در مورد کشتار و نقض حقوق انسانی مسلمانان میانمار توسط دولت این کشور شدند.

این سازمان ها با انتشار بیانیه ای خواستار اعمال فشار بر دولت میانمار برای رسیدگی به اظهارات «مسلمانان روهینگیا» درباره  نقض حقوق بشر شدند.َ

برخی گروه های بودایی و اقلیت های نژادی میانمار هم از امضا کنندگان این بیانیه َهستند. این گروه ها در نشست ویژه هفته گذشته سازمان همکاری اسلامی در مالزی برای رسیدگی به وضع مسلمانان میانمار شرکت داشتند.

معاون وزیر دفاع میانمار از جامعه جهانی خواست به این کشور زمان و فضای لازم برای حل بحران اقلیت مسلمانان روهینگایی را بدهد.

مطالبه چهل و یک سازمان مردم نهاد برای تحقیق مستقل بین المللی درباره جنایات علیه مسلمانان در استان راخین میانمار و اظهارات وزیر دفاع این کشور، حاکی از موثر بودن رسانه ای شدن جنایات ارتش میانمار علیه مسلمانان و همچنین اعمال محرومیت های گسترده مدنی و شهروندی است.

لزوم تحقیق مستقل بین المللی درباره جنایت علیه مسلمانان روهینگیایی، پس از اجلاس فوق العاده سازمان همکاری اسلامی در شهر کوالالامپور مالزی، حاکی از تاثیر واکنش های منطقه ای و بین االمللی بربیداری افکار عمومی و احساس تکلیف گروه های مدنی و مردم نهاد در خصوص جنایاتی است که ارتش میانمار علیه مسلمانان انجام می دهد.

 اگر سازمان ملل و شورای امنیت از طرح تحقیق مستقل بین المللی درباره جنایات علیه مسلمانان در میانمار، حمایت و آن را اجرا کنند، حقایق زیادی از این جنایات هولناک که از آن به عنوان نسل کسی و پاکسازی نژادی یاد می شود، برای افکار عمومی در جهان آشکار خواهد شد.

خیزش نهادهای مدنی در میانمار و شرق آسیا که طرح تحقیق مستقل بین المللی از وضعیت مسلمانان میانماری را مطرح کرده اند،بی تردید حاصل تلاش رسانه ها و شخصیت هایی است که جنایات علیه روهینگایی ها را منعکس کرده و توجه جهانی را به آن جلب کرده اند.

تاثیرات واکنش های تند منطقه ای و بین المللی به جنایات علیه مسلمانان در میانماربر مقامات این کشور به طور مشخص ازتامل دقیق بر موضع معاون وزیر دفاع میانمار قابل مشاهده است.

سخنان معاون وزیر دفاع میانمار اگر چه می تواند با هدف تداوم خشونت بر مسلمانان این کشور باشد،اما مشخص است که مقامات میانمار از ترس تشدید واکنشهای جهانی از موضع خود عقب نشسته اند.

به نظر می رسد، حتی با فشار نهادهایی مانند سازمان همکاری اسلامی یا برخی اعضای اتحادیه آسه آن بر سازمان ملل،مسئله اعمال تحریم علیه دولت میانمار می تواند در دستور کار این سازمان قراربگیرد که بکار گیری این ابزار دولت این کشور را به عقب نشینی بیشتر و توقف کامل خشونت علیه مسلمانان در راخین وادار می کند.113/110

 

بیشتر بخوانید: 

هدف سفر وزیر خارجه انگلیس از سفر به میانمار؛ انتقاد یا حمایت؟/تحلیل

انتقاد میانمار از نخست وزیر مالزی به دلیل دفاع از مسلمانان روهینگیا

انتقاد ایران از بی توجهی جامعه بین الملل به جنایات علیه مسلمانان میانمار