تحلیل:

ایران پرس: ۲۰ تن از قانونگذاران آمریکایی در نامه‌ای از دولت «جو بایدن» خواستند که ارسال «تسلیحات تهاجمی» به رژیم صهیونیستی متوقف کند.

در نامه این ۲۰ قانونگذار آمریکایی آمده است که دولت بایدن از اسرائیل خواسته است که اجازه دهد روزانه دستکم ۳۵۰ کامیون حامل کمک‌ها وارد غزه شود اما اسرائیل روزانه فقط به ۴۲ کامیون اجازه ورود می‌دهد.

«گرگ کاسار» عضو دموکرات مجلس نمایندگان آمریکا در شبکه اجتماعی ایکس نوشت: "وی و ۱۹ تن دیگر از قانونگذاران این کشور خواستار توقف ارسال به اسرائیل شده‌اند."

این نماینده تگزاس افزود: "قانون آمریکا روشن است؛ اگر دولت نتانیاهو نخست وزیر اسرائیل اجازه ندهد غذا و داروی کافی وارد غزه شود، آمریکا نباید به آنجا سلاح بفرستد."

«رشیده طلیب» عضو دموکرات مجلس نمایندگان آمریکا نیز چندی قبل تاکید کرد: "همکارانش دیگر نمی‌توانند نسل‌کشی رژیم صهیونیستی علیه فلسطینی‌ها را انکار کنند و واشنگتن باید اسرائیل را تحت تحریم اقتصادی قرار دهد."

این نماینده مسلمان ایالت میشیگان افزود: "ما باید از قوانین خودمان در آمریکا تبعیت کنیم. ما اکنون به تحریم تسلیحاتی نیاز داریم."

البته در آمریکا تلاش های بسیاری برای تحریم تسلیحاتی رژیم صهیونیستی صورت گرفته است. از جمله در ماه مه ۲۰۲۴ میلادی ۸۸ نماینده دموکرات کنگره آمریکا در نامه‌ای به جو بایدن رئیس جمهور آمریکا، خواستار ممنوعیت فروش تسلیحات تهاجمی به اسرائیل شدند.

پیش از آن ۴۰ نماینده کنگره آمریکا که نام «نانسی پلوسی» رئیس سابق مجلس نمایندگان هم در میان اسامی آنها دیده می‌شد، در نامه‌ای از بایدن خواسته بودند تا فروش تسلیحات به رژیم صهیونیستی را متوقف کرده و کمک‌های واشنگتن به این رژیم را مشروط کند. چند روز قبل هم ۷۷ نماینده دموکرات خواهان «ارزیابی کاملی» از پایبندی رژیم صهیونیستی به سیاست‌ها و قوانین تسلیحاتی آمریکا شدند.

این در حالی است که سنای آمریکا در ۲۱ نوامبر با قطعنامه‌های توقف فروش برخی تسلیحات به رژیم صهیونیستی که به دلیل نگرانی از نقض حقوق بشر و افزایش کشتار غیرنظامیان فلسطینی ارائه شده بود، مخالفت کرد.

به رغم اینکه در داخل آمریکا اعتراضات گسترده ای از جانب مردم به خصوص دانشجویان و حتی اعضا و کارکنان نهادهای فدرال مانند وزارت خارجه و وزارت امنیت داخلی و نیز نخبگان و اندیشمندان در باره سیاست حمایت گرانه دولت بایدن در قبال  اسرائیل صورت گرفته و می گیرد، اما دولت بایدن هم چنان بر روند تسلیح رژیم صهیونیستی را ادامه می دهد.

در این راستا، «ودانت پاتل» سخنگوی وزارت خارجه آمریکا در دفاع از جنایات رژیم صهیونیستی گزارش عفو بین‌الملل درباره ارتکاب «نسل‌کشی» توسط اسرائیل در غزه را رد کرد و مدعی شد: "این گزارش، اتهامی «بی‌اساس» است. وی گزارش عفو بین‌الملل را «تاسف برانگیز و جانبدارانه» خواند و مدعی شد که آمریکا همچنان نگران جنگ در غزه است."

عفو بین‌الملل در گزارشی در ۵ دسامبر ۲۰۲۴ اعلام کرد: "رژیم صهیونیستی از ابتدای جنگ علیه غزه «مرتکب نسل‌کشی» علیه فلسطینی‌ها شده است و این گزارش را «زنگ بیدارباشی» برای تمام دنیا خواند."

«اگنس کالامار» دبیرکل سازمان عفو بین‌الملل با انتقاد شدید از عجز و ناتوانی جامعه جهانی در اعمال فشار بر رژیم صهیونیستی برای پایان دادن به جنایت آن در غزه، از کشورها خواست که از اظهار تاسف دست برداشته و اقدام قوی و موثری به عمل آورند.

کالامار افزود: "دولتها باید از اظهار عجز درباره پایان دادن به این کشتار جمعی دست بردارند که مجازات گریزی چند دهه ای اسرائیل از قانون بین‌المللی را به همراه داشته است. کشورها باید همچنین از ابراز تاسف و ناخرسندی دست بردارند و اقدامات بین المللی قوی و پایدار به عمل آورند."

این در حالی است که آمریکا به همراه برخی کشورهای اروپایی مانند آلمان و بریتانیا به رغم برخی محکومیت های ظاهری، روابط نظامی، تجاری و اقتصادی با تل آویو را حفظ کرده و بدین ترتیب به رژیم صهیونیستی برای تداوم اقدامات جنایتکارانه اش یاری می رسانند.

نکته قابل توجه سیاست دوگانه آمریکا در برخورد با اسرائیل است. در حالی که شمار قابل توجهی از قانونگذاران دموکرات کنگره مخالف فروش سلاح به رژیم صهیونیستی هستند، اما کاخ سفید هم چنان بر تسلیح تل آویو تاکید ورزیده و محموله های عظیم حاوی مهمات و بمب های بسیار قدرتمند برای کشتار مردم مظلوم غزه ولبنان وحمله به سوریه را برای رژیم صهیونیستی ارسال می کند.

در واقع حمایت بی چون و چرای کاخ سفید از تل آویو همواره به مثابه چراغ سبزی به رژیم صهیونیستی برای تداوم اقدامات جنایتکارانه اش به خصوص تداوم جنگ غزه و حنله به کشورهای همسایه مانند لبنان و سوریه بوده است.

نویسنده: سیدرضا میرطاهر

117