در حالی که جنایات بوداییان افراطی ضد مسلمانان روهینگیا در مناطق مختلف میانمار بخصوص استان راخین همچنان ادامه دارد و مدافعان به اصطلاح حقوق بشر نیز چشمان خود را بر روی آن بسته اند محمد جواد ظریف وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران در نامه ای به " آنتونیو گوترش " دبیر کل جدید سازمان ملل متحد ، توجه جدّی به وضعیت اسفبار مسلمانان روهینگیا در میانمار را خواستار شد.

 ظریف در این نامه با ابراز نگرانی شدید درباره وخامت فزاینده اوضاع مسلمانان روهینگیا در میانمار تصریح کرده است، باید ضرورت توقف سریع نقض حقوق این مسلمانان و دسترسی فوری آنها به کمک های بشردوستانه، به دولت میانمار اعلام شود. 

در نامه ظریف به گوترش آمده است، مسلمانان روهینگیا علاوه بر اینکه از مهمترین حقوق اولیه خود یعنی تعلق به سرزمین و دولتی که از آنان حمایت کند، محروم هستند، بلکه روزانه در معرض کشتار و رفتارهای خشن قرار دارند و بسیاری از آنها آواره دیگر کشورها شده اند.

وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران، در این نامه تاکید کرده است، وضعیت مسلمانان روهینگیا که در تناقض با مفاد منشور ملل متحد و اسناد بنیادین حقوق بشر بوده نگرانی عمیقی را در جامعه جهانی و نیز مسلمانان جهان پدید آورده است.

درخواست وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران، از دبیر کل جدید سازمان ملل برای توجه جدی به وضعیت مسلمانان روهینگیا در میانمار در حالی است که این سازمان غیر از دادن اطلاعیه در محکومیت جنایات خونین بوداییان افراطی ضد مسلمانان روهینگیا، اقدام جدی برای توقف آن صورت نداده است.

درخواست وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران، از دبیر کل جدید سازمان ملل برای توجه جدی به وضعیت مسلمانان روهینگیا در میانمار در حالی است که این سازمان غیر از دادن اطلاعیه در محکومیت جنایات خونین بوداییان افراطی ضد مسلمانان روهینگیا، اقدام جدی برای توقف آن صورت نداده است.

این در حالی است که براساس منشور سازمان ملل، مسئولیت اصلی و بنیادین این سازمان، کمک به برقراری صلح و امنیت و جلوگیری از نقض حقوق بشر در سطح جهانی است.

در سال 2006 با جایگزینی شورای حقوق بشر سازمان ملل به جای کمیسیون حقوق بشر، جهانیان انتظار داشتند، سازمان ملل موارد نقض حقوق بشر و کشتار مسلمانان روهینگیا را به طور جدی پی گیری نماید.

هر چند این سازمان، مسلمانان روهینگیا را مظلوم ترین اقلیت جهان دانسته است اما برای تحت فشار قراردادن دولت میانمار برای جلوگیری از کشتار آنان و آواره کردنشان اقدامی صورت نداده است.

در ماههای اخیر بوداییان افراطی سیاست زمین سوخته و نسل کشی مسلمانان روهینگیا را برای تصاحب و غارت اموال آنان با جدیت بیشتری دنبال می کنند.

افراطیون بودایی با تشکیل گروههای خشونت طلب و تروریستی همچون گروه 969 به جنایات سازمان یافته خود ضد مسلمانان روهینگا ادامه می دهند.

گزارش کمیسیون تحقیق و تفحص دولت میانمار مبنی بر اینکه اقدامات خشوت آمیز پلیس حاکی از نسل کشی اقلیت مسلمان روهینگیا نیست، بوداییان افراطی را برای ادامه خشونتهای خود ضد مسلمانان روهینگیا تشویق و ترغیب می کند.

در این شرایط سازمان ملل با مسئولیت سنگینی برای حمایت از مسلمانان روهینگیا در برابر خشونت طلبان و جنایت کاران در میانمار روبرو است.

هر چند این سازمان اعلام کرد، به زودی فرستاده اش با سفر به میانمار درباره تشدید خشونتها ضد اقلیت مسلمانان روهینگیا تحقیق خواهد کرد، اما از دیدگاه محافل جهانی رسیدگی به وضعیت مسلمانان روهینگیا و جلوگیری از ادامه کشتار آنان از سوی بوداییان افراطی، آزمون  مهم و تعیین کننده ای برای دبیر کل جدید این سازمان و اجرای وظایف محوله براساس منشور آن است.