ایران پرس- "ابومهدی المهندس" معاون سازمان بسیج مردمی عراق "حشد الشعبی" روز پنجشنبه از تشکیل نیروی هوایی در این سازمان خبر داد.

"ابومهدی المهندس" در دستورالعملی با اعلام تشکیل نیروی هوایی در این سازمان، "صلاح الدین حنتوش" را به عنوان سرپرست این نیرو تعیین کرد.

این تصمیم معاون سازمان حشد الشعبی از چند بعد قابل تحلیل است.

بعد نخست این است که این اقدام با استناد به دستور حکومتی شماره 79 صادره در سال 2014 انجام شد و اقدامی قانونی محسوب می شود و مبنای قانونی دارد.  

بعد دوم این است که این اقدام در حالی انجام شد که مخالفان حشد الشعبی پیش از این از انحلال آن خبر می دادند.

"عادل عبدالمهدی"، نخست وزیر عراق اواخر ژوئن گذشته در فرمانی 10 بندی ادغام حشد الشعبی در نیروهای مسلح عراق را اعلام کرد و پس از این فرمان، مخالفان مدعی شده بودند که عبدالمهدی انحلال "حشد الشعبی" را پیگیری می کند. اکنون تشکیل نیروی هوایی حشد الشعبی که به گفته ابو مهدی المهندس، نخست وزیر عراق دستور این اقدام و اختیارات لازم را به حشد داده و در این زمینه منافع عمومی را در نظر گرفته است، ثابت می کند که "عادل عبدالمهدی" و دولت عراق در صدد انحلال "حشد الشعبی" نبوده اند.

بعد سوم این است که دستور تشکیل نیروی هوایی حشد الشعبی، اقدامی دفاعی و بازدارنده است. این اقدام پس از آن انجام می ‌شود که پهپادهای رژیم صهیونیستی اخیراً چندین بار مواضع و انبارهای متعلق به حشد الشعبی را در مناطق مختلف عراق بمباران کردند.

"کریم علیوی"، عضو کمیسیون امنیت و دفاع پارلمان عراق در این خصوص تأکید کرد که بر اساس نتایج تحقیقات، پهپادهای رژیم صهیونیستی در پس بمباران هوایی مواضع "حشد الشعبی" در چند استان عراق قرار دارند.

این حملات رژیم صهیونیستی علیه حشد الشعبی از یک سو به منزله خدشه وارد کردن به حاکمیت، امنیت، ثبات و تمامیت ارضی عراق است و از سوی دیگر ثابت کرد که وابستگی به آمریکا برای تامین امنیت هوایی عراق، نه تنها برای این کشور امنیت ایجاد نمی کند بلکه در مواقع ضروری باعث سلب امنیت آن نیز می شود.

بر این اساس، برخی شخصیت ها و گروه‌های عراقی بر دولت عراق فشار وارد کردند که ضمن لغو توافق امنیتی با آمریکا، درصدد تقویت سامانه دفاع هوایی این کشور باشد.

در همین راستا، "عبدالامیر المیاحی"، نماینده ائتلاف الفتح در پارلمان عراق تأکید کرد که دولت عراق ملزم است برای مقابله با هرگونه تجاوز خارجی و تن ندادن به فشارهای آمریکایی-صهیونیستی علیه "حشد الشعبی"، سامانه دفاع هوایی را ارتقا بخشد.

با توجه به این وضعیت می توان گفت رفتارهای تجاوزکارانه اسرائیل و حمایت آمریکا از این تجاوزها عامل اصلی دستور معاون سازمان حشد الشعبی برای تشکیل نیروی هوایی این سازمان محسوب می شود.

نکته پایانی این است که تشکیل نیروی هوایی حشد الشعبی حاوی این پیام راهبردی است که خواب واشنگتن و تل آویو و برخی کشورهای عربی برای انحلال حشد الشعبی از طریق اعمال فشار بر دولت عراق نه تنها تعبیر نخواهد شد بلکه حشد الشعبی به عنوان بخشی از نیروهای مسلح رسمی عراق در مسیر تقویت گام بر می دارد و به انتظار تامین امنیت این کشور از سوی آمریکا نمی نشیند.

نویسنده: سید رضی عمادی

117

بیشتر بخوانید:

بسیج مردمی عراق نیروی هوایی تشکیل داد

حمله تروریست ها به یکی از یگان های "حشد الشعبی"

محکومیت حملات رژیم صهیونیستی به مواضع نیروهای «حشد الشعبی»

سردار حاجی زاده: کنار مردم عراق و حشدالشعبی خواهیم ماند