ایران پرس: مرحله عملیاتی رزمایش مشترک تخصصی پدافند هوایی مدافعان آسمان ولایت 1400، سه شنبه 20 مهر با حضور یگان‌های برگزیده نیروی پدافند هوایی ارتش ، نیروی هوافضای سپاه و نیروی هوایی ارتش جمهوری اسلامی ایران در منطقه کویر مرکزی آغاز شد .

امیر سرتیپ «قادر رحیم زاده» فرمانده قرارگاه مشترک پدافند هوایی خاتم‌الانبیاء (ص) هدف از برگزاری  رزمایش مشترک تخصصی پدافند هوایی مدافعان آسمان ولایت 1400 را ارتقای آمادگی رزمی یگان‌ها، ایجاد بازدارندگی، ارزیابی سامانه‌های بومی پدافند هوایی برای مقابله با تهدیدات متنوع، پرحجم و دفاع همه جانبه و ۳۶۰ درجه در فضای جنگ الکترونیک و سایبری، ارتقاء سطح دانش و مهارت کارکنان عملیاتی و فنی، برشمرد.

برگزاری رزمایش های تخصصی نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران از چند ویژگی مهم برخورداراست .

ویژگی نخست، بومی  بودن  تمامی تجهیزات و سیستم های رزمی و دفاعی است  که نشان دهنده متکی بودن نیروهای مسلح به ظرفیت های داخلی است.

جمهوری اسلامی ایران در این زمینه دو هدف را همزمان پیگیری کرده است.

هدف نخست؛ بومی سازی صنایع دفاعی در بخش های مورد نیاز بویژه در بخش توان دفاع موشکی است که از اهمیت راهبردی و استراتژیک در بحث بازدارنگی دفاعی برخوردار است.

هدف دوم؛ بحث کادر سازی و تربیت نیروهای متخصص و استفاده از مکانیزم های پیشرفته آموزشی وبرگزاری منظم رزمایش های تخصصی  به منظور  سرعت بخشیدن به حرکت در این جهت است.

تاکتیک‌های بکار گرفته شده در این رزمایش نیز متناسب با ساختار‌ها و تهدیدات روز دنیا طرح‌ریزی و اجرا خواهد شد.

ویژگی دیگر برگزاری این رزمایش ها؛ افزایش قدرت نظامی ایران متناسب با نیازهای متعارف دفاعی در همه سطوح دفاعی و بازدارندگی است.

ایران درعرصه هوافضا، قدرت موشکی، قدرت دریایی وعرصه زمینی، اکنون در تراز یک نیروی  راهبردی قرار دارد. بدیهی است ؛ جمهوری اسلامی ایران  به‌دنبال تهدید نیست  بلکه به دنبال حفظ امنیت کشور و جلوگیری از تهدید است.

حضرت آیت الله  خامنه ای رهبر معظم انقلاب  و فرمانده کل قوا؛ در تبیین  مولفه های اصلی اقتدار ملت ایران تاکید کرده اند که هدف از سیاست «قدرت بازدارنده نظام اسلامی» جلوگیری از تصور تعرض به ایران از جانب زورگویان بین المللی است.

ایشان  در بیاناتی در همین زمینه با یادآوری نمونه‌هایی از قدرت دفاعی امروز ایران مثل ساقط کردن پرنده متجاوز آمریکایی در آسمان ایران و یا در هم کوبیدن پایگاه عین‌الاسد، گفتند: "دشمن در مقابل این واقعیتها ناگزیراست قدرت و توانایی‌های دفاعی ایران را در محاسبات و تصمیمات خود در نظر بگیرد."

ویژگی سوم؛  در اجرای تمرین های نظامی ایران استفاده از فناوری‌های نوین  است. در این رزمایش نیز از تجهیزات پیشرفته الکترونیکی، مهمات هوشمند، موشک‌های کروز و هواپیما‌های باسرنشین و بدون سرنشین پنهانکارپیشرفته استفاده می شود.

فتح الله کلانتری ؛استاد دانشگاه  و تحلیلگر مسایل نظامی ، بازدارندگی را دارای سه رکن دانسته و معتقد است؛ نخستین رکن بازدارندگی قدرت سازی است. رکن دوم قدرت‌افزایی و سومین رکن آن نیز قدرت‌افکنی است.

جمهوری اسلامی ایران در عرصه هم افزایی قدرت بازداندگی  دستاوردهای قابل توجهی داشته است .بومی سازی  ساخت انواع موشک بالستیک با کاربردهای مختلف، وقرار گرفتن ایران در بین  5 کشور برتر سازنده پهباد در جهان و  دومین کشور سازنده پهباد رادرگریز از شاخص های پیشرفت ایران در این عرصه است.

با توجه  به شرایط حساسی که در غرب آسیا  وجود  دارد ؛داشتن آمادگی های دفاعی و قدرت تهاجمی برای دفع تهدید ها از محیط پیرامونی ایران نیز از اهمیت مضاعفی برخوردار است. در پاسخ به این نیاز استراتژیک در دکترین نظامی ایران اهدافی راهبردی شکل گرفته که باعث ارتقای قابلیت های دفاعی کشور شده است.

 این ظرفیت به مفهوم برخورداری از قدرت  بازدارندگی نظامی ،دفاعی و تهاجمی موثر، برای منصرف کردن دشمن از تهاجم نظامی است.اهمیت رزمایش امروز مشترک تخصصی پدافند هوایی مدافعان آسمان ولایت 1400 نیزدرتاکید برپیگیری همین اهداف است.

نویسنده: جمشيد امین زاده

112

 بیشتر بخوانید:

نیمی از آسمان کشور در گستره رزمایش مدافعان آسمان ولایت 

برگزاری رزمایش تخصصی پدافند هوایی مدافعان آسمان ولایت 1400؛ فردا