«لوئیجی دی مایو»، رهبر جنبش پنج ستاره ایتالیا

ایران پرس- با به نتیجه رسیدن رایزنی ها برای تشکیل دولت ائتلافی در ایتالیا با برنامه های ساختارشکنانه، نگرانی ها از سیاست های این دولت در داخل این کشور و سطح اتحادیه اروپا نیز زیاد شده است.

«سرجیو ماتارلا» رئیس جمهور ایتالیا پس از دیدار با «لوئیجی دی مایو»، رهبر جنبش پنج ستاره و «ماتئو سالوینی»، رهبر حزب لیگ با تشکیل دولت ائتلافی با ترکیبی از این دو حزب موافقت کرد. 

گزینه مورد پسند رئیس جمهور سوسیال دموکرات ایتالیا یک «دولت بی طرف» یا انتخابات مجدد به جای دو حزب ضد سیستم با شعارهای ساختارشکنانه بود، اما دو حزب بزرگ پارلمان اعلام کردند که با پیشنهادهای ماتارلا مخالف هستند. 

در انتخابات پارلمانی چهارم مارس جنبش پنج ستاره ۶۸/ ۳۲ درصد آرا را کسب کرد و حزب لیگ از شمال ایتالیا ۳۴/ ۱۷ آرا را به دست آورد.

پس از گذشت بیش از دوماه رایزنی های بی نتیجه در شرایطی که همه منتظر اعلام شکست مذاکرات و تشکیل دولتی تکنوکرات و یا اعلام برگزاری انتخابات زودهنگام از سوی ماتارلا رئیس جمهور بودند، رهبران دو حزب جنبش پنج ستاره و حزب لیگ اعلام کردند که برای تشکیل دولت ائتلافی به توافق های کلی دست یافته اند.

مذاکرات فشرده میان «دی مایو» و «سالوینی» درباره سیاست های دولت آینده و انتخاب نخست وزیری خارج از دو حزب در روز دوشنبه 21 مه به نتیجه رسید. 

«سرجیو ماتارلا» رئیس جمهور ایتالیا

احزاب ضدساختار لیگ و جنبش پنج ستاره در پیش نویس برنامه ۴۰ صفحه ای ائتلاف به دنبال اجرای اجباری سهمیه بندی پناهجویان در میان کشورهای عضو اتحادیه اروپا، برقراری رابطه با روسیه و بازنگری در معاهدات اتحادیه اروپا هستند. 

«لوئیجی دی‌مایو»، رهبر جنبش پنج ستاره و «ماتئو سالوینی»، رهبر حزب لیگ خواستار پایان یافتن ریاضت اقتصادی، کاهش مالیات افزایش یافته و اخراج گسترده مهاجران به همراه درآمد اولیه تضمین شده برای فقرا شده‌اند. 

حزب راست افراطی لیگ شمالی وعده نرخ مالیات ثابت 15 درصد را داده است که درآمدها را کاهش خواهد داد. جنبش پنج ستاره نیز قول درآمد ثابت 780 یورو (920 دلار) در ماه را طرح کرده است که به بودجه بالایی نیاز دارد.

ایتالیا یکی از بالاترین بدهی ها را بعد از یونان در سطح اتحادیه اروپا دارد. سیاست حزب چپ میانه  دموکراتیک در چهار سال گذشته، اجرای ریاضت اقتصادی با هدف کاهش کسری بودجه و پائین آوردن سطح بدهی ها بود؛ سیاستی که خواست و مورد حمایت کمیسیون اروپا برای رسیدن به معیارهای پیمان رشد و ثبات اتحادیه اروپا است. حال دولتی قرار است در ایتالیا بر سر کار بیاید که با سیاست های پولی و مالی اتحادیه اروپا برای کنترل بحران مالی و اقتصادی از اساس مخالف است.

انتخابات ایتالیا

فرانسه و آلمان تلاش می کنند برای جلوگیری از تکرار بحران مالی سال 2008 و رفتن چند عضو اتحادیه اروپا تا مرز ورشکستگی سیاست های پولی و مالی متمرکزی را در سطح اتحادیه اروپا به اجرا بگذارند.

یکی از راهکارها برای تمرکز بر سیاست های پولی و مالی کنترل و نظارت بر بودجه کشورهای عضو حوزه یورو و تشکیل وزارت دارایی در سطح اتحادیه اروپا است.

به قدرت رسیدن احزاب عوام گرا با برنامه های ساختارشکنانه به چالش کشیدن برنامه فرانسه و آلمان برای اصلاح سیاست های پولی و مالی اتحادیه اروپا است. 

وزیر اقتصاد فرانسه هشدار داده که در صورت روی کارآمدن دولت پوپولیستی در ایتالیا و ضربه خوردن به تعهداتی که این کشور در زمینه کسری بودجه داده است، ثبات مالی منطقه یورو متزلزل خواهد شد.

114/110

نویسنده: مرتضی مکی

بیشتر بخوانید:

نگاهی به فضای انتخاباتی ایتالیا در آستانه انتخابات پارلمانی/ تحلیل

ضرورت پرداختن به بدهی های کلان ایتالیا در انتخابات این کشور

شکست راست‌افراطی و پیروزی میانه‌روها در انتخابات محلی ایتالیا/ تحلیل

«لوئیجی دی مایو»، رهبر جنبش پنج ستاره ایتالیا
«سرجیو ماتارلا» رئیس جمهور ایتالیا
انتخابات ایتالیا