اختلافات مرزی قرقیزستان و تاجیکستان طی سالیان طولانی باعث درگیریهای مسلحانه بین ساکنان مرزی دو طرف شده است.
دور جدید درگیری مرزی میان نیروهای نظامی تاجیکستان و قرقیزستان روز چهارشنبه 23 شهریور آغاز شد. روز جمعه 25 شهریور، «امامعلی رحمان» و «سدیر جباروف» روسای جمهور دو کشور با آتش بس و حل مناقشه از طریق دیپلماسی موافقت کردند.
با این حال، درگیری ها در همان روز از سر گرفته شد و تا روز شنبه در برخی مناطق مرزی ادامه یافت.
به گزارش خبرگزاری ایران پرس، «سیدجعفر عثمون زاده»، رهبر حزب دموکرات و عضو مجلس نمایندگان تاجیکستان تلفات درگیریهای مرزی این کشور با قرقیزستان را 60 نفر اعلام کرد و خواستار اعلام عزای عمومی در تاجیکستان شد.
نماینده مجلس تاجیکستان در صفحه فیس بوک خود نوشت: حملات نیروهای قرقیزستان در شش منطقه در 300 کیلومتری مرز تاجیکستان بوده و صدها نفر نیز زخمی شده اند.
وزارت امور خارجه تاجیکستان نیز امروز دوشنبه با صدور بیانیه ای حملات ارتش قرقیزستان به شهرک ها، مدارس و تأسیسات زیربنایی در مرزهای این کشور را تجاوزکارانه خواند.
قرقیزستان: شمار کشته شدگان این کشور در مرز تاجیکستان به 59 نفر رسید
وزارت بهداشت قرقیزستان نیز اعلام کرد: بر اساس اطلاعات عملیاتی، با یافتن اجساد 13 نفر شمار کل کشته شدگان در منطقه باتکن به 59 نفر افزایش یافته است و در میان کشته شدگان افراد غیرنظامی از جمله زنان و کودکان نیز دیده می شود.
سازمان ملل: آماده حل اختلافات مرزی تاجیکستان و قرقیزستان هستیم
«استفان دوجاریک» سخنگوی دبیرکل سازمان ملل متحد در واکنش به درگیری مرگبار این دو کشور آسیای مرکزی، گفت: سازمان ملل آماده است در صورت درخواست طرفین، به مقامات قرقیزستان و تاجیکستان برای حل و فصل اختلافات مرزی کمک کند.
وی افزود: دبیرکل سازمان ملل تشدید خشونت ها در مرز قرقیزستان و تاجیکستان را با نگرانی زیادی دنبال می کند.
تاجیکستان و قرقیزستان حدود 984 کیلومتر مرز مشترک دارند و از زمان فروپاشی اتحاد جماهیر شوروی، تا ماه مه 2021، این دو کشور تنها بر سر مرزبندی حدود 600 کیلومتر به توافق رسیده و مرزبندی و توافق بر سر حدود 400 کیلومتر دیگر همچنان در دست بررسی است.
117
بیشتر بخوانید:
پوتین: تاجیکستان و قرقیزستان از تشدید تنشها اجتناب کنند
ایران خواستار آتشبس پایدار میان تاجیکستان و قرقیزستان شد