این قانونگذاران تاکید کردند که عمیقاً از تداوم سطح تلفات غیرنظامی و رنج مردم در غزه ناراضی هستند.
در حالی که امضاکنندگان این نامه از ضربالاجل ۳۰ روزه آمریکا به اسرائیل برای افزایش کمکهای بشردوستانه به غزه استقبال کردند، اما گفتند اکنون که این ضربالاجل به اتمام رسیده، رژیم صهیونیستی هنوز الزامات ذکر شده را برآورده نکرده است.
دولت «جو بایدن» با توجه به فشارهای فزاینده داخلی و خارجی برای تجدید نظر در ارسال تسلیحات به رژیم صهیونیستی در ۱۳ اکتبر به این رژیم فرصتی یک ماهه داد تا امکان افزایش انتقال کمک های انساندوستانه به غزه را فراهم کند. آمریکا هشدار داده بود که اگر جریان کمکهای بشردوستانه در داخل نوار غزه ظرف یکماه افزایش نیابد، مجبور خواهد شد اقدامات تنبیهی از جمله تعلیق کمکهای نظامی به اسرائیل را انجام دهد. این مهلت روز ۱۲ نوامبر به پایان رسید بدون اینکه واشنگتن توجهی به آن نمادید.
دولت بایدن در این زمینه بهانه جویی کرده و مدعی شد: "اسرائیل قوانین آمریکا را نقض نکرده است." در این راستا، «ودانت پاتل» سخنگوی وزارت خارجه آمریکا گفت: "اسرائیل قوانین ما در زمینه کمک بشردوستانه به غزه را نقض نکرده است."
این تصمیم آمریکا به عنوان متحد کلیدی اسرائیل و بزرگترین ارائه دهنده تسلیحات و سایر کمک های نظامی به آن، علیرغم اعلام سازمان های بشردوستانه بین المللی مبنی بر اینکه اسرائیل خواسته های واشنگتن در خصوص موافقت با ارسال بیشتر کمک های بشردوستانه به نوار غزه را برآورده نکرده است، انجام می شود.
ایالات متحده در زمینه پشتیبانی از اسرائیل هیچ حد و مرزی قائل نیست و حاضر است که چشم خود را به راحتی بر روی این جنایات ضد انسانی ببندد. ضمن اینکه به رژیم صهیونیستی برای انجام این گونه جنایات ضد بشری چراغ سبز می دهد.
واشنگتن بارها بر به اصطلاح حق اسرائیل برای دفاع از خود تاکید کرده و به این بهانه مدرن ترین تسلیحات ساخت آمریکا از جمله هواپیماهای جنگنده نسل پنجمی اف ۳۵ را در اختیار رژیم صهیونیستی قرار داده است.
دولت بایدن از آغاز جنگ غزه تاکنون حدود ۲۰ میلیارد دلار انواع تسلیحات و مهمات از جمله بمب های هدایت شونده و سنگرشکن را در اختیار این رژیم قرار داده که برای حمله به غزه، لبنان و اکنون سوریه مورد استفاده قرار گرفته اند.
در واقع کشتار حدود ۴۵ هزار نفراز ساکنان غزه که اغلب آنها را زنان و کودکان تشکیل می دهند و نیز کشتار حدود چهار هزار نفر از مردم لبنان در جریان حملات هوایی و زمینی اخیر رژیم صهیونیستی و حملات هوایی به حدود ۵۰۰ موضع در سوریه و نابودی بخش اعظم تسلیحات هوایی، دریایی و پدافند هوایی این کشور بدون تسلیحات آمریکایی امکان پذیر نبوده است.
به رغم اینکه در داخل آمریکا اعتراضات گسترده ای از جانب مردم به خصوص دانشجویان و حتی اعضا و کارکنان نهادهای فدرال مانند وزارت خارجه و وزارت امنیت داخلی و نیز نخبگان و اندیشمندان درباره سیاست حمایت گرانه دولت بایدن در قبال اسرائیل صورت گرفته و می گیرد، اما کاخ سفید همچنان بر روند تسلیح رژیم صهیونیستی ادامه می دهد.
ضمن اینکه سایر کشورهای غربی نیز همچنان به رغم برخی محکومیت های ظاهری، روابط تجاری و اقتصادی و حتی نظامی با تل آویو را حفظ کرده و بدین ترتیب به رژیم صهیونیستی برای تداوم اقدامات جنایتکارانه اش یاری می رسانند.
نکته قابل توجه سیاست دوگانه آمریکا در برخورد با اسرائیل است. در حالی که شمار قابل توجهی از قانونگذاران دموکرات کنگره مخالف فروش سلاح به رژیم صهیونیستی هستند، اما کاخ سفید هم چنان بر تسلیح تل آویو تاکید ورزیده و محموله های عظیم حاوی مهمات و بمب های بسیار قدرتمند برای کشتار مردم مظلوم غزه ولبنان وحمله به سوریه را برای رژیم صهیونیستی ارسال می کند.
در واقع حمایت بی چون و چرای کاخ سفید از تل آویو همواره به مثابه چراغ سبزی به رژیم صهیونیستی برای تداوم اقدامات جنایتکارانه اش به خصوص تداوم جنگ غزه و حنله به کشورهای همسایه مانند لبنان و سوریه بوده است.
نویسنده: سیدرضا میرطاهر
117