حضرت "آیت الله خامنه ای" همچنین با اشاره به ضرورت توسعه روابط اقتصادی ایران و قطر، در سطحی متناسب با روابط سیاسی تأکید کردند: البته برخی ها بخصوص آنهایی که از آن سر دنیا به این منطقه آمده اند، تمایل به گسترش همکاریهای کشورهای منطقه ندارند ولی این موضوع ربطی به آنها ندارد و کشورها و ملتهای منطقه، دیگر چنین تحکم ها و دخالت هایی را قبول نمی کنند.
"شیخ تمیم بن حمد آل ثانی" امیر قطر نیز با ابراز خرسندی فراوان از دیدار با رهبر معظم انقلاب اسلامی، شرایط منطقه را دشوار خواند و گفت: ما با صحبت های جنابعالی درخصوص لزوم افزایش همکاری های منطقه ای کاملاً موافقیم و معتقدیم باید گفت وگوهای جامع میان کشورهای منطقه برگزار شود.
امیر قطر پیش از دیدار با رهبر معظم انقلاب با "حسن روحانی" رییس جمهوری اسلامی ایران درباره روابط دوجانبه و آخرین تحولات منطقه گفت و گو کرد.
در گفت و گوهای امیر قطر و مقام های جمهوری اسلامی ایران بر موضوعات مهمی تاکید شد که با سرنوشت همه کشورهای منطقه مرتبط است. مهمترین موضوع در این گفت و گوها دیدگاه بسیار نزدیک دو کشور نسبت به امنیت در منطقه است.
ایران و قطر دو کشور همسایه و دارای منافع مشترک هستند. طبیعی است که هر دو کشور خواهان کاهش تنش ها در منطقه هستند. جمهوری اسلامی ایران با درایت و خویشتنداری تلاش کرده است مانع از تشدید تنش ها در منطقه شود؛ اما در دادن پاسخ محکم به متجاوزان و تروریست ها لحظه ای تردید نمی کند و با تکیه بر اقتدار و بازدارندگی نظامی درمقابل تهدید کنندگان امنیت ایستاده است.امنیت منطقه خلیج فارس نیز از این قاعده مستثنی نیست.
همانگونه که رهبرمعظم انقلاب خاطر نشان کردند: سیاست های غلط و نابخردانه برخی کشورها باعث ایجاد تنش ومشکل درمنطقه شده است. قطر نیز درسال های اخیر تجربه تلخی در این زمینه داشته و خصومت ورزی ها و محاصره و تحریم ها از سوی برخی کشورها را مشاهده کرده است.
جمهوری اسلامی ایران با احترام به نظرات و تلاش همسایگان از جمله قطر که مخالفت خود را با هرگونه تنش در منطقه اعلام کرده اند؛ علاقه مند به تداوم رایزنیها برای تقویت صلح و ثبات و توسعه منطقه است.
"محمد جواد ظریف" وزیرخارجه جمهوری اسلامی ایران درهمین زمینه درسخنرانی خود در اجلاس "مجمع دوحه" که دسامبر 2019، برگزارشد با بیان اینکه غرب آسیا درگیر "آشفتگی شدید" است، گفت: برخی همچنان تصور میکنند که حتی در جهان کنونی که همهچیز به هم مرتبط و متصل است، "یک طرف میتواند به هزینه دیگران، به منفعت برسد و میتواند با محروم کردن همسایگانش از امنیت، خود به امنیت دست یابد. این [روش] هرگز نتیجهبخش نبوده و هرگز نتیجهبخش نخواهد بود. امنیت، درست مثل تغییرات اقلیمی، مرز نمیشناسد و تقسیمناپذیر است.
"تجربه تاریخی این واقعیت را به همگان نشان داده که مداخله خارجیها، تنها موجب افزایش تنش و پیچیده تر کردن شرایط منطقه شده است. "دونالد ترامپ" رئیس جمهوری آمریکا اذعان کرده است که آمریکا بیش از ۷ تریلیون دلار صرف اقدامات نظامی در منطقه کرده؛ اما چه نتیجه ای حاصل شده است؟
حضور نظامی آمریکا در منطقه، نه امنیت بازیگران خارجی را افزایش داده و نه امنیت این منطقه را محقق کرده است. در حقیقت، حضورنظامی و مداخلات بحران ساز آمریکا تنها به بروز فاجعه انسانی و عقب ماندگی اقتصادی در منطقه منجر شده است. این واقعیت ها و نگاه به گذشته نشان می دهد که امنیت پایداردرمنطقه به یک تغییر بنیادین در چارچوب همکاری های منطقه ای نیاز دارد.
تاکید رهبر معظم انقلاب بر این نکته که شرایط کنونی منطقه بیش از پیش نیازمند تقویت ارتباطات کشورهای منطقه و تأثیر نپذیرفتن از القائات بیگانگان است؛ بیانگر دیدگاه منطقی و عمیق جمهوری اسلامی ایران نسبت به امنیت برای همه کشورهای منطقه است.
نویسنده: جمشید امین زاده
139/118
بیشتر بخونید:
رهبر معظم انقلاب: علت وضع نامناسب منطقه فسادانگیزی امریکا و رفقای آن است
تصاویر: دیدار امیر قطر با رهبر معظم انقلاب اسلامی
روحانی: رایزنی های ایران و قطر برای امنیت منطقه افزایش می یابد