"علی باقری" مذاکره کننده ارشد جمهوری اسلامی ایران و  "انریکه مورا"  Enrique Mora  معاون دبیرکل سرویس اقدام خارجی اتحادیه اروپا پنجشنبه شب برای دومین بار طی امروز در هتل کوبورگ شهر وین به گفت وگو نشستند.

هشتمین دور از گفت‌ وگوهای وین  با محوریت رفع تحریم های ظالمانه و غیرقانونی ضد ایران،  روز سه‌شنبه 8 فوریه  بعد از تنفسی 11 روزه برای مشورت مذاکره کنندگان با پایتخت‌هایشان با حضور هیأت‌های ایران و گروه 1+4 (آلمان، فرانسه، بریتانیا، روسیه و چین) در پایتخت اتریش از سر گرفته شد و از آن زمان تاکنون در سطوح و قالب‌های مختلف در حال برگزاری است.

دولت "جو بایدن"، رئیس‌ جمهور آمریکا مدعی است قصد دارد از طریق مذاکرات جاری در وین زمینه‌ های بازگشت کشورش به توافق هسته‌ای برجام را فراهم کند؛ با وجود این، واشنگتن تاکنون از انجام تعهداتی که پیش‌شرط بازگشت آمریکا به برجام است خودداری کرده و عملاً سیاست "فشار حداکثری" را علیه ایران ادامه داده است.

به گزارش خبرگزاری ایران پرس، دیدار دوجانبه "علی باقری" معاون سیاسی وزیر خارجه جمهوری اسلامی ایران  و "انریکه مورا" هماهنگ‌کننده اروپایی گفت‌وگوها هم اکنون در حال برگزاری است. 

پیش از ظهر امروز نیز دیدار مشابهی انجام شده بود. 

تماس‌ها و رایزنی‌های با سایر هیأت‌ها هم ادامه دارد.

 "حسین امیرعبداللهیان" وزیر خارجه جمهوری اسلامی ایران امروز پنجشنبه در گفت وگوی تلفنی با "جوزپ بورل" مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا با تاکید بر اینکه موضوعات اصلی و لغو موثر تحریم‌ها نباید تحت تاثیر زیاده‌خواهی آمریکا قرار گیرد، تصریح کرد، طرح برخی درخواست‌های جدید از سوی آمریکا هیچ ‌گونه توجیه منطقی ندارد.

"علی شمخانی" دبیر شورای عالی امنیت ملی جمهوری اسلامی ایران هم در توییتی با بیان اینکه آمریکا اراده‌ای برای توافق قوی و قابل دفاع برای طرفین ندارد خاطرنشان کرد، مذاکرات وین بدون اتخاذ تصمیم سیاسی توسط آمریکا هر ساعت پیچیده‌تر از قبل می شود.

مذاکرات در وین به دلیل ابتکارات تیم مذاکره کننده ایران، پیشرفت‌هایی را تجربه کرده است اما تعلل طرف های غربی به ویژه دولت "جو بایدن" برای جبران اقدامات غیرقانونی دولت پیشین آمریکا و تداوم کارزار فشار حداکثری، منجر به تردیدهایی در جدیت این کشور برای بازگشت به برجام و طولانی شدن روند گفت‌ وگوها شده است.

جمهوری اسلامی ایران به عنوان کشوری مسئولیت پذیر بارها اعلام کرده است با توجه به اینکه آمریکا طرفی بوده که توافق برجام را نقض کرده این واشنگتن است که باید با رفع تحریم‌ها به توافق بازگردد و لازم است اجرای تعهدات آمریکا مورد راستی‌آزمایی قرار گیرد.

120