پس از عقب نشینی نیروهای روسی از اطراف کی یف، رسانههای غربی روز یکشنبه با انتشار تصاویری از شهر بوچا در نزدیکی کییف مدعی شدند که نیروهای روسیه هنگام خروج از اطراف پایتخت اوکراین غیرنظامیان را هدف گلوله قرار داده اند.
به گزارش خبرگزاری ایران پرس، لیز تراس، وزیر خارجه بریتانیا عصر دوشنبه با انتشار پیامی در توئیتر مدعی شد: با توجه به شواهد قوی از جنایات جنگی، از جمله گزارشهای مربوط به گورهای جمعی و کشتار فجیع در بوچا، روسیه نمیتواند عضو شورای حقوق بشر سازمان ملل بماند و باید تعلیق شود.
تراس که به لهستان سفر کرده همچنین در نشست خبری مشترک با همتای اوکراینی خود خواستار وضع تحریمهای جدید و سختگیرانهتری علیه روسیه شد و گفت هنوز منابع مالی غرب به سمت مسکو جریان دارد و این روند باید متوقف شود.
وزیر خارجه بریتانیا با اشاره به ضرورت ارسال تجهیزات نظامی بیشتر به اوکراین تصریح کرد، رفتار سختگیرانه تنها روشی است که علیه روسیه جواب میدهد.
«لیندا توماس گرینفیلد»، نماینده آمریکا در سازمان ملل متحد هم روز دوشنبه گفت: کشورش قصد دارد از مجمع عمومی این نهاد درخواست تعلیق عضویت روسیه را در شورای حقوق بشر مطرح کند.
توماس گرینفیلد در دیدار از بخارست پایتخت رومانی در همسایگی اوکراین که با موج پناهجویان این کشور روبرو شده، مشارکت روسیه در شورای حقوق بشر را نادرست خواند و مدعی شد: زمان رای مجمع عمومی به برکناری روسیه فرا رسیده است.
در صورت رای موافق دو سوم اکثریت ۱۹۳ کشور عضو مجمع عمومی سازمان ملل متحد در نیویورک، عضویت یک کشور در شورای حقوق بشر به علت ارتکاب دائم نقض آشکار و سازمان دهی شده حقوق بشر در دوره عضویت خود، به حال تعلیق در می آید.
مجمع عمومی سازمان ملل متحد از هنگام آغاز درگیری نظامی روسیه با اوکراین در ۲۴ فوریه تاکنون ۲ قطعنامه با دستکم ۱۴۰ رای مثبت در محکومیت مسکو، تصویب کرده است. / 114