تهران- ایران پرس: رئیس‌جمهور گفت: نخبگان باید به جامعه و حل مشکلات و مسائل مردم توجه داشته باشند و از جایگاه علمی خود برای خدمت و گره‌گشایی از جامعه استفاده کنند.

به گزارش خبرگزاری ایران پرس، سید ابراهیم رئیسی رئیس جمهور امروز یکشنبه در آیین تجلیل از مدال آوران المپیادهای علمی جهانی و جشن احیای باشگاه دانش پژوهان جوان با تهنیت ایام دهه مبارک فجر و تبریک به همه مدال آوران و مربیان و اساتید و خانواده آنان اظهار داشت: از همه کسانی که در احیای باشگاه دانش پژوهان نقش داشتند، تشکر می کنم.  امروز در واقع هم تجلیل از مقام مدال آوران المپیادهای جهانی است و هم به طور رسمی این باشگاه بهره برداری شد.

رئیس جمهور با بیان اینکه جوانان و نوجوانان کشور می‌توانند در عرصه‌های داخلی و خارجی افتخار آفرین شوند، گفت: امکان حضور در عرصه‌های مختلف علمی و کسب افتخار وجود دارد تا پرچم جمهوری اسلامی ایران برافراشته و سرود ملی جمهوری اسلامی ایران نواخته شود.

سید ابراهیم رئیسی با تاکید بر اینکه افتخارات جوانان این کشور باید همواره مورد تکریم و تجلیل قرار گیرد، یادآور شد: باید این افتخار هم حفظ و هم ارتقاء داده شود و صاحبان مقام علمی به این درجه و یا کسب مدال طلا و نقره اکتفا نکنند. بلکه باید حتما مسیر رشد و تعالی را برای خود و جامعه ادامه دهند تا کشور از موهبات این علم و دانش برخوردار شود.

وی با بیان اینکه باید جامعه از دانش جوانان برخوردار و بهره‌مند شود، عنوان کرد: نه اینکه به یک شغل و درآمدی در شرکت‌های دولتی و غیردولتی اکتفا کنید و از نقش آفرینی در جامعه غافل شوید. به عبارتی در این باره عملکرد ما بسیار مهم است.

رئیس جمهور توجه به حل مساله و کمک به جامعه و مردم را بسیار مهم دانست و تصریح کرد: ممکن است مدتی انسان دارای مشکلاتی شود و به دنبال حل مساله خود برود، اما باید افرادی موثر و تاثیرگذار در جامعه باشیم تا نظام مسائل کشور را حل کنیم.

رئیسی با اشاره به حرفه معلمی و استادی که در حوزه خود در جامعه تاثیرگذار است، گفت: شاگرد پروری و نخبه پروری در جامعه اهمیت بالایی دارد. به عبارتی عزیزانی که امروز موفق به کسب رتبه علمی و کسب مدال شدید، نباید در این جایگاه متوقف شوید. بلکه باید تلاش کنید که چگونه از این جایگاه علمی برای مردم سبب خدمت و گره گشایی ایجاد کنید.

رئیس جمهور ادامه داد: اگر مراکز علمی قبل از انقلاب با اکنون را مقایسه کنیم متوجه می شویم آن زمان چه تعداد دانشگاه و دانشجو داشتیم و اکنون چه تعداد است.

رئیس جمهور در بیان مقایسه وضعیت علمی ایران در قبل و بعد از انقلاب گفت: امروز بیش از ۱۰۰ هزار عضو هیات علمی و مراکز علمی و پژوهشی داریم. از نظر تعداد مقالات در سال ۵۶  ما ۵۰۰ مقاله داشتیم که امروز به ۷۸ هزار مقاله رسیده است، ما در قبل از انقلاب مجله بین المللی نداشتیم اما امروز بیش از ۳۰۰ مجله بین المللی داریم.   

وی اظهارداشت: شرایط امروز ما از ارتقا علم و رتبه علمی موجود در کشور حکایت دارد که این نشان دهنده آن است که انقلاب به علم، عالم، معرفت افزایی، علم آموزی و بکارگیری این علم و دانش توجه دارد.

رئیس جمهور به تاکیدات رهبر معظم انقلاب در توجه به دانش بنیان ها اشاره کرد و گفت: معنی تاکید رهبری به اینکه کارها باید دانش بنیان باشد، این است دانشی که در مدرسه و دانشگاه آموخته می شود، باید در عرصه اجرا پیاده شود و کارها علم پایه و فناور پایه شود.

رئیسی افزود: کاری ارزش دارد که علم پایه باشد و رهبر انقلاب همواره به رشد شرکتهای دانش بنیان تاکید دارند تا علم آثار خود را در عرصه زندگی انسان نمایان کند.

وی ادامه داد: توجه به علم، عالم و دانشمندان در این کشور به عنوان یک محور و موضوع قابل توجه است. ظرفیت هم بسیار بالاست .

112

بیشتر بخوانید:

تجلیل رئیس جمهور از مدال آوران المپیادهای علمی جهانی