ایران پرس- تشدید درگیری‌ها در طرابلس، پایتخت لیبی حدود 170 کشته و زخمی داشته است.

این آمار تنها توسط یکی از بیمارستان‌های طرابلس اعلام شده و ده‌ها کشته و زخمی نیز به دیگر مراکز درمانی منتقل شده‌اند اما آمار آنها اعلام نشده است.

درگیری‌ها درطرابلس از روز یکشنبه گذشته آغاز شده است.

چرا باردیگر لیبی شاهد درگیری‌های خونین است؟

بدون شک، پاسخ این سوال در شرایط نابسامان امنیتی و سیاسی لیبی وجود دارد. نخست اینکه؛ لیبی کنونی فاقد ارتش ملی است. بنابراین، امنیت در لیبی «متولی ملی» ندارد.

دوم اینکه؛ لیبی از نبود دولت ملی رنج می‌برد. اگرچه رسماً دو دولت در مرکز و شرق لیبی مستقر هستند، اما عملاً دولت‌های کوچکتر دیگری نیز در این کشور حضور دارند که به صورت «خودسر» فعالیت می‌کنند و به‌خصوص در موضوع امنیت، تابع هیچ یک از دو دولت مستقر در لیبی نیستند.

سوم اینکه؛ امنیت در لیبی از پایان 2011 تاکنون به شدت «محلی» شده است. در نبود ارتش ملی، گروه‌های محلی وظیفه امنیت را در مناطق مختلف شهرهای لیبی برعهده گرفتند.

چهارم اینکه؛ علاوه بر شکل‌گیری گروه‌های متعدد محلی و شبه‌نظامی در مناطق مختلف لیبی، برخی از این گروه‌ها تابع وزارت کشور و برخی دیگر تابع وزارت دفاع لیبی هستند.

درگیری اخیر در طرابلس نیز بین گروه‌های محلی در طرابلس، پایتخت رخ داده و درعین حال، این گروه‌ها وابسته به وزارت کشور و وزارت دفاع دولت وفاق ملی هستند.

 

به عبارت دیگر، این اتفاق گویای این است علاوه بر اینکه لیبی فاقد دولت ملی مقتدراست، حتی در درون دولت وفاق ملی لیبی نیز انسجام و یکپارچگی وجود ندارد و دولت وفاق ملی از اختلاف‌های درونی به‌خصوص میان وزرات خانه‌های کشور و دفاع رنج می‌برد.

پیامدهای درگیری‌های اخیر در لیبی چیست؟

به طور کلی می‌توان دو پیامد مشخص و ملموس را درباره این درگیری‌ها در لیبی بیان کرد.

نخست اینکه؛ این درگیری‌ها می‌تواند انتخابات پارلمانی و ریاست جمهوری این کشور را که قرار است در دسامبر آینده برگزار شود، تحت تاثیر قراردهد. این در حالی است که تلاش زیادی به خصوص از طرف سازمان ملل متحد انجام شد تا گروه‌های لیبیایی درباره برگزاری انتخابات به توافق برسند و اکنون با این درگیری‌ها، برگزاری این انتخابات با تردید مواجه می‌شود.

دوم اینکه؛ درگیری‌های جدید پیامدهای انسانی خواهد داشت. در همین راستا، سازمان صلیب سرخ جهانی درخصوص اوضاع انسانی در طرابلس هشدار داد و «کارل ماتلی»، رئیس صلیب سرخ در لیبی گفت اوضاع وخیم طرابلس سبب نگرانی شده است و بیمارستان‌ها نیز با مشکلاتی در پذیرش زخمی‌ها مواجه شده‌اند.

رسانه‌های لیبیایی نیز اعلام کردند که مراکز امدادرسانی و درمانی از این درگیری‌ها مصون نیستند و برخی از این مراکز به شدت آسیب دیده‌اند. آسیب دیدگی مراکز درمانی نیز می‌تواند سبب افزایش تلفات انسانی این درگیری‌ها شود. 139/120

نویسنده: سید رضی عمادی

بیشتر بخوانید:

تداوم درگیری‌ها در لیبی؛ 41 نفر کشته شدند

لیبی؛ درگیری‌های خشونت‌بار و افزایش آمار تلفات

تداوم خشونت داخلی و مداخله خارجی در لیبی

حمایت تسلیحاتی امارات از تروریست‌های لیبی