مایک پمپئو در جمع اعضای بنیاد محافظه کار هریتیج در واشنگتن تهدید کرد، آمریکا شدیدترین تحریمهای تاریخ را علیه ایران وضع خواهد کرد.
وی همچنین 12 شرط برای ایران تعیین کرد که از جمله برچیدن تاسیسات غنیسازی، بازدیدهای گسترده از کلیه تاسیسات ایران، خروج نیروهای نظامی ایران از سوریه و عراق و نهایتا قطع حمایت ایران از گروههای مقاومت همچون حزب الله لبنان و حماس.
این سخنان که دوهفته پس از اقدام قانون شکنانه دونالد ترامپ، رییس جمهوری آمریکا برای خروج از توافق هستهای با ایران ایراد شد، به اصطلاح «استراتژی جدید امریکا» درقبال ایران نامیده شده است با این حال، جز استفاده از برخی ادبیات به شدت توهینآمیز از زبان وزیر امور خارجه جدید آمریکا، دیگر موضوعات مطرح شده دراین سخنرانی، آرزوی مقامات آمریکایی از ابتدای پیروزی انقلاب اسلامی ایران در سال 1979 بوده است.
از روزهای نخست استقرار جمهوری اسلامی، ملت ایران از سوی آمریکا به حمایت از تروریسم، نقض حقوق بشر و تهدید همسایگان متهم شد.
همزمان، دولتمردان وقت آمریکا تحریمهای شدیدی را علیه ایران وضع کردند و در خصومت با ایرانیان تا مرحله حمایت از صدام در حمله به ایران و سرنگونی یک فروند هواپیمای مسافربری ایرانی پیش رفتند. مدتی بعد نیز جورج دبلیو بوش، رییس جمهوری وقت آمریکا با وجود همراهی ایران در رفع خطر رژیم تروریستی طالبان در افغانستان، ایران را در زمره محور شرارت قرار داد.
اکنون به نظر میرسد یک رییس جمهوری جمهوریخواه دیگر قصد دارد راه شکست خورده سلف خود در 15 سال پیش را درقبال ایران دنبال کند. درحالی که به اذعان تقریبا تمامی کشورهای جهان و نهادهای بینالمللی از جمله اتحادیه اروپا و آژانس بین المللی انرژی اتمی، ایران به کلیه تعهدات خود در قبال توافق هستهای برجام عمل کرده و این امریکا است که بر خلاف تعهدات بین المللی و قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل از عمل به برجام سر باز زده است.
این اقدامات نیز به بهانه کمک به صلح و آنچه مقابله با رفتارهای بی ثبات کننده ایران در منطقه غرب آسیا خوانده میشود، انجام میگیرد.
درحالی که مسیر در پیش گرفته شده ازسوی جریان ضد چندجانبهگرایی حاکم بر آمریکا که دونالد ترامپ آن را نمایندگی میکند، منطقه به شدت بحرانی غرب آسیا را در معرض جنگ جدیدی قرار خواهد داد.
تردیدی نیست که پیشنهادهای 12 گانه پمپئو نه برای کمک به صلح و آرامش منطقهای که بلکه با هدف تحریک به جنگ مطرح شده است. این در حالی است که جمهوری اسلامی ایران طی 40 سال گذشته انواع جنگ و تحریمها را پشت سرگذاشته و در برابر هیچ کدام از فشارهای وارده از جانب واشنگتن تن به سازش نداده است. این بار نیز آرزوهای ترامپ همچون شش رییس جمهوری قبلی امریکا طی 40 سال گذشته برآورده نخواهد شد.
حتی فردی همچون ریچارد هاس، رییس شورای روابط خارجی امریکا که به حزب جمهوریخواه نیز تعلق دارد می گوید: این راهبرد در نهایت هیچ دستاوردی در بر نخواهد داشت. 134/120
نویسنده: امیرعلی ابولفتح
بیشتر بخوانید:
ادعاهای پمپئو؛ ادامه جنگروانی آمریکا با ایران+ ویدئو
دنباله روی حقیرانه مقام اماراتی و بحرینی از گزافه گویی «پمپئو»
شورای روابط خارجی آمریکا: راهبرد جدید پمپئو هیچ دستاوردی نخواهد داشت