سرگئی لاوروف و محمد جواد ظریف، وزیران امور خارجه روسیه و ایران در گفتگویی تلفنی بر ادامه تلاش ها برای حل و فصل بحران سوریه با هماهنگی استفان دی میستورا نماینده ویژه سازمان ملل در امور سوریه تاکید کردند.

این رایزنی ها در حالی ادامه دارد که پوتین رئیس جمهوری روسیه  نیز روز پنجشنبه اعلام کرد: همگرایی های تهران، مسکو و آنکارا عامل توافق های برقراری آتش بس در سوریه شده و سه کشور به صورت مشترک ضمانت اجرای آن را برعهده گرفته اند. 

آتش بس  از بامداد جمعه در  سوریه به اجرا در آمده است. داعش و فتح الشام ( جبهه‌ النصره) مشمول این  آتش‌بس نیستند.

محمد جواد ظریف وزیر خارجه ایران  در پیامی توییتری نوشت  توافق آتش بس در سوریه یک دستاورد بزرگ است که می توان با استفاده از این فرصت - ریشه های تروریسم را هدف قرار داد و مسیر حل بحران سوریه را هموار کرد.

نگاهی به سیر تحولات در منطقه نشان می دهد حمله فاجعه بار انگلیس و آمریکا به عراق و ماجراجویی های نظامی غرب در خاورمیانه ( غرب آسیا) تروریسم را پایان نداد، و برای این کشورها و منطقه به جای امنیت و نظام سازی دموکراتیک فجایع انسانی، القاعده و  داعش را به ارمغان آورد. با این حال برخی از کشورهای غربی و سران  برخی   کشورهای منطقه هنوزهم سعی دارند   نقش  خود در نا امن کردن منطقه را  پنهان سازند.

اما سوال این است که سرنوشت مردم در این کشورها چه خواهد شد؟ آیا همچنان باید دست روی دست گذاشت و در برابر حمایت های نابخردانه برخی کشورها از تروریست ها سکوت کرد و به آنها میدان داد تا هر آنچه می خواهند انجام دهند؟ زمانیکه داعش مردم را می سوزاند و جوانان را بی رحمانه سرمی برید   و تصاویر آن را در شبکه های مجازی منتشر می کرد، مدعیان حقوق بشرو حامیان تروریست ها  هیچ اقدامی نکردند.

اکنون اما  در سوریه مسیر این جریان ها عوض شده است.

تروریست ها از شهر  حلب که یکی از کانون های اصلی شان  محسوب می شد بیرون کشیده شدند و با آزادسازی این شهر فرصت تازه ای برای مذاکره و پایان دادن به جنگ در سوریه فراهم شده است.

آن چه امروز  اهمیت  دارد برقراری صلح، ثبات  و ریشه کن شدن تروریسم  در منطقه  است.

افراط گرایی و تروریسم  ابزاری برای مخدوش کردن وجهه اسلام است  زیرا تندروها و صاحبان تفکرات سیاه، هویت و ارزش های اسلام را  هدف قرار داده اند.

تروریست ها چه در غرب آسیا و یا  آفریقا با نام های  مختلف مثل داعش و القاعده و بوکوحرام و الشباب  و یا هر نام دیگری  که شناخته شوند، همگی یک جریان هستند. بنابراین  باید  با تفکرات  فاسد و ترویج دهندگان افراط گرایی و حامیان تروریست ها مقابله کرد. 

 وزیر امور خارجه ایران درمقاله ای درنشریه ایرانی “Iranian Review of Foreign Affairs”   باتاکید به لزوم  مقابله همگانی با زمینه های گسترش افراطی گری و تروریسم  نوشت:  جامعه جهانی به این باور مشترک رسیده است که باید با مؤثرترین شکل ممکن از این معضل رهایی یافت.

ظریف خاطر نشان کرد: ضروری است که از ماجراجویی های نظامی بد فرجام درغرب آسیا یک نتیجه گیری گسترده تر ارائه شود و آن این که، دوران هژمونی و سلطه طلبی به سرآمده است.