به گزارش روز شنبه ایران پرس، «محمد العربی زیتوت» از بنیانگذاران «جنبش رشاد» در الجزایر در گفت وگوی اختصاصی با قدس پرس تاکید کرد؛ تصمیم عربستان، امارات، بحرین و به تبع آنها مصر برای محاصره قطر، نقطه عطف بزرگ سیاسی در روابط کشورهای خلیج فارس با یکدیگر و مسیر تحولات عربی است که از اواخر سال 2010 در تونس آغاز شده است.
زیتوت تصریح کرد، اقدامات شدید کشورهای محاصره کننده قطر علیه این کشور، در واقع جلوگیری از پیشروی انقلاب های مردمی است که به براندازی برخی حکومت های استبدادی در منطقه منجر شد.
به گفته این نویسنده الجزایری، «حسنی مبارک» رییس جمهوری مخلوع مصر، فریاد مردم این کشور را خاموش می کرد، اما پس از آن که مصری ها با انقلاب مردمی و تاریخی خود توانستند رژیم وی را سرنگون کنند، نظام های عربستان و امارات برای جلوگیری از پیشروی این موج رو به رشد مردمی و حرکت آن به سمت انتقال دموکراسی، وارد عمل شدند و در این چارچوب، به مقابله با قطر و برنامه های اطلاع رسانی آن که نزدیک به مردم است؛ اقدام کردند.
زیتوت با بی اهمیت دانستن شیوه اعمال فشار بر قطر برای متوقف کردن جریان آزادی خواهی که در منطقه عربی آغاز شده است، افزود، حتی اگر قطر از کره زمین حذف شود، ملت های عرب دیگر مانند گذشته نخواهند بود و به مسیر خود برای دستیابی به آزادی و عزت و سرنگونی رژیم های مستبد فاسد، ادامه خواهند داد.
وی افزود: آن چه که سران کشورهای محاصره کننده قطر نمی خواهند درک کنند، این است که تلاش بیهوده ای را برای بازگرداندن زمان به عقب، آغاز کرده اند و این اقدامی محال است زیرا ملت ها به دفاع از خود ادامه داده و در صورت لزوم، بهای آن را نیز خواهند پرداخت.
به گفته این نویسنده الجزایری، قطر با ایجاد یک تریبون اطلاع رسانی برای گفتمان میان رژیم های عربی با ملت هایشان، در واقع به این رژیم ها خدمت کرد اما نابود کردن این تریبون، سبب رویارویی مستقیم ملت ها با جلّادهایشان خواهد شد که نتیجه این رویارویی نیز قطعا خونبارتر خواهد بود.
محاصره قطر به دستور امریکاست
به گفته زیتوت، با وجود نزاع موجود در رسانه های خبری خلیج فارس و اظهارات برخی سیاستمداران، در حقیقت قطر، به دستور آمریکا محاصره شده است و این محاصره به دستور این کشور نیز پایان خواهد یافت.
پس از تصمیماتی که روز دهم ماه مبارک رمضان برای محاصره قطر اتخاذ شد؛ اوضاع در منطقه خلیج فارس دیگر مانند گذشته نخواهد بود و می توان گفت شورای همکاری خلیج فارس گرچه ظاهر خود را حفظ کرده، اما دیگر به پایان راه رسیده است.
بحران محاصره قطر در واقع قطاری است که حرکت آن با بروز تغییر اساسی در عربستان یعنی عزل «محمد بن نایف» ولیعهد سابق و تعیین شاهزاده محمد بن سلمان، پسر شاه این کشور به عنوان ولیعهد، همراه شده است.
این تحولات بی سابقه نشان می دهد که خلیج فارس در آستانه وحشتی قرار گرفته است که مشابه آن را ازسوی رژیم های دیکتاتوری شاهد بودیم که در برخی کشورهای عربی سرنگون شدند.
اعمال سیاست های خصمانه عربستان، امارات، بحرین و مصر علیه قطر
عربستان، امارات، بحرین و مصر روز پنجم ژوئن 2017، با متهم کرن قطر به حمایت از تروریسم، تمامی روابط دیپلماتیک خود را با این کشور قطع و حریم هوایی و دریایی و گذرگاه های زمینی خود را با قطر، مسدود کردند.
کشورهای محاصره کننده قطر پس از حدود سه هفته فهرستی از شروط سیزده گانه خود را برای عادی سازی روابط خود با این کشور، به دوحه ارائه دادند که تعطیلی شبکه الجزیره، بستن پایگاه نظامی ترکیه در قطر، قطع روابط با گروه اخوان المسلمین و کاهش سطح روابط دیپلماسی با ایران از جمله این شروط است.
این کشورها برای اجرای این شروط 10 روز به قطر مهلت دادند و تهدید کردند اگر در مدت تعیین شده این شروط را اجرا نکند، محاصره این کشور را سخت تر خواهند کرد.116/110
بیشتر بخوانید:
نخست وزیر پیشین قطر: دشمني عربستان بخاطر پشيماني قطر از توطئه عليه ايران و يمن است
وزیر خارجه قطر: خواسته های عربستان غیرواقعی است
مصر دو راه پیشروی قطر گذاشت