نوشهر- ایران پرس: فرمانده نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران اظهار داشت: اقتصاد دریا محور و اقتصاد اقیانوسی موضوع بسیار مهم بوده و همه صاحبنظران، متخصصان و مسوولان مرتبط در زمینه صنایع مختلف دریایی شامل شیلات، نفتکش ها، کشتی ها، سایر صنایع دریایی و موضوع مهم تر مراکز علمی و دانشگاهی باید در این بخش ها پای کار بیایند اگرچه در این حوزه تلاش های فراوانی انجام گرفته منتهی کافی نیست.

به گزارش خبرگزاری ایران پرس، امیر دریادار «شهرام ایرانی» روز چهارشنبه در دومین همایش ملی تمدن دریایی - مسیر پیشرفت در دانشگاه علوم دریایی امام خمینی (ره) نوشهر گفت: فرمانده نیروی دریایی ارتش با تشکر از اقدامات دولت و مجلس شورای اسلامی در حوزه دریا گفت: خوشبختانه عملکرد دولت و مجلس در دوره جدید بسیار خوب بوده است، زیرا دریا عرصه ای است یک کار گروه و هماهنگ را می طلبد.

دریادار ایرانی با اشاره به بیانات مقام معظم رهبری در خصوص اهمیت توسعه دریا محور تاکید کرد: امروز ما باید از اقتصاد دریا محور عبور کرده و به اقتصاد اقیانوس ها توجه کنیم و نگاهی به محدودیت ها نداشته باشیم و آینده را ببینیم. یک روز اندیشمندان آمریکایی می گفتند ایران هیچ گاه به سواحل اندونزی نمی رسد اما امروز با توکل به خداوند متعال و دانش و تخصص بومی نه تنها اقیانوس آرام بلکه اقیانوس اطلس را هم عبور کرده و دور دنیا را توانستیم با اقتدار عبور کنیم.

وی افزود: در زمان ماموریت ناوگروه ۸۶ یک ناو شکن در حد و اندازه ناوشکن دنا در حال عبور از اقیانوس آرام غرق شده بود و بسیار در تماس با من می گفتند که ناو آمریکایی غرق شده شما این ماموریت را ادانه ندهید اما من می گفتم این ناو ساخته ایران است و می تواند با موفقیت ماموریت خود را انجام دهد و این کار بزرگ با خواست خداوند متعال انجام شد و حیرت جهانیان را در پی داشت.

دبیر همایش ملی تمدن دریایی- مسیر پیشرفت: اقیانوس ها میراث مشترک جهانی است

«دریادار دوم فرامرز نصری» دبیر همایش ملی تمدن دریایی - مسیر پیشرفت نیز در این همایش با اشاره به نقش و اهمیت اقیانوس‌ها در عرصه‌های مختلف اظهار کرد: صید بی رویه، آلودگی، بهره برداری غیرمسئولانه، گرم شدن و اسیدی شدن اقیانوس‌ها از مسائل پیچیده اقیانوس‌ها است.

وی با بیان اینکه حکمرانی اقیانوسی اقتداری، چندلایه ای و چند مقیاسی است، گفت: حکمرانی بین المللی اقیانوس تلاش می‌کند که انعطاف پذیری لازم در مدیریت وجود داشته باشد.

دریادار نصری اقیانوس را به عنوان میراث مشترک جهانی برشمرد و گفت: ضرورت تغییرات بنیادی در نحوه مدیریت اقیانوس‌ها الزامی است زیر در غیر این صورت اقیانوس‌ها به عنوان میراث مشترک جهانی از بین می‌رود.

وی ایجاد وزارت دریایی و اقیانوسی را از جمله پیشنهاد، تقویت و افزایش بازدارندگی قوانین حفاظت از ذخایر پایدار دریایی را لازم دانست.

دومین همایش ملی تمدن دریایی - مسیر پیشرفت با حضور مسئولان کشوری و متخصصان امرروز چهارشنبه در دانشگاه دریایی حضرت امام خمینی (ره) نوشهر آغاز شد.

به دبیرخانه این همایش ۳۰۰ مقاله ارسال شد که ۲۵۷ مقاله برای ارایه در این همایش دوره روزه انتخاب شد، ۳۰ مقاله هم در قالب سخنرانی انتخاب شد.

117

بیشتر بخوانید:

دریادار ایرانی: ناوشکن دیلمان به زودی به نیروی دریایی ارتش ملحق می‌شود