ایران پرس: یگان هفتم نیروی دریایی آمریکا از برگزاری مانور دریایی کشورهای آمریکا، ژاپن و استرالیا در دریای چین جنوبی خبر داد.

این پنجمین رزمایش مشترک در سال جاری میلادی یگان هفتم نیروی دریایی آمریکا در دریای چین جنوبی محسوب می شود.

هدف از برگزاری این رزمایش مشترک با متحدین آسیایی آمریکا چیست؟

از منظر بسیاری از ناظران سیاسی، آمریکا و دو متحد آسیایی‌اش برای به چالش کشیدن حق مالکیت پکن در دریای چین جنوبی، در این منطقه رزمایش مشترک برگزار کردند.

برگزای این رزمایش در حالی است که روابط آمریکا و چین، هم اکنون نسبت به هر زمان دیگری از زمان ایجاد روابط رسمی دو طرف در چهار دهه پیش سردتر است. در حال حاضر چین و آمریکا از جنگ تجاری گرفته تا مسائل امنیتی در مقابل یک دیگر صف آرایی کردند.

در حالی که چین هشدار داده نمی‌خواهد به یک «جنگ سرد» جدید با آمریکا کشیده شود، اما آمریکایی ها روز به روز به حجم فشارهای خود بر ضد چین می افزایند. در همین راستا قرار است، هفته آینده وزیر خارجه آمریکا به منظور تقابل با نفوذ چین در جنوب شرق آسیا سفری را به چندین کشور این منطقه انجام دهد.

البته به موازات افزایش تحرکات سیاسی دولتمردان آمریکا در شرق آسیا، متحدین سنتی این کشور در این منطقه نیز بیکار ننشسته اند.

«سوگا یوشیهیده» در اولین سفر خارجی خود بعداز انتصاب به عنوان نخست وزیر ژاپن در سفری چهار روزه به کشورهای ویتنام و اندونزی به دنبال تقویت روابط کشورش با کشورهای جنوب شرق آسیا است. به بیان دیگر این سفر به دنبال جلسه چهار کشور هند، استرالیا، ژاپن و آمریکا برای ایجاد ائتلافی غیررسمی برای مقابله با نفوذ منطقه ای چین انجام شد.

افزون بر این ژاپن در حال ترغیب اعضای «آ.سه.آن» به سمت همکاری در راستای یک دیدگاه هند - پاسیفیک آزاد و باز است.

آنچه مسلم است اینکه تلاش‌های ضد چینی دولت «دونالد ترامپ» در دو هفته مانده به انتخابات آمریکا افزایش یافته است. صرف نظر از نگاه ابزاری و بازی با کارت چین ترامپ درانتخابات 13 آبان، مدت ها است که دولت آمریکا کشور چین را هدف جنگ تجاری خود قرار داده است، اما چون به راحتی نتوانست به همه اهداف خود در این زمینه دست یابد، تلاش می کند این جنگ را به دیگر کشورهای آسیایی نیز تسری بخشد.

البته تشدید تلاش های آمریکا و متحدین سنتی اش در شرق آسیا در حالی ادامه دارد که رفتار های غیردیپلماتیک رئیس جمهوری آمریکا و نگرانی مقامات کشورهای جنوب شرق آسیا از متعهد ماندن ترامپ به وعده های خود شرایط را از حالت پایدار خارج کرده و کفه ترازو را به نفع چین سنگین کرده است.

اما این پرسش همچنان باقی است که چرا آمریکا از چین نگران است؟

پاسخ به این سوال را باید در تحلیل  نشریه «نشنال اینترسیت» جستجو کرد.

این نشریه درباره دلیل نگرانی آمریکا از چین می نویسد: "پیشرفت‌های روزافزون چین در زمینه‌های اقتصاد و فناوری، این کشور را به رقیبی برای آمریکا تبدیل کرده و موجب هراس ایالات‌متحده از این اقتصاد بزرگ جهان شده است."

در مجموع باید گفت، در حال حاضر چین یکی از قدرت‌های بزرگ است که توانایی‌های بالقوه این کشور برای تبدیل‌شدن به ابرقدرت و اشغال جایگاه فعلی آمریکا، باعث نگرانی استراتژیست‌ها و مقامات آمریکایی شده است.

117

بیشتر بخوانید:

هشدار ارتش چین به نظامیان آمریکایی

استرالیا و چین در آستانه جنگ تجاری