پس از چند دوره رای گیری از نمایندگان حزب حاکم محافظه کار در مجلس عوام انگلیس درباره هشت نامزد جانشینی بوریس جانسون، اکنون دو نامزد نهایی مشخص شدند.

به گزارش خبرگزاری ایران پرس؛ در روزی که بوریس جانسون نخست وزیر انگلیس در آخرین نشست دولت و مجلس در زمان زمامداریش با ادامه انتقاد‌ها و حملات نمایندگان احزاب دیگر از یک سو و کف زدن‌های هم حزبی هایش از مجلس عوام بدرقه شد، سرنوشت ساز‌ترین روز برای رقبایش هم رقم خورد.

پس از چند دوره رای گیری از نمایندگان حزب حاکم محافظه کار در مجلس عوام انگلیس درباره هشت نامزد جانشینی بوریس جانسون، اکنون دو نامزد نهایی برای بدست گرفتن رهبری این حزب و به تبع آن، نخست وزیری انگلیس مشخص شدند.

گراهام برادی، رئیس کمیته ۱۹۲۲ درباره نتیجه رای گیری چهارمین دور رای گیری اعلام کرد ریشی سوناک ۱۳۷ رای و لیز تراس ۱۱۳ رای کسب کردند. پنی موردانت نیز با ۱۰۵ رای به علت اینکه از دو نامزد دیگر رای کمتری اورد از دور رقابت کنار گذاشته شد.

ریشی سوناک هندی تبار که در چهار دوره رای گیری برای جانشینی جانسون پیشتاز بود، در شهر ساوثهمپتون انگلیس زاده شد. والدینش از شرق آفریقا به انگلیس مهاجرت کرده بودند. ریشی سوناک در دانشگاه آکسفورد انگلیس در رشته فلسفه، سیاست و اقتصاد درس خواند و مدرک کارشناسی ارشد خود را از دانشگاه استنفورد آمریکا گرفت.

وی در دانشگاه آمریکایی با همسر آینده اش آشنا شد که دختر یکی از میلیاردر‌های هندی است. سوناک و همسرش، دویست و بیست و دومین زوج ثروتمند انگلیس به شمار می‌روند که در سال جاری میلادی، ثروتشان به ۷۳۰ میلیون پوند بالغ شد. او از سال ۲۰۱۵ به عنوان نماینده حزب محافظه کار وارد مجلس عوام انگلیس شد. سوناک به عنوان معاون وزیر دولت‌های محلی و سپس به عنوان وزیر خزانه داری دولت جانسون کار کرد.

ریشی سوناک، اولویت کاری خود را در صورت نخست وزیری انگلیس اینگونه بیان کرد: چالش شماره یک ما، تورم است و مهار تورم اولویت من است، صورتحساب‌ها هر هفته و هر ماه افزایش پیدا کرده، تورم دشمنی است که همه را فقیر می‌سازد و پس انداز‌ها را نابود می‌کند. نباید بگذاریم وضع از این بدتر شود.

پس از سوناک که با ۱۳۷ رای از ۳۵۸ نماینده حزب محافظه کار در مجلس عوام انگلیس توانست بیشترین آرا را کسب کند، لیز تراس وزیر خارجه انگلیس با ۱۱۳ رای دومین بخت جانشینی جانسون است.

تراس که همراه‌ترین عضو کابینه با سیاست‌های بوریس جانسون توصیف می‌شود در برخی موارد از جمله امور نظامی و مخالفت با اتحادیه اروپا مواضع شدید تری نسبت به جانسون داشته است.

لیز تراس در دانشگاه اکسفورد و تا مقطع کارشناسی ارشد در رشته فلسفه، سیاست و اقتصاد درس خوانده و از سال ۲۰۱۰ نیز به عنوان نماینده حزب محافظه کار از حوزه جنوب غرب نورفولک وارد مجلس عوام شده است. او در چند وزارتخانه به عنوان معاون وزیر فعالیت کرد و پیش از رسیدن به مقام تصدی وزارت خارجه انگلیس، وزیر توسعه بین الملل این کشور بود.

حذف پنی موردنت را می‌شود نشانه اقدام فوری جناح راست حزب حاکم محافظه کار برای رقابت با سوناک، وزیر خزانه داری مستعفی دولت جانسون دانست که می‌گویند او از پشت به جانسون خنجر زده است.

با این که هواداران نامزد‌های رهبری حزب محافظه کار به شدت مشغول فعالیتند، بحران‌های متعدد سیاسی، اقتصادی و اجتماعی، رغبتی برای عموم مردم باقی نگذاشته است تا این رقابت را دنبال کنند.

یک شهروند انگلیسی در این باره می‌گوید: من اساسا خیلی به امور سیاسی علاقه‌مند نیستم، چون دروغ‌های زیادی از سیاستمداران شنیدیم. اما به نظرم اولویت اصلی نخست وزیر بعدی باید رفع بحران هزینه‌های زندگی باشد که فشار زیادی به مردم وارد کرده است. البته مشکلات کشور آنقدر زیاد و عمیق است که فکر نمی‌کنم نخست وزیر بعدی در کوتاه مدت بتواند کاری کند.

رسیدن سوناک به مرحله پایانی رقابت‌های درون حزبی برای جانشینی جانسون بر خلاف میل جانسون، از شکاف عمیق در حزب حاکم محافظه کار حکایت دارد. اکنون این حدود دویست هزار عضو حزب حاکم محافظه کارند که باید تا پیش از نیمه شهریور امسال از میان دو نامزد این حزب، یک نفر را به عنوان رهبر حزب محافظه کار و به تبع آن، نخست وزیر بعدی ۶۷ میلیون انگلیسی تعیین کنند.

112

بیشتر بخوانید:

فهرست نامزدهای مسند نخست وزیری انگلیس به ۴ نفر رسید