با رسیدن روابط روسیه و امریکا به پایین ترین سطح خود در اواخر دوران ریاست جمهوری باراک اوباما،  اکنون رئیس جمهوری بعدی امریکا است که تعیین می کند که این روابط همچنان به روند منفی خود ادامه داده یا در مسیر جدیدی قرار گیرد.

اسپوتنیک: "هیلاری کلینتون" نامزد دموکرات و "دونالد ترامپ" نامزد جمهوری خواه انتخابات ریاست جمهوری امریکا دارای دو دیدگاه مخالف در قبال روسیه هستند؛ به طوری که می توان کلینتون را دشمن قابل پیش بینی و ترامپ را دوست پیش بینی نشده روسیه نامید.
در همین رابطه باید یادآور شد که کلینتون از ادامه تحریم های اعمال شده ضد روسیه به دلیل بحران اوکراین حمایت می کند و معتقد است که واشنگتن باید کمک های نظامی، آموزش و کمک های مالی بیشتری در اختیار اوکراین قرار دهد.
به رغم زیر سوال بردن ضرورت ادامه تحریم ها ضد روسیه که به فلج شدن اقتصاد این کشور منجر می شود از سوی برخی رهبران اروپایی، کلینتون همچنین از کشورهای عضو اتحادیه اروپا خواسته است تا به ادامه تحریم ها ضد روسیه پایبند باشند و از تحکیم روابط میان اوکراین و ناتو حمایت کنند.
این در حالی است که روسیه این همکاری را اقدامی تحریک آمیز تلقی می کند.
نامزد حزب دموکرات امریکا همچنین در پی گسترش سیستم های موشکی این کشور در شرق اروپا است و این در حالی است که مسکو بارها نگرانی خود را از تقویت حضور نظامی ناتو در مرزهای روسیه اعلام کرده است.
در خصوص موضوع سوریه نیز کلینتون بر ایجاد منطقه پرواز ممنوع در این کشور تاکید دارد و این در حالی است که حتی اوباما نیز از چنین اقدامی پرهیز داشت، چرا که چنین اقدامی ممکن است به مقابله مستقیم نظامی با روسیه در سوریه منجر شود.
هیلاری کلینتون اقدامات ایران و روسیه را به "حمایت آشکار" از بشار اسد رئیس جمهوری سوریه متهم کرده و متعهد شده است تا به تلاش برای تسلط امریکا در خاورمیانه ادامه دهد.
علاوه بر این، کلینتون روسیه را به حملات سایبری و همکاری با ویکی لیکس در خصوص انتشار ایمیل های "جان پودستا" ریس ستاد انتخاباتی خود با هدف نفوذ در انتخابات ریاست جمهوری امریکا متهم کرده است.
از سوی دیگر، مسئولان ارشد دولت روسیه این اتهام ها را رد کرده اند.
"ولادیمیر پوتین" رئیس جمهوری روسیه اواخر اکتبر در سخنانی گفت که این کشور موضع خاصی در انتخابات ریاست جمهوری امریکا نداشته و از نامزد به خصوصی حمایت نمی کند و در مقابل با رئیس جمهوری جدید امریکا همکاری خواهد کرد.
به گفته "جان میرشیمر" John Mearsheimer، یکی از تحلیلگران سیاسی مشهور در امریکا و نویسنده کتاب "تئوری واقع گرایی تهاجمی"، آنچه روشن است این است که کلینتون در مقایسه با اوباما از موضع سخت گیرانه تری در مقابل روسیه برخوردار است.
برخی تحلیلگران از جمله "ریچارد ساوکا" Richard Sakwa، استاد دانشگاه کنت در رشته سیاست اروپا و روسیه، خصومت های کلینتون با رهبر روسیه را شخصی عنوان کرده و آن را برای روابط امریکا و روسیه خطرناک می دانند.
در مقابل، "نیکلای زلوبین" Nikolai Zlobin، تحلیلگر سیاسی، موسس و رئیس مرکز "گلوبال اینترست" در واشنگتن معتقد است که این کلینتون بود که در سال 2009، به عنوان وزیر امور خارجه وقت امریکا طرح "بازسازی" در روابط امریکا و روسیه را مطرح کرد.
