ایران پرس- مشکلات اقتصادی، تبعیض و نابرابری های اجتماعی و فرهنگی از مهمترین دلایل جذب شهروندان اروپایی به گروه های تروریستی افراطی از جمله داعش است.

هفته نامه فرانسوی «لو نوول ابسرواتور» در گزارشی ضمن بررسی هویت فرانسوی های کشته شده درصف گروه تروریستی داعش در عراق و سوریه، نوشت، بیشتر این افراد، جوانان ساکن در محلات محروم و درگیر با مشکلات اجتماعی متعدد بودند. براساس این تحقیقات، میان افراط گرایی با نابرابری اجتماعی و تحصیلی، جدایی والدین، بی کاری و سکونت در محلات فقیرنشین ارتباط مستقیم وجود دارد.

براساس گزارش های آماری، بیشترین کسانی که از میان جوانان اروپا به داعش پیوستند، جوانانی از فرانسه هستند.

به گفته رئیس یگان هماهنگی مبارزه با تروریسم در فرانسه، حدود 3 هزار اروپایی از جمله 700 فرانسوی به گروه تروریستی داعش در عراق و سوریه پیوسته اند.

به گفته تحلیلگران، کشورهای غربی و متحدانشان  که با حمایت های مالی و نظامی و در راستای اهداف مداخله جویانه و جنگ طلبانه خود گروه های افراطی از جمله داعش را به وجود آوردند تا از حضور آنها در مناطق مختلف و کشورهای خاورمیانه در راستای اهداف خود بهره جویند، اکنون خود در آتشی که افروخته اند،گرفتار شده و بسیاری ازشهروندان انها نه تنها جذب گروه های تروریستی شده که پس از فرا گرفتن آموزش های نظامی و تروریستی، به کشورهای خود بازگشته و اروپا را هدف قرار داده اند.

دلایل متعدد در ترغیب جوانان اروپایی برای حضور در گروه تروریستی داعش 

انگیزه ها و دلایلی مختلف اقتصادی، سیاسی، فرهنگی و اجتماعی وجود دارد که جوانان اروپایی را برای حضور در گروه های تروریستی ترغیب می کند.

در بعد اقتصادی، بسیاری از کشورهای اروپایی در پی افزایش هزینه های نظامی و امنیتی، رکود اقتصادی، با افزایش آمار بیکاری، فقر و افزون شدن شکاف طبقاتی میان فقیر و غنی مواجه هستند.

از این رو وعده هایی چون اشتغال و کسب درآمد بالا از سوی گروه های تروریستی چون داعش، انگیزه بسیاری از جوانان بیکار و فقیر در کشورهای اروپایی برای پیوستن به گروه های تروریستی است.

به نوشته روزنامه ایندیپندنت، مشکلات اقتصادی و اجتماعی جوانان در اروپا از جمله مشکلات مسکن، تبعیض‌گرایی و بیکاری باید رفع شوند تا داعش از آنها به عنوان امتیاز استفاده نکند.

وجود تبعیض مذهبی و نژادی در اروپا از جمله افزایش اسلام هراسی همچنین برخورد با رنگین پوستان علیرغم شعارهای برابری و تساوی، انگیزه دیگری است که باعث پیوستن بسیاری ازجوانان به ویژه جوانانی ‌که از کشورهای مختلف عربی و آفریقایی به اروپا مهاجرت کرده‌اند، شده است، آنها در واکنش به تبعیض‌ها و نابرابری‌ها، اکنون به این گروه ها می‌پیوندند.

«دنیل بنجامین» Daniel Benjamin، مدیر مرکز «جان سولان» در دانشگاه دارتموث می گوید:

 "آنها با فقر به اروپا آمده اند و در مقیاس بزرگی فقیر نگه داشته می شوند، به آموزش عالی دسترسی ندارند و در مقایسه با دیگر شهروندان، نرخ بیکاری در میان آنها بسیار بالا است.

بیشتر آنها در محله های فقیرنشین و نامناسب در حاشیه شهرها زندگی می کنند."

کشورهای غربی اکنون با بالا بردن ضریب امنیتی، اتخاذ سیاست های سخت ضد مهاجرتی و تدابیر اقتصادی در تلاشند تا امنیت را در اروپا برقرار نمایند اما به نظر می رسد،  تا زمانی که  دخالت ها و جنگ افروزی غرب در دیگر مناطق جهان از جمله خاورمیانه و آفریقا  متوقف نشود و تبعیض ها و نابرابری های اجتماعی و اقتصادی در قاره اروپا ادامه داشته باشد، ناامنی ها نیز در کشورهای این قاره وجود دارد.

133/111 

آتوسا دینیاریان

بیشتر بخوانید:

پاداش داعش برای خانواده عامل تروریستی استادیوم فرانسه

تهدیدات جدید داعش برای حمله به فرانسه و اروپا

انتشار ویدئوی تهدید آمیز داعش علیه فرانسه