به گزارش خبرگزاری ایران پرس، «دیوید آراخامیا» مذاکرهکننده اوکراینی اعلام کرد: مذاکرات میان مسکو و کییف برای پایان درگیریها از روز دوشنبه (امروز) از سر گرفته میشود.
وی گفته است که کییف آماده گفت وگو با روسیه درباره صرف نظرکردن از پیوستن به سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) است.
دور اول مذاکرات روسیه و اوکراین دوشنبه هفته گذشته در نزدیکی رودخانهای به نام پریپیات در استان گومل بلاروس برگزار شد و پنجشنبه گذشته نیز مذاکرات دردور دوم ادامه یافت.
سرپرستی هیات روسیه را ولادیمیر مدینسکی دستیار رئیس جمهوری روسیه برعهده دارد و معاونان وزرای خارجه و دفاع روسیه، رئیس کمیسیون امور بینالملل دومای روسیه و نیز سفیر روسیه در بلاروس اعضای دیگر هیات مسکو را تشکیل میدهند.
از طرف اوکراین نیز الکسی رزنیکوف وزیر دفاع (سرپرست هیات)، رئیس فراکسیون خادم ملت، معاون وزیر خارجه و مشاور رئیس دفتر رئیس جمهور این کشور در مذاکرات حضور دارند.
دولت اوکراین از سال 2014 تاکنون تلاش مستمری برای نزدیکی با اروپا و آمریکا و همچنین عضویت در نهادهای غربی به ویژه ناتو و اتحادیه اروپا در پیش گرفته است موضوعی که قطعا خوشایند روسیه نیست و مسکو بارها اعلام کرده که اجازه نخواهد داد کشورش از خاک اوکراین تهدید شود.
درگیری در اطراف کییف شدت گرفت
در حالی که خبرهای دور جدید مذاکرات روسیه واوکراین منتشر می شود؛ خبرگزاری یورونیوز بامداد دوشنبه از نبرد شدید میان نیروهای روسی و اوکراینی در مسیرهای منتهی به کییف و شهرهای حومه پایتخت خبر داد.
شبکه خبری الجزیره نیز اعلام کرد که روس ها کنترل شهر ایرپین نزدیک کییف را در دست گرفته اند.
رویترز به نقل از منابع خبری خود در پنتاگون اعلام کرد، نیروهای پیشتاز ارتش روسیه همچنان در خارج از مرکز کییف، خارکیف و چرنیهوف قرار دارند و در حال تلاش برای تکمیل محاصره این مناطق هستند.
ارتش اوکراین نیز اعلام کرد نیروهای روسیه از شرق کییف در حال پیشروی هستند.
«ولودیمیر زلنسکی» رئیسجمهوری اوکراین هم روز یک شنبه گفته بود که نیروهای روسیه در حال آماده شدن برای حمله به شهر جنوبی اودسا هستند.
تداوم ورود پناهجویان اوکراینی به لهستان
لهستان اعلام کرد، از یک و نیم میلیون پناهجوی اوکراینی، بیش از یک میلیون نفر آنها وارد این کشور شدهاند.
سازمانهای کمکرسان لهستانی که در مرز برای کمک به پناهجویان فعالیت می کنند اعلام کرده اند که منابع آنها بسیار اندک بوده و تقریبا به صفر رسیده است.
رسانه های غربی به نقل از آژانس آوارگان سازمان ملل متحد گزارش کرده اند؛ پناهجویان ناشی از جنگ اوکراین، بیشترین آمار پناهجویان اروپایی از زمان جنگ جهانی دوم تاکنون را به خود اختصاص داده اند.
اکثر اوکراینیهایی که کشورشان را ترک میکنند به سمت لهستان، مولداوی، اسلواکی، رومانی و مجارستان میروند؛ کشورهایی که مرزهای خود را به روی تمامی پناهجویان باز کردهاند.
هرچند در این میان گزارش های بسیاری از تبعیض و آزار و اذیت رنگینپوستان هم منتشر شده است.
کمیساریای عالی پناهندگان سازمان ملل متحد (UNHCR) با ارائه گزارشی مبنی بر فرار پناهجویان از اوکراین هشدار داده که بحران انسانی در این کشور تازه شروع شده است.
این نهاد، تخمین زده که بیش از چهار میلیون نفر پناهنده به کشورهای همسایه می گریزند و این در حالی است که در داخل اوکراین میلیون ها نفر دیگر به دلیل جنگ آواره خواهند شد.