سفیر و معاون نمایندگی جمهوری اسلامی ایران در سازمان ملل متحد، قطعنامه پیشنهادی کانادا را که در مجمع عمومی به تصویب رسیده است، قطعنامه ای یکجانبه و بدون توجه به واقعیت های موجود در سوریه و علل اصلی بروز بحران پنج ساله در این کشور توصیف کرد.

به گزارش ایرنا، غلامحسین دهقانی سفیر و معاون نمایندگی ایران در سازمان ملل در این نشست، با تاکید بر اینکه شرایط جاری سوریه در چند سال اخیر مایه نگرانی کشور های جهان و بروز بحران های انساندوستانه در این کشور شده گفت، بحران سوریه، معلول عواملی است که قطعنامه سازمان ملل به آن ها نپرداخته و در مورد آن ها سکوت کرده است.

دهقانی با اشاره به تروریسم و افراط گرایی خشونت آمیز به عنوان ریشه این فجایع، پرداختن جامعه بین المللی به این پدیده را خواستار شد و افزود، حضور آزادانه افراد مسلح و تروریست ها در سوریه که اغلب به واسطه کنترل نکردن مرزها و با حمایت برخی کشورها به این کشور آمده اند، باعث وضع دشوار و فاجعه انسانی فعلی شده است.

وی، تسلط داعش و جبهه النصره و فتح الشام بر مناطق پرجمعیت سوریه را عامل اصلی وخامت اوضاع جاری در این کشور و فعالیت این گروه ها را منشاء رنج و مشقت غیر نظامیان وبروز چالش های سنگین در مقابل عملیات بشردوستانه دانست.

معاون نمایندگی ایران در سازمان ملل، با اشاره به استفاده گروه های تروریستی در سوریه از مردم به عنوان سپر انسانی، این گونه اقدامات گروه های تروریستی را بزرگترین معضلی ذکر کرد که سوریه با آن روبرو است.

دهقانی خطاب به بانیان و حامیان قطعنامه، به ویژه دولت انگلیس که در اظهارات خود مصرانه و به طور مکرر نام ایران را ذکر می کرد، پرسید، اگر بخشی از سرزمین شما از سوی این قبیل گروه های تروریستی اشغال شده بود، چه اقدامی می کردید؟ آیا دست به مقابله نظامی نمی زدید؟

دهقانی خاتمه دادن به فعالیت تروریست ها و همزمان با آن حل سیاسی موضوع از طریق فرآیندی جامع، صرفاً سوری- سوری، با هدایت سوری ها و بر اساس گفت وگوی بدون پیش شرط میان آنها را دو اقدام اصلی و ضروری برای حل بحران سوریه خواند و علت مخالفت ایران با قطعنامه مزبور را سکوت و بی توجهی این قطعنامه در مورد هر دو اقدام ضروری فوق، ذکر کرد.

قطعنامه پیشنهادی کانادا درباره سوریه جمعه شب با صد و بیست و دو رای مثبت اعضای مجمع عمومی سازمان ملل متحد به تصویب رسید.

سیزده کشور به این طرح رای منفی و سی و شش کشور نیز به آن رای ممتنع دادند.

کشورهای ایران، روسیه و چین ازجمله کشور هایی بودند که با این قطعنامه مخالفت کردند.