هند از بازیگران مطرح جنوب آسیا است و طبعا، ایجاد ثبات در همسایگی خود (میانمار ) را بسود کشورهای این حوزه می داند.
سریپریا رنگانتان، معاون وزیر خارجه هند از دولت میانمار خواست به خشونت علیه مسلمانان قوم روهینگیا در این کشور پایان دهد.
به این ترتیب هند با توجه به وزن سیاسی و موقعیتی که دراین بخش از آسیا دارد، به جرگه کشورهاونهادهایی پیوست که خواهان پایان خشونت علیه مسلمانان روهینگیایی درمیانمار است.
هند قرن ها است که تجربه زیستن درکنارمسلمانان رادارد. عکس این قضیه (البته) برای مسلمانان هندی نیز صادق است که روند حکومتی 14 دولت را درهند در بیش از دویست سال تجربه کرده اند. زیرا مسلمانان هندی بزرگترین اقلیت نه تنها در این کشور بلکه، در جهان بشمار می روند.
به هر میزان که مسلمانان میانماری به آرامش دست یابند وهویت شان بعنوان مسلمان میانماری به رسمیت شناخته شود، به همین اندازه تاثیرمثبت درکلیت جامعه هند خواهد گذاشت.
از نگاه هند اقدامات دولت میانمار در آزار و اذیت مسلمانان و در پیش گرفتن رویه ارعاب، آینده روشنی را برای این اقلیت ترسیم نخواهد کرد.
ازآنجا که میانمار همسایه هند است وطبعا برقراری ثبات و آرامش دراین کشورچند قومی می تواند تحکیم کننده روابط دوهمسایه باشد،هند ناچار به ایفای نقشی محوری درجهت ایجاد ثبات برای جامعه اسلامی میانمار است ودرعین حال، سیاست در پیش گرفته را روند اقناع کننده ای برای مسلمانان هند می داند.
شاید درنگاه نخست، درخواست هند از دولت میانمار برای پایان دادن به اذیت وآزارمسلمان روهینگیا درخورتحسین باشد اما اگر به سیاست هند در مورد کشمیر نگاه شود، بی تردید جامعه جهانی ویامنطقه جنوب آسیا،شاهد یک پارادوکس (تناقض) آشکار درسیاست هند در قبال مسلمانان خواهد بود.
دهلی نو در هفته گذشته اعلام کرد که قصد دارد با شناسایی بیش از 10 هزار آواره روهینگیایی، آنها را از کشمیر اخراج کند.
به گفته مقامات هند، شمار مهاجران روهینگیایی 40 هزار نفر بر آورد شده است. سئوال این است هند که می خواهد مسلمانان جامعه میانمار به دور از خشونت زندگی کنند چرا ارتش هند به اعمال خشونت علیه مسلمانان کشمیری ادامه می دهد؟ مسلمانان آزار دیده و بی پناه میانماری چاره ای جز فرار به هند، بنگلادش، مالزی و یا اندونزی ندارند آیا این پذیرفتنی است هند که دستکم وامدار یک دموکراسی است خود در تحقیر مسلمانان شریک باشد.
مسلما دولت دهلی نو اخطار سازمان عفو بین الملل یا دیگر نهادهای حقوق بشری را به دلیل ایذاء مسلمانان واخراج آنها دریافت خواهد کرد. در این صورت است که از مقامات هند ی سئوال خواهد شد وقتی ارتش آن کشور برای اعمال فشاربه مسلمانان کشمیری دریغ نمی کند، چرا برای رهایی وپایان خشونت علیه مسلمانان بی پناه میانماری نسخه می پیچد.113/111
بیشتربخوانید:
تظاهرات در پایتخت هند در محکومیت کشتار مسلمانان روهینگیای میانمار
دفاع فرمانده ارتش میانمار از کشتار مسلمانان روهینگیا در راخین/ تحلیل