تهران-ایران پرس: در نشست خبری امروز سخنگوی دولت که با حضور رئیس سازمان انرژی اتمی و معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری برگزار شد اقدامات دولت سیزدهم در این دو حوزه تبیین شد.

به گزارش خبرگزاری ایران پرس، محمد اسلامی، رئیس سازمان انرژی اتمی در نشست خبری روز یکشنبه گفت: وجه تمایز سازمان انرژی اتمی با دیگر سازمانها این است که خود هم محقق و هم مصرف کننده است یعنی ایده را به محصول تبدیل می کند.

اسلامی با اشاره به تاثیر صنعت هسته ای در زندگی مردم،گفت: در محور انرژی به ۲۰ هزار مگاوات برق رسیده ایم این در حالی است که سهم برق هسته ای در دنیا به ۲۵ درصد رسیده است.

اسلامی با اشاره به هیاهوها در خصوص صنعت هسته ای کشور گفت: دلیل این جو سازی ها همین پیشرفت و تحول است. در سه ماه اول امسال سه سایت پرتو دهی افتتاح کردیم و این تعداد تا سه ماه آینده به هشت خواهد رسید.

رئیس سازمان انرژی اتمی تاکید کرد: امروز بیش از ۶۵ محصول رادیودارو داریم که بیش از یک ملیون بیمار از آن بهره مند می شوند. همچنین ۲۰ محصول رادیو دارو نیز در فاز تحقیقات بالینی هستند.

محمد اسلامی در ادامه این نشست و در پاسخ به سوال خبرنگار ایران پرس در خصوص افتتاح مرکز پرتو دهی شرق کشور گفت: ما از بخش خصوصی حمایت می کنیم و افتتاح های کم ریسک را به آنها می سپاریم.

اسلامی تاکید کرداین مجتمع ظرفیت ۵۰ هزار تن پرتودهی را دارد اما ظرفیت استان خراسان رضوی بیش از این هاست.

وی خاطر نشان کرد: پرتو دهی موجب میشود باقی مانده آفات از محصول خارج شده و عمر محصول بالارود. در وزارت جهاد کشاورزی این امر بر حبوبات انجام شد و عمر این محصولات بدون آفت به پنج سال رسید که این موضوع به معیشت خانوار و اقتصاد ملی کمک شایانی می کند.

 

صادرات شرکت های دانش بنیان به ۲ و نیم میلیارد دلار رسید

معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری گفت: دولت سیزدهم به دنبال سیاست توسعه روابط با همسایگان بود و در این مسیر همراه صادرات دانش بنیان ها در سال ۱۴۰۰، ۲۹۵ میلیون دلار بوده که به ۲/۵۱ میلیارد دلار طی ۳ سال رسیده است.

روح الله دهقانی در نشست خبری علمی و فناورانه روز یکشنبه، اظهار کرد: رییس جمهور نگاه جامعی به حوزه علم و فناوری و اقتصاد دانش بنیان داشتند و اولین اتفاق این بود که عنوان اقتصاد دانش بنیان در دولت سیزدهم به عنوان معاونت علمی اضافه شد.

دهقانی خاطرنشان کرد: نخستین تاثیر ایجاد و ارتقا ساختاری و نهادی بود و در دولت شهید رییسی صاحب بنیاد علم شدیم و سازمان تعاملات بین المللی بعد از ۷ سال ابلاغ شد. همچنین سازمان ملی هوش مصنوعی تصویب و شورای راهبری در سطح معاون رییس جمهور تشکیل شد.

وی افزود: در حال حاضر ۱۰ هزار شرکت دانش بنیان و ۲ هزار شرکت خلاق داریم که نسبت به دوره گذشته بیش از ۷۰ درصد رشد داشته است. همچنین امروز ۳۹۰ هزار نفر در شرکت ها مشغول به کار هستند در حالی که در سال ۱۴۰۰ میزان اشتغال در شرکت ۲۱۲ هزار نفر بوده است.

معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان رییس جمهور اعلام کرد که فروش شرکت های دانش بنیان نیز از ۲۲۴ همت در سال ۱۴۰۰ به ۶۱۰ همت در دولت سیزدهم افزایش یافته است.

116

بیشتر بخوانید:

تشریح اقدامات دولت سیزدهم در حوزه انرژی و محیط زیست در نشست خبری سخنگوی دولت

تشریح اقدامات دولت سیزدهم در حوزه سلامت و رفاه در نشست خبری سخنگوی دولت