به گفته زلوبین، حتی با وجود شکست این طرح باید گفت که کلینتون دستکم تلاش خود را برای بهبود روابط امریکا و روسیه انجام داد.
اما در مقابل "دونالد ترامپ" غیرقابل پیش بینی با تمجید از ریاست جمهوری "ولادیمیر پوتین"، تمایل خود را برای دیدار با وی اعلام کرده است.
ترامپ که در ماه جولای و در یک کنفرانس خبری سخن می گفت، در عین حال از پاسخ به این سوال که آیا کریمه را بخشی از قلمرو روسیه می داند و اینکه موافق لغو تحریم های روسیه است یا خیر امتناع کرد.
برخی تحلیلگران معتقدند که ترامپ در صورت پیروزی در انتخابات ریاست جمهوری امریکا دستکم تحریم های اعمال شده ضد روسیه را لغو خواهد کرد.
ترامپ حتی در خصوص ناتو که موضوع بسیاری از نگرانی های روسیه را تشکیل می دهد نیز اهمیت این سازمان را در فضای امنیتی کنونی زیر سوال برده است.
نامزد حزب جمهوری خواه در انتخابات ریاست جمهوری امریکامعتقد است تاریخ مصرف ناتو به پایان رسیده و این ائتلاف هزینه زیادی را بر گردن امریکا می گذارد.
در خصوص سوریه همچنین ترامپ معتقد است که این کشور، روسیه و ایران، تنها کشورهایی هستند که در منطقه به طور واقعی با تروریسم مقابله می کنند؛ به همین علت وی خواستار همکاری نزدیک با روسیه در مقابله با داعش است.
ترامپ همچنین معتقد است پوتین در سوریه بر اوباما پیشدستی کرده است. وی همچنین کلینتون را به دلیل بدگویی از پوتین مورد انتقاد قرار می دهد.
دونالد ترامپ در عین حال ادعای مطرح شده از سوی کلینتون مبنی بر داشتن هرگونه ارتباط با کرملین و مداخله مسکو در مبارزات انتخاباتی خود را رد کرده است.
این در حالی است که به گزارش برخی رسانه های محلی، اداره تحقیقات فدرال امریکا (اف بی آی) برخی مشاوران ترامپ را به داشتن ارتباط با مسئولان روسیه متهم کرده، اما هنوز مدرکی دال بر این ارتباط پیدا نکرده است.  
"نیکلای زلوبین" به هرحال معتقد است که به دلیل غیرقابل پیش بینی بودن ترامپ، در صورت پیروزی وی در انتخابات امریکا، سیاست خارجی این کشور بسیار متناقض خواهد بود.
بسیاری از تحلیلگران معتقدند که ترامپ به عنوان تاجری باسابقه اما سیاستمداری بی سابقه، قدرت مقاومت در برابر مخالفان روسیه و دیگر مراکز قدرت در امریکا را ندارد و این موضوع به مشکلی برای وی تبدیل خواهد شد.
"ریچارد ساوکا" معتقد است، کلینتون متمایل به نومحافظه کاران امریکا است که معتقدند، دموکراسی جهانی است و امریکا باید همه تلاش خود را برای گسترش دموکراسی در جهان به کار گیرد.
همچنین کلینتون درکی از نگرانی های استراتژیک روسیه نداشته و سیاست سخت گیرانه ای را در پیش خواهد گرفت اما در عین حال ممکن است پس از پیروزی در انتخابات سیاست معتدل تری را در پیش گیرد.
آنچه مشخص است این است که تا کنون هیچ یک از نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری امریکا به روسیه امید چندانی برای بهبود روابط با امریکا نداده اند. 
روابط امریکا و روسیه از مدت ها پیش تا کنون سیر نزولی را در پیش گرفته و تغییر این وضعیت کار ساده ای نبوده و تلاش بسیار هر دو طرف را می طلبد.
در عین حال تحلیلگران معتقدند که "دشمن قابل پیش بینی" بهتر از "دوست غیرقابل پیش بینی" است